MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem

MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem

A MANTI CERAMIC egy mikrorétegű hővédő anyagcsalád, amely a Műszer Automatika Kft. saját fejlesztése. Fő komponensei a nanotechnológiával, magas hőmérsékleten előállított mikroméretű kerámiagömbök, amelyeket vákuumos üreg tölt ki. Az üreges vákuum mikrokerámia gömbök a nanoméretű falvastagságuk révén szinte teljes mértékben gátolják a hő áramlását. A nyári meleg nem jut be az épületbe, míg a téli fűtés nem távozik onnan.

MANTI CERAMIC termékelőnyök:

 • saját magyar ellenőrzött fejlesztés és gyártás
 • szupervékony vastagság 600 mikron - 1,5 mm
 • jól tapad beton, tégla, kő, üveg, műanyag, gipszkarton,
 • fém, fa, pala-, bitumenes tetőfelületeken
 • UV- és időjárásálló
 • környezetbarát
 • gyors kivitelezés
 • könnyű javíthatóság
 • folyamatosan ellenőrizhető hatásfok
 • dekoratív fehér bevonat
 • szervetlen pigmentekkel színezhető, mellyel kiemelkedő színtartósság érhető el
 • hatékony megoldás hőhidakra
 • rugalmas, hajlékony kivitelben is (sátrak, ponyvák)
 • műemléki épületeken is kiváló megoldás

A szigetelési technológia sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, de összességében a hagyományos szigetelési rendszerek jelentős keresztmetszettel és összetett technológiai rétegrenddel rendelkeznek, emiatt kiépítésük időigényes, valamint szerkezeti tulajdonságaikból eredően sérülékenyek.

A hagyományos szigetelési rendszerek tömegének jelentős része idővel környezetszennyező hulladékká válik, amelyek eltávolítása, cseréje és megsemmisítése komoly környezetet károsító probléma.

A MANTI CERAMIC hővédő anyagcsalád a Műszer Automatika Kft. saját nanotechnológiai alapokon nyugvó, nyolc éve tartó folyamatos fejlesztésének eredménye, amely átfogja mind az építőiparban alkalmazható kültéri és beltéri, mind az ipari hasznosításra szánt technológiai bevonatokat is.

A MANTI CERAMIC szupervékony hővédő anyag (600 mikron – 1,5 mm) gyorsan és egyszerűen felhordható, anyaga pedig támogatja a fenntartható fejlődést, környezetbarát. Alapvető felismerés, hogy a napenergia teljes elektromágneses spektruma, valamint a termikus jelenségek mind hullámtermészetűek.

Meghatározott rezgésszámmal, frekvenciával és így hullámhosszal jellemezhetők. A napból érkező, hullámok formájában terjedő elektromágneses energiának sajátos hullámhossz szerinti eloszlása van, amelyet spektrális eloszlásként ismerünk.

MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem
MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem

Hatékony hővédő anyag előállításához először is szükséges ismerni azt az elektro-mágneses frekvencia sávot, amely hat a hővédő anyaggal bevont felületre, annak érdekében, hogy ezen elektromágneses energia hatására a megfelelően létrehozott anyagösszetevőkből álló bevonattal, hulláminterferencia által létrehozott rezonanciák révén megakadályozzuk, illetve jelentős mértékben csökkentsük az elektromágneses energia hővé alakulását, így megvalósítva a kívánt hővédelmet.

A nanoméretű pórusossággal rendelkező hőszabályozó anyagokban már nem a megszokott módon érvényesülnek a hő terjedésével kapcsolatos törvényszerűségek és összefüggések, ezért a megszokottól merőben eltérő mérési módszerek kifejlesztésére is szükség volt.

A folyamatos kutatást és innovációt igénylő fejlesztés megbízható ellenőrzést igényel, melyet a celldömölki gyártóbázison állandó saját laboratóriumi mérésekkel és külső, auditált kutatóhelyek igénybevételével biztosít a cég. Eredményeiket céges referenciák és nemzetközi tanúsítványok, többek között ÉMI-TÜV SÜD tanúsítvány igazolják. A MANTI CERAMIC hővédő anyaggal a nyári energiafogyasztás jelentős csökkenését lehet elérni, aminek napjainkban nagyon nagy jelentősége van.

MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem
MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem

Az építőipari és technológiai hővédelemre egyaránt alkalmas MANTI CERAMIC hővédő mikrobevonat-család különösen nagy érdeklődésnek örvend a magyarországi agráriumban, ahol a termelési mutatók teljesítése, javítása és ezért a hővédelem pontos beállítása kritikus igény, úgymint állattartó épületek, vágóhidak, hűtőházak, mezőgazdasági épületek, hidroglóbuszok, gabonatárolók, silók, tartályok stb.

A technológiai hővédelem extrém követelményeinek is eleget tesznek, legyen az akár 150 C°-os gőzcsövek vagy egyéb csővezetékek, csatornák, ipari szerelvények, vízmelegítők, bojlerek, hőcserélők, jármű karosszériák, hajók, kompok, konténerek stb.

A kivitelezés jellege miatt a nehezen hozzáférhető helyek hővédelme sem akadály.

A megrendelői igényre beállítható MANTI CERAMIC hővédő anyagcsaládban póruszáró és szellőző termék egyaránt megtalálható. A jelentős exporttevékenység-növekedés jól mutatja, hogy külföldi partnereik is felismerték a klímára is kiható hővédő bevonat létjogosultságát.

MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem
MANTI hatás – szupervékony magyar hővédelem
A hírben szereplő termékek
MANTI CERAMIC Architectural vékonyrétegű hővédő bevonat MANTI CERAMIC Architectural Color vékonyrétegű hővédő bevonat MANTI CERAMIC Technological vékonyrétegű hővédő bevonat MANTI CERAMIC Primer Fix tapadásjavító bevonat
 
MANTI CERAMIC vékonyrétegű hővédő bevonatok
4 termék

A MANTI CERAMIC egy mikrorétegű hővédő anyagcsalád. Fő komponensei a nanotechnológiával, magas hőmérsékleten előállított mikorméretű kerámiagömbök, amelyeket vákuumos üreg tölt ki. Az üreges vákuum mikorkerámia gömbök a nanoméretű falvastagságuk révén szinte teljes mértékben gátolják a hő áramlását. A nyári meleg nem jut be az épületbe, míg a téli fűtés nem távozik onnan.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Festékek, bevonatok
Festékek, bevonatok
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...