proidea.hu online termékinformációs katalógus

Lindab SRP Click tetőburkolatot kapott a balatonboglári városháza


2016. május 12.

Az új tető kialakításakor olyan burkolatot választottak, amely nem terheli a szerkezetet, esztétikus és tartós

A felújítási munkálatokat a helyi Együttérzés Építőipari Bt. végezte. Tuli Szilárd, a cégvezetője beszélt a termék felhasználásáról.
"Magastetők építésével, felújításával, bádogos és ácsmunkákkal foglalkozó cégünk meghívásos pályázaton nyerte el a feladatot, miután több városi középület renoválását is sikeresen elvégeztük. Munkánkat dicséri például az óvoda és a művelődési ház új tetőburkolata is. Ez utóbbi esetében - nem először, hiszen évek óta a Lindab szakmai partnerei vagyunk - a cég svédacél alapanyagú tűzihorganyzott cserepeslemezeit használtuk. A Városháza természetesen egyedibb és elegánsabb burkolatot kívánt. Ezt a nyolcvanas évek közepén, a kor modern felfogásában tervezett épületet eredetileg pala fedte. A projekt hőszigetelési és ablakcsere-programmal indult. A tető hőszigetelése megkívánta, hogy a palát elbontsuk, ezt követően egy új rétegrendet alakítottunk ki az SRP Click lemezfedéshez.
Mivel a régi fedél anyagánál fogva könnyű volt, csak olyan burkolatot választhattunk, amely nem terheli a szerkezetet, esztétikus és tartós. A város főépítészével együtt úgy döntöttünk, hogy a Lindab SRP Click lesz a legalkalmasabb erre a célra. Ez egy olyan innováció, amely az előre korcolt elemek miatt jelentősen megkönnyíti a szerelési munkálatokat. A darabokat csak össze kell pattintani.
A felmérést mi végeztük. Az anyagot elküldtük a Lindabnak, ahol az adatokat bevitték a saját rendszerükbe, és ez alapján kaptunk pontos árajánlatot, továbbá egy olyan térképet is a tetőzetről, ahol egyértelműen be volt jelölve, hogy az érkező elemeknek hol lesz a helyük. Igaz, hogy több éve dolgozunk a Lindabbal, de az általuk biztosított szerelési útmutató mindig jól jön. A szállítás nagyon pontosan és professzionális módon történt. A darabok ugyanis egyértelmű jelzésekkel vannak ellátva, így igen egyszerű beazonosítani az elhelyezésüket."
"A városháza tetején több kiugró félköríves tetőablak is található, amelyek fedése nagy gondosságot és speciális anyagot is igényelt. Ezekhez a Lindab PLX-et választottuk. Ez egy nagyon könnyen megmunkálható, lágy, "kezes" fém. Szépen alakítható az íves formákhoz is. Ezek egyébként tekercsekben érkeztek. A PLX volt tehát az egyetlen, amit a helyszínen kellett vágnunk, mert a többi már eleve méretezve érkezett. A készre csomagolt szállításnak ez a magas foka egyfelől azért is hasznos, mert a vágásokkal nem kell megbontanunk azt a speciális bevonatot, amely az egyébként is tűzihorganyzott svédacél alapanyag számára még fokozottabb korrózióvédelmet biztosít. A másik előnye pedig az, hogy így minimalizálni lehet az anyagveszteséget. Ez a megrendelő számára jelentősen növeli a termék ár-érték arányát.
Az SRP Clicket matt antracit kivitelben választottuk. Mivel a fedél borítása nagy felületen lehajlik a homlokzatra, az acélszürkével kevert kék nagyszerű ellenpontja a fehér oldalfalaknak."
"A Lindab SRP Clickkel, illetve a PLX-szel többszörös célt sikerült megvalósítanunk: építészeti értékeit megőrizve úgy újítottuk meg a Városházánkat, hogy az még évtizedekig modern és dinamikusságot hordozó jelképe legyen városunknak.

Az SRP Click tetőburkolatot családi házakhoz is alkalmazzuk. A Lindab Kft. az SRP Click tetőprofilt a hagyományos PLX helyszínen korcolható "lágy" acél síklemez mellett egy egyszerűbben kivitelezhető síklemez fedés alternatívának vezette be a piacra. Az acéllemezből készült előkorcolt tetőprofil egyrészt nagyszilárdságú és tartós, másrészt pedig a bepattintós (click-es) illesztésének köszönhetően gyorsan és gazdaságosan szerelhető. Az eredmény pedig esztétikus állókorcos síklemez fedés. Az egyszerűbb tetőkhöz a legpraktikusabb használni, főként 14 fok feletti nyereg- és félnyereg tetőkhöz, ahol nincsenek íves felületek, áttörések. A hőtágulás miatt bekövetkezett mozgásokat a lemezeken előfuratolt ovális nyílások biztosítják. A SRP Click különböző színekben választható, kétféle korcmagassággal. A kiegészítő elemek, mint például szegélyelemek, rögzítő elemek is megvásárolhatóak a rendszer részeként.
Azért is szeretem a Lindab termékeit használni, mert a Lindab komplett rendszerekben gondolkodik. A burkolati lemezek mellett az esővíz elvezetését szolgáló csatornák és a tetőbiztonsági elemek egyaránt megtalálhatóak a kínálatukban."

Az SRP Click és a PLX lemezfedések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.
Telefon: +36 23 531 300
Fax: +36 23 310 703
E-mail:
Web: www.lindab.hu
Polgár Dávid
kereskedelmi igazgató  
   
   
   
A Lindab Kft. a Lindab Group leányvállalataként 1992-óta van jelen Magyarországon. A nemzetközi cégcsoport tagjaként a Lindab Kft. légtechnikai rendszerekhez és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít minőségi termékeket és összetett megoldásokat. A vállalat termékei egyaránt hasznosíthatóak az agrár- és ipari termelésben, az energetikában, a lakó- és irodaházak korszerűsítésében, valamint a honvédelem területén is. A Lindab termékeit és szolgáltatásait a prémium minőség, a könnyű szerelhetőség, valamint az energiahatékonyság és a környezettudatosság jellemzi.
További hírek a Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Lindab  profil  SRP  Click  PLX  tetőburkolat  tetőfedés  előkorcolt  korcolt  fedés  síklemez