Az M4 járműtelep és diszpécserközpont alacsony hőmérsékletű rendszereinél Purmo radiátorokat alkalmaztak

Jellemzőjük a gyorsabb felfűtési és lehűlési idő, valamint a minimalizált energia felhasználás

Amikor a Purmo elindította alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerbe ajánlott radiátorait, nagy visszhangot keltett a szakmában. A kampány alapját a több éves ideális fűtési megoldásokra fókuszáló szakmai és egyetemi kutatómunka adta, amely eredménye egy energiahatékony, gazdaságos és legjobb beltéri komfortot nyújtó megoldás. A Purmo alacsony hőmérsékletű rendszerekbe ajánlott radiátoraival akár 15% energia megtakarítást érhetnek el a végfelhasználók, és a kivitelezők részére is számos előnnyel szolgál.

A radiátorokat bármilyen hőmérsékletű rendszerben használhatjuk, de a rendszert alacsony hőmérsékletre optimalizálva a legalkalmasabbak. Kutatások azt mutatják, hogy az alacsony hőmérsékletű radiátorok ugyanannyira hatékonyan képesek egy helyiséget megfelelő hőmérsékletre fűteni, mint más hőleadók, viszont kevesebb energiát használnak fel a szükséges hőfok eléréséhez és fenntartásához, így sokkal költséghatékonyabbak. A radiátorok ugyanakkor segítenek a levegő minőségének és páratartalmának jobbáttételében, tovább javítva ezzel a beltéri komfortot. A radiátorok gyorsan és pontosan képesek reagálni a változó hőmérsékleti elvárásokra. Kiváló hőleadóként kimagasló hőkomfortot biztosítanak bármely épülettípusban.
Budapest M4 járműtelep és diszpécserközpont
Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása a 4-es metró építése. Az új földalatti átalakítja az érintett városrészek életét. Gyorsabb, kényelmesebb utazást biztosít majd Dél-Buda és a főváros középső, majd észak-pestterületei között. Az építkezés járulékos elemeként megszépülnek a metróállomások melletti utcák, terek. Az új metróvonalhoz egyedi helyszín specifikus megállók és az őket összekötő alagút mellett számos kiszolgáló és üzemeltetéssel kapcsolatos létesítmények is tartoznak. A DBR Metróvonal egyik legnagyobb ilyen létesítménye a vonal kiszolgálására, mint az üzemeltetett járművek tárolására és karbantartására, továbbá a vonalon működő helyhez kötött műszaki berendezések szakági fenntartó bázisai részére. A telep a Borszéki utca - Andor-utca - MÁV Kelenföldi pályaudvar és a VOLÁN pályaudvar bekötő útja által határolt területen helyezkedik el.
A járműtelep területén, annak kiszolgálására az alábbi épületek létesülnek a következő funkciókkal: Járműtároló épület (T), mely magába foglalja a járműtároló csarnokot, a járműkarbantartó műhelyt és a járműmosót. Eszterga épület (E) az eszterga csarnokkal és PFT járműtárolóval. Központi, Járműjavító, PFT, ÉFT épület (K) a daruzott javító csarnok a PFT, ÉFT épületet és a diszpécser tornyot, ami jelentősen kiemelkedik a telep területén és a Porta épület (P).
Kornak megfelelő kiemelkedő műszaki tartalom
Az összes épület esztétikailag és szerkezeti szempontok alapján egy egészet alkot és meghatározza a környezet látképét. Az épületegyüttes épületgépészeti szempontok alapján is a kornak megfelelően kiemelkedő műszaki tartalommal rendelkezik a tervezők és kivitelező cégeknek köszönhetően. Az épületgépészeti kivitelezésért köszönet a Magyar Gépész cégnek aki kiemelkedő szakmai tapasztalatával járult hozzá e projekthez. A járműtelep épületeinek fűtése, szellőzés hőellátása és használati melegvíz igényének biztosítása, földgáz alapú rendszerrel tervezett. A K épület földgáz felhasználása technológiai jellegű. A szabadon álló járműtelep D és K épületeinek hőigénye a mértékadó -15°C külső hőmérséklet, és a belső helyiségek szabvány, illetve technológiai leírásai szerinti hőigényeinek figyelembe vételével összesen 713 kW.
A K épület járműjavító- ÉFT és PFT helyiségeiben, szociális helyiségekben, raktárakban, valamint a diszpécser torony helyiségeiben gázkazánnal fűtött melegvizes rendszer biztosítja a fűtést, használati melegvíz ellátást. A szükséges kazánház és hőközpont az épület tetején lett kialakítva. A tervezett teljesítmény igény 800 kW, amely 2 db öntöttvas tagos alacsonyhőmérsékletű gázüzemű melegvíz kazánnal van kielégítve.
A műhelyek, raktárak, valamint a mellérendelt helyiségek részére radiátoros fűtés, az irodák, tárgyalók részére hűtésre - fűtésre alkalmas négyvezetékes klímakonvektoros rendszer készült. A beszerelt radiátor hőleadók a Purmo CV és Purmo Narbonne típusú acéllemez lapradiátorai, melyek termosztatikus radiátor szelepekkel vannak felszerelve az energiatakarékosság növelése érdekében. A visszatérő vezetékekbe vízmennyiség beállítására alkalmas radiátor visszatérő szerelvények lettek beépítve. A klímakonvektorok, az álmennyezetbe épített, légcsatornázott, fali termosztátról vezérelt négyvezetékes berendezések. A daruzott javító csarnokban és a forgóváz javítóban termoventilátoros fűtés van. A K és D épületek részére kialakított fűtési körök: a Purmo radiátoros fűtési kör időjárás követő hőfokszabályozással rendelkezik. A légkezelők fűtése, a készülékekbe épített fűtőkaloriferek. A négyvezetékes klímakonvektorok fűtési kaloriferei szabályozott fűtővízzel üzemelnek. A daruzott javító csarnok és daruzott forgóváz javító termoventilátoros körökkel. Erre a körre csatlakozik a szerelő akna aknafűtése, valamint a kazánház termoventilátora is. A használati melegvíz ellátás 2 db indirekt fűtésű melegvíz tárolóval történik.

A Purmo lapradiátoraival kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Rettig Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

PURMO Compact lapradiátorok PURMO Hygiene és Ventil Hygiene lapradiátorok PURMO Plan Compact lapradiátorok PURMO Plan Hygiene és Plan Ventil Hygiene lapradiátorok
 
PURMO lapradiátorok
7 termék

A PURMO a világ legnagyobb radiátor és fűtőtest gyártójának a Rettig ICC-nek élenjáró márkája, amely Európa első számú gyártója. A PURMO Magyarországon a lapradiátorok legszélesebb típus és méret skálája mellett exkluzív fürdőszobai, dekoratív fűtőtesteket és padlófűtés rendszereket is kínál. A PURMO fűtőtestek hidegen hengerelt minőségi acéllemezből készülnek több rétegű felületkezeléssel 200 féle színvariációban 10+1 év jótállással. A radiátorok alkalmasak egy- illetve kétcsöves gravitációs vagy zárt fűtési rendszerekhez.

7 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Radiátorok és falszegélyfűtések
Radiátorok és falszegélyfűtések
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...