Korszerű zajvédelem Leier Durisol zajárnyékoló elemekkel az M0 déli szakaszán

Kimagasló akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek, anyagukban színezettek, és a betonmagnak köszönhetően vandál biztosak

A napokban készül el az állam egyik legújabb nagyberuházása - uniós források felhasználásával - amely az M0-ás déli szakaszának bővítését foglalja magában. A tenderben a legmodernebb zajárnyékoló falak kerültek beépítésre, amelyhez a Durisol elemeket a Leier Hungária Kft szállította. A Durisol falak a legmagasabb technológiai elvárásoknak felelnek meg, hiszen kimagasló akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek, anyagukban színezettek, és a betonmagnak köszönhetően "vandál biztosak".

Galéria

Hamarosan már használatba is vehetik az autósok az M0-ás elkerülő új szakaszát, amelyen kibővítették és újraaszfaltozták az útpályát. A beruházás keretében több mint 1100 méter hosszúságban zajárnyékoló falat is készítettek, ennek beszállítását a Leier cégcsoport nyerte el. Az 5000 m²-es felület kialakításához a cég a legmodernebb zajárnyékoló falait, a Durisol termékcsaládot használta fel, amelyek Magyarországon lévő Leier üzemekben kerültek legyártásra. A Leier Durisol falpaneleket színezett kivitelben építtették be, ezáltal rendkívül változatos szín- és mintavilág jellemzi. A falpanelek gyártási technológiájának köszönhetően, a beépítésük munkaideje rendkívüli módon lerövidült. Kiemelten odafigyeltek a környezet védelmére is, mivel az anyagában színezett fal esetén elmaradnak a festési munkálatok így elkerülhető a káros anyagok levegőbe és földbe kerülése.

"Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen fontos elkerülő út - mint az M0-ás körgyűrű - modernizációjában részt vehettünk és mi szállíthattuk a zajárnyékoló falakat. A zajárnyékoló falak csendesebb világot hoznak el a mögöttük lakóknak, megnövelik az ingatlanok értékét, illetve az adott település lakosainak egészséges környezetet teremtenek." - mondta el a beruházással kapcsolatban Komlós Andor a Leier Hungária ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: "Nem csak az autópálya építéseknél, hanem a vasúti beruházások esetében is alkalmazható a Leier cégcsoport a Durisol termékcsaládja, amely gyors építést tesz lehetővé és kiváló minőségének köszönhetően többletértéket tesz hozzá a projektekhez. Célunk az év második felében további beruházásokon való részvétel, és a termékcsalád további fejlesztése."

A Leier Durisol előnyei közé tartozik, hogy préselt technológiával készült faaprítékos- cementkötéses alapanyagot tartalmaz. A gyártó garantálja, hogy a környezetbarát fabeton anyagnak köszönhetően a Durisol termékcsalád megfelel a kívánt előírásoknak, akusztikai tulajdonságaikat tekintve pedig túlteljesítik azokat. Ez a technológia biztosítja, hogy egyedülálló módon, 13-17 dB zaj hangelnyelésére is képes a termék, amely az üreges belsőben található 13 cm vastag vasalt magbetonnak köszönhetően vandálbiztos. A panelek ráadásul további karbantartást nem igényelnek, az előregyártott rendszernek köszönhetően, gyorsan, szinte lego-szerűen építve a helyükre emelhetőek és összeépíthetőek, így néhány óra alatt, kis munkaerő-szükséglettel és egy daruval ellátott tehergépjárművel több száz méteres zajárnyékoló fal is megépíthető.

A Leier hisz abban, hogy a minőségi zajárnyékoló falak az országos közutak és a vasúthálózatok mellett, élményparkok, játszóterek, továbbá főutak közelében található lakóházak, bölcsődék és óvodák zajszigetelésére is megoldást kínálnak. Utóbbiak esetében kiemelten fontos a nyugodt környezet megóvása, hiszen a nyílászárók cseréje sokszor nem elegendő.

A Durisol zajvédő falakról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Leier Durisol zajárnyékoló falelemek

A Durisol egy speciális préseléses technológiával készült építőanyag, amely ásványosított faforgácsból és betonból áll. A speciális technológiával összepréselt faforgács 13 centiméteres fix betonmagot ölel körbe. Remek szerkezeti tulajdonságainak köszönhetően ez az építőelem nemcsak visszaveri, hanem el is nyeli a felé áramló zajt. A Durisol zajárnyékoló fal amellett, hogy több mint 30 dB léghanggátlást biztosít, még 13-17 dB-ig el is nyeli a hangot.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Zajvédő falak
Zajvédő falak
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...