proidea.hu online termékinformációs katalógus

Leier termékekkel újul meg a szombathelyi Sportliget


2019. szeptember 05.

A Leier kéregfal használatával egy nap alatt elkészült a mászófal szerkezete

Folyamatban van Szombathely hat hektáros sportparkjának fejlesztése. A projekt során helyi kivitelezők munkájával, Leier termékek használatával újulnak meg a sportpályák, zöldfelületek, játszóterek, valamint a patakpart is.

Mászófal Leier kéregfalból

Már felállították a Leier mászófalát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megújuló szombathelyi Sportligetben. A Leier elemeknek köszönhetően teljesen megújul a város legnagyobb, 6 hektáros rekreációs övezete.

A kivitelezéssel megbízott Sportliget 2018 Konzorcium a következő feladatokat végzi el:
  • teljes körűen felújítják a park kilenc sportpályáját
  • kialakítanak egy új aszfaltozott görkorcsolyapályát
  • létesítenek egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályát
  • 34 méter hosszú mászófalat húznak fel
  • tovább bővítik a Kalandváros játszóteret
  • új kiszolgáló egységeket építenek
  • az Arany-patak mentén egy futóút és egy új gyalogoshidat is létesítenek, utóbbi a Csónakázó-tó területére vezet majd át
Mászófal Leier kéregfalból

A közbeszerzési kiírás szerint: a sportpályák említett felújítása során a meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik. Emellett épül egy teljesen új salakos focipálya is. Ugyancsak megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek.

Mászófal Leier kéregfalból

A Leier kéregfalával felgyorsulhattak a munkálatok

A szakemberektől az a kérés érkezett a Leier felé, hogy a tervezett monolit falat váltsák kéregfalra. A sürgető határidő miatt az áttervezés gyorsan végbement, majd augusztus 9-én kiszállították a falat és még aznap fel is állították. Tehát a szerkezet egy nap alatt jött létre.

Ennek a szerkezetnek hála több szempontból is kevesebb időráfordítást igényel a fal felállítása. A falakban már megvan a szükséges vasmennyiség és a zsaluzat is. Így a helyszínen csak ki kellett betonozni a két kéreg közötti fennmaradó részt felállítás után, zsaluzásra már nem volt szükség. Ha a szakemberek a monolitfalat választják, abban az esetben a vasat is a helyszínen kellett volna elhelyezni.

Végezetül a mászófal kapaszkodó elemeket ezekre a falakra fogják majd rögzíteni dübelek segítségével. Az U alakú fal hosszúsága 34 méter, amin 3,5 méter magasra mászhatnak majd a sportolni vágyók.

Mászófal Leier kéregfalból

Ősz közepére a térkövezés is elkészül

A térkövezés a területen jelenleg is kivitelezés alatt áll. A májusban kezdődő munkálatok várhatóan szeptember - október környékén készülnek el. A Leier termékcsaládból a szakemberek többek között a Forum, a Taverna és a Piazza térkövekkel dolgoznak.

 

Termék
Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
További hírek a Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Épületszerkezetek termékkategóriában
Kulcsszavak:  leier  kéregfal  mászófal  szombathely  sportliget  térkő  sportpark