proidea.hu online termékinformációs katalógus

Egyedi Leier termékkel újul meg a győri vásárcsarnok


2019. augusztus 15.

A Leier vízelvezetési és környezetvédelmi elemekkel, szegélykövekkel, valamint térkövekkel vesz részt a projektben

A teljesen megújult vásárcsarnok épületét mintegy 2000 négyzetméterrel bővítik, kiépítik mellette a parkolólemezt, továbbá a piactér mellett új zöldövezetet is kialakítanak.

Tavaly nyáron kezdődött meg a győri Herman Ottó utcai Vásárcsarnok felújítása több mint kétmilliárd forintos költségvetéssel. A projekt a csarnok felújításán kívül tartalmazza a parkolólemez építését, valamint a hozzá kapcsolódó zöldterület-fejlesztést is. A városi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást a beruházásra. A vásárcsarnok felújítását a Fodor Kft. és FK-System Kft. konzorciuma végzi, a projekt infrastrukturális generálkivitelezője pedig a STRABAG Általános Építő Kft. A térburkolati termékeket a fejlesztés során a Leier Hungária Kft. biztosítja. A júliusi munkaterület-átadást követően a projekt közvetlen kivitelezése 2018 szeptemberében kezdődött meg a csarnok standjait bérlő kistermelők külső, nagy sátorba költöztetésével.

Egyedi Leier-termékkel újul meg a győri vásárcsarnok

Ezeket a lépéseket tartalmazza a fejlesztés
A projekt keretében egy korszerű gépészeti technológiával rendelkező csarnoképület jön létre, amely közvetlen kapcsolatban áll majd a szomszédságában felépülő parkolólemezzel. Ennek köszönhetően az ide érkező vásárlók a parkolóból közvetlenül meg tudják majd közelíteni a vásárcsarnok területét. A parkoló 299 jármű befogadására lesz alkalmas, és elektromos autók töltésére is lehetőség nyílik. A fejlesztésnek köszönhetően a csarnoképület mintegy 2000 négyzetméternyi területtel bővül.
A Vásárcsarnok korábbi szerkezete megmarad, de az új létesítmény nagyobb, tágasabb helyet kínál majd a látogatóknak, továbbá liftet és mozgólépcsőt is kiépítenek, és a csarnok akadálymentesítése is megtörténik.
A fejlesztés a közeli, nagyobb zöldterületek, vagyis a Malom liget, Ady-domb (az úgynevezett MATÁV játszótér) és a Vásárcsarnok előtti tér megújítását is tartalmazza, beleértve a területek rehabilitációját, a növényzeten túl a köztéri berendezések, a kerti bútorok, az út- és térburkolatok, illetve a locsolóhálózat felújítását. A meglévő zöldterületek mellett a Hermann Ottó utcai Vásárcsarnoknál új zöldövezetet is kialakítanak.

Egyedi Leier-termékkel újul meg a győri vásárcsarnok

A Leier biztosítja a burkolatok megújulását
A Leier Hungária Kft. elsősorban az infrastrukturális beruházásokhoz használt termékeivel vesz részt a projekt megvalósításában. Ennek megfelelően vízelvezetési és környezetvédelmi elemeket, szegélyköveket, valamint térköveket biztosítanak. A helyszínen 6,5 ezer négyzetméternyi területen helyeztek el egyedi térburkolatot, és az egységes megjelenés miatt kizárólag egy fajta terméket használtak. A térkőbe elmozdulásbiztos távtartók vannak beépítve, emiatt jóval stabilabb a burkolat. A térkő szállításának megkezdéséhez a megrendelés befogadását követő 90 nap állt a Leier rendelkezésére. Ennyi idő alatt kellett az építésztervek alapján elkészíteniük a gyártóforma terveit, legyártani a formát, majd ennek segítségével a terméket.

Egyedi Leier-termékkel újul meg a győri vásárcsarnok

Egyedi Leier-terméket kap a vásárcsarnok térburkolata
A helyszínen a legfontosabb termék a Teatro-Építész Műterem Kft. berkeiben dolgozó Sándor János építész és csapata, Fodor Balázs és Sallai Krisztián által egyedileg erre a projektre tervezett, FORUM Raab terméknévvel illetett térkő, mely a FORUM térkő egy módosított változata. Mivel az épületen, a parkolóházban és a vásárcsarnok homlokzati kialakításánál is egy háromszög motívum vonul végig, emiatt a térburkolat tervezésénél is evidens volt, hogy ezt a háromszög motívumot fogják alkalmazni.
A győri önkormányzat megbízásából, a Leierrel egy közös alkotómunka keretében nyert formát ez az egyedi térburkolati elem, a Leier pedig a tervek véglegesítése után elkészítette az ehhez szükséges, különleges kialakítású sablont. A termék vázlattervei még 2016-ban elkészültek, 2017-ben pedig elkészült az engedélyes, majd a kiviteli terv is. Az egyedi hatású térburkolat a világos és sötét szürke váltakozásával ad sajátos megjelenést a helyszínnek. A helyszínen összesen 14 ezer darab egyedi térburkolati elem lesz megtalálható.
A jövőben a termék megjelenhet a Leier szériatermékei között is.

Egyedi Leier-termékkel újul meg a győri vásárcsarnok

 

Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
További hírek a Térburkolatok, útszegélyek termékkategóriában
További hírek a Burkolatok, padlók, térburkolatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  leier  térkő  forum  raab  vízelvezetés  szegélykő  térburkolat  forum  győri  vásárcsarnok