proidea.hu online termékinformációs katalógus

Korszerű zajvédelem Leier Durisol zajárnyékoló elemekkel az M0 déli szakaszán


2012. szeptember 04.

Kimagasló akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek, anyagukban színezettek, és a betonmagnak köszönhetően vandál biztosak

A napokban készül el az állam egyik legújabb nagyberuházása - uniós források felhasználásával - amely az M0-ás déli szakaszának bővítését foglalja magában. A tenderben a legmodernebb zajárnyékoló falak kerültek beépítésre, amelyhez a Durisol elemeket a Leier Hungária Kft szállította. A Durisol falak a legmagasabb technológiai elvárásoknak felelnek meg, hiszen kimagasló akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek, anyagukban színezettek, és a betonmagnak köszönhetően "vandál biztosak".


Hamarosan már használatba is vehetik az autósok az M0-ás elkerülő új szakaszát, amelyen kibővítették és újraaszfaltozták az útpályát. A beruházás keretében több mint 1100 méter hosszúságban zajárnyékoló falat is készítettek, ennek beszállítását a Leier cégcsoport nyerte el. Az 5000 m²-es felület kialakításához a cég a legmodernebb zajárnyékoló falait, a Durisol termékcsaládot használta fel, amelyek Magyarországon lévő Leier üzemekben kerültek legyártásra. A Leier Durisol falpaneleket színezett kivitelben építtették be, ezáltal rendkívül változatos szín- és mintavilág jellemzi. A falpanelek gyártási technológiájának köszönhetően, a beépítésük munkaideje rendkívüli módon lerövidült. Kiemelten odafigyeltek a környezet védelmére is, mivel az anyagában színezett fal esetén elmaradnak a festési munkálatok így elkerülhető a káros anyagok levegőbe és földbe kerülése.

"Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen fontos elkerülő út - mint az M0-ás körgyűrű - modernizációjában részt vehettünk és mi szállíthattuk a zajárnyékoló falakat. A zajárnyékoló falak csendesebb világot hoznak el a mögöttük lakóknak, megnövelik az ingatlanok értékét, illetve az adott település lakosainak egészséges környezetet teremtenek." - mondta el a beruházással kapcsolatban Komlós Andor a Leier Hungária ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: "Nem csak az autópálya építéseknél, hanem a vasúti beruházások esetében is alkalmazható a Leier cégcsoport a Durisol termékcsaládja, amely gyors építést tesz lehetővé és kiváló minőségének köszönhetően többletértéket tesz hozzá a projektekhez. Célunk az év második felében további beruházásokon való részvétel, és a termékcsalád további fejlesztése."

A Leier Durisol előnyei közé tartozik, hogy préselt technológiával készült faaprítékos- cementkötéses alapanyagot tartalmaz. A gyártó garantálja, hogy a környezetbarát fabeton anyagnak köszönhetően a Durisol termékcsalád megfelel a kívánt előírásoknak, akusztikai tulajdonságaikat tekintve pedig túlteljesítik azokat. Ez a technológia biztosítja, hogy egyedülálló módon, 13-17 dB zaj hangelnyelésére is képes a termék, amely az üreges belsőben található 13 cm vastag vasalt magbetonnak köszönhetően vandálbiztos. A panelek ráadásul további karbantartást nem igényelnek, az előregyártott rendszernek köszönhetően, gyorsan, szinte lego-szerűen építve a helyükre emelhetőek és összeépíthetőek, így néhány óra alatt, kis munkaerő-szükséglettel és egy daruval ellátott tehergépjárművel több száz méteres zajárnyékoló fal is megépíthető.

A Leier hisz abban, hogy a minőségi zajárnyékoló falak az országos közutak és a vasúthálózatok mellett, élményparkok, játszóterek, továbbá főutak közelében található lakóházak, bölcsődék és óvodák zajszigetelésére is megoldást kínálnak. Utóbbiak esetében kiemelten fontos a nyugodt környezet megóvása, hiszen a nyílászárók cseréje sokszor nem elegendő.

A Durisol zajvédő falakról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
További hírek a Zajvédő falak termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  zajvédelem  Leier  Durisol  zajárnyékoló  elem  M0  zajvédő  fal