Lakó- és nyaralóházak PREFA Prefalz alumínium homlokzattal

A homlokzatburkolat rugalmas, korrózióálló, könnyen megmunkálható és hosszú élettartamú

A németországi geierswaldi tó déli partján kötöttek ki a különleges architektúrájú úszó nyaralóházak, melyek homlokzata hatalmas igénybevételnek van kitéve.
A Wilde testvérek nem csak építtetőként, hanem építészként is hatévnyi tervező- és fejlesztőmunkát fektettek a Lausitz Resorts úszó házaiba. Ez idő alatt különös gondossággal tökéletesítették a modul pontonrendszer műszaki sajátosságait, melyek az üveg-acél szerkezeteket biztonságosan víz felett tartják. Egy kérdésük azonban megválaszolatlan maradt: a geierswaldi tavat és vele együtt a brandenburgi és sachseni lausitzi tóvidék vízfelületeit korábbi felszíni bányák területén mesterségesen alakították ki. Ezen barnaszén-árkokban a víz pH értéke igen alacsony, ami az emberi szervezet számára ártalmatlan, építőanyagoknál azonban korrózióhoz, és ezzel problémákhoz vezethet. Melyik tehát az a homlokzatburkolat, amelyik a savas (pH 3,8) víznek hosszútávon, optikai és minőségi károsodás nélkül ellenáll?
Galéria
Galéria

Alumínium - hosszantartó minőség a legmagasabb szinten
A lakó- és nyaralóházak markáns félköríves architektúrája megjelenésében hatalmas árnyékolókra emlékeztet, mely ugyanakkor az egyébként körbeüvegezett acélszerkezet tetőfedése és homlokzatburkolata. A félkörívek burkolata olyan anyagból kellet, hogy készüljön, mely megfelelően rugalmas, és képes lekövetni a felületek ívét, ugyanakkor - ami még fontosabb - nem károsodik a savas víztől. A tervezők először horgannyal vagy profilhullámmal próbálták megoldani a problémát, ám egyik anyag sem felelt meg a célnak. A követelményeket csak a Prefalz alumínium homlokzat teljesítette - a tökéletes, tartós és szép megoldás.

Tartós design - a Prefalz segítségével
Az ezüstmetál színű Prefalz tökéletesen illeszkedik a modern acél-üveg szerkezetekhez. Az anyag rugalmassága és könnyű megmunkálhatósága lehetővé tette az építészeti forma tökéletes lekövetését, pontosan úgy, ahogy azt a Wilde testvérek elképzelték. Az eddig felépült két házat a közeljövőben továbbiak követik - természetesen szintén tartós Prefalz homlokzattal.

Szakszerű kivitelezés - a siker garanciája
A Prefalz burkolat számára még a geierswaldi tó partján épülő úszó házak nedves környezete sem jelentett problémát. Az alumínium kiemelkedik a korrózióálló, törhetetlen alapanyag-tulajdonságaival, és az ebből adódó hosszú élettartamával. A tető különleges donga formájának burkolásához kettős állókorcos / tükörfedést választottak normál deszkázaton. A hafterek kellően sűrű kiosztása biztosítja a nagy szélteher-bírást. A keresztirányú korcokat szintén hafterek biztosítják. A vízen uralkodó nedves környezet miatt elválasztó rétegként szellőzőszőnyeget építettek be, igen körültekintően. Mivel a szemlélő az épületet közvetlen közelből láthatja, a kivitelezés során fokozottan ügyeltek a sérülésmentes és hibátlan munkára.

A PREFA Prefalz homlokzatburkolat letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
PREFA Prefalz homlokzatburkolat

A Prefalz szín- és formaválasztéka lenyűgöző, és egyben érthető is: az alumínium alapanyagú Prefalz lágyabb, és ezáltal könnyebben alakítható, mint a legtöbb hasonló korcolható lemez. Így számtalan kialakítási lehetőség adódik, melyek más anyagokkal szinte elképzelhetetlenek lennének. A hajlékonyság egyáltalán nem okoz kárt a bevonat minőségében, így az épület homlokzata a ház teljes élettartama alatt szép marad.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...