proidea.hu online termékinformációs katalógus

Lakó- és nyaralóházak PREFA Prefalz alumínium homlokzattal


2012. augusztus 09.

A homlokzatburkolat rugalmas, korrózióálló, könnyen megmunkálható és hosszú élettartamú

A németországi geierswaldi tó déli partján kötöttek ki a különleges architektúrájú úszó nyaralóházak, melyek homlokzata hatalmas igénybevételnek van kitéve.
A Wilde testvérek nem csak építtetőként, hanem építészként is hatévnyi tervező- és fejlesztőmunkát fektettek a Lausitz Resorts úszó házaiba. Ez idő alatt különös gondossággal tökéletesítették a modul pontonrendszer műszaki sajátosságait, melyek az üveg-acél szerkezeteket biztonságosan víz felett tartják. Egy kérdésük azonban megválaszolatlan maradt: a geierswaldi tavat és vele együtt a brandenburgi és sachseni lausitzi tóvidék vízfelületeit korábbi felszíni bányák területén mesterségesen alakították ki. Ezen barnaszén-árkokban a víz pH értéke igen alacsony, ami az emberi szervezet számára ártalmatlan, építőanyagoknál azonban korrózióhoz, és ezzel problémákhoz vezethet. Melyik tehát az a homlokzatburkolat, amelyik a savas (pH 3,8) víznek hosszútávon, optikai és minőségi károsodás nélkül ellenáll?Alumínium - hosszantartó minőség a legmagasabb szinten
A lakó- és nyaralóházak markáns félköríves architektúrája megjelenésében hatalmas árnyékolókra emlékeztet, mely ugyanakkor az egyébként körbeüvegezett acélszerkezet tetőfedése és homlokzatburkolata. A félkörívek burkolata olyan anyagból kellet, hogy készüljön, mely megfelelően rugalmas, és képes lekövetni a felületek ívét, ugyanakkor - ami még fontosabb - nem károsodik a savas víztől. A tervezők először horgannyal vagy profilhullámmal próbálták megoldani a problémát, ám egyik anyag sem felelt meg a célnak. A követelményeket csak a Prefalz alumínium homlokzat teljesítette - a tökéletes, tartós és szép megoldás.

Tartós design - a Prefalz segítségével
Az ezüstmetál színű Prefalz tökéletesen illeszkedik a modern acél-üveg szerkezetekhez. Az anyag rugalmassága és könnyű megmunkálhatósága lehetővé tette az építészeti forma tökéletes lekövetését, pontosan úgy, ahogy azt a Wilde testvérek elképzelték. Az eddig felépült két házat a közeljövőben továbbiak követik - természetesen szintén tartós Prefalz homlokzattal.

Szakszerű kivitelezés - a siker garanciája
A Prefalz burkolat számára még a geierswaldi tó partján épülő úszó házak nedves környezete sem jelentett problémát. Az alumínium kiemelkedik a korrózióálló, törhetetlen alapanyag-tulajdonságaival, és az ebből adódó hosszú élettartamával. A tető különleges donga formájának burkolásához kettős állókorcos / tükörfedést választottak normál deszkázaton. A hafterek kellően sűrű kiosztása biztosítja a nagy szélteher-bírást. A keresztirányú korcokat szintén hafterek biztosítják. A vízen uralkodó nedves környezet miatt elválasztó rétegként szellőzőszőnyeget építettek be, igen körültekintően. Mivel a szemlélő az épületet közvetlen közelből láthatja, a kivitelezés során fokozottan ügyeltek a sérülésmentes és hibátlan munkára.

A PREFA Prefalz homlokzatburkolat letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Postacím: H-2058 Budaörs, Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
pénzügyi- és logisztikai vezető  
   
   
   
   
Az alumínium feldolgozása terén szerzett hihetetlen tapasztalatnak köszönhetően a PREFA-nak nincs versenytársa az alumínium tetőfedőanyagok és ereszcsatornarendszerek gyártása terén. 1946-ban a salzburgi Gödl bádogos és tetőfedőmester kifejlesztette az alumínium cseréplemezt, amelynek a PREFA nevet adta. 1966-ban jelent meg a piacon az egységes PREFA termékcsoport Ausztriában. Ez még natúr fedőelemekből állt. Ezt 1978-ban követte az első ráégetett lakkbevonattal ellátott PREFA cseréplemez és a bevonatos alumíniumszalagok piaci bevezetése a bádogosok igényeinek kielégítésére. 1990-től kezdődően a PREFA folyamatosan építette ki hálózatát a nyugat-európai országokban (Németország, Hollandia, Svájc), majd 2003-tól a közép-kelet-európai országokban alapítottak leányvállalatokat (Csehország, Magyarország, Lengyelország). Jelenleg két gyáregységben - Ausztriában (Marktl/Lilienfeld), Németországban (Wasungen) - állítják elő a PREFA Hungária Kft. által forgalmazott termékeket. A PREFA termékek alapanyaga alumíniumötvözet (AlMn1Mg0,5 az EN 573 szabvány szerint), a festékbevonat pedig korszerű PP99 poliamid-poliuretán lakkbevonat. Minden termék megfelel az EN, DIN, ÖNORM szabványok előírásainak, valamint a hatályos magyar előírásoknak (ÉME A-736/2001).
További hírek a Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  prefa  prefalz  homlokzatburkolat  alumínium