proidea.hu online termékinformációs katalógus

Korróziógátló réteggel bevont különleges kivitelű Purmo acéllemez lapradiátorok


2013. január 25.

Olyan helyeken használhatók, ahol magasak a higiéniai követelmények vagy az átlagnál magasabb nedvességnek vagy korrozív anyagoknak vannak kitéve

Az acéllemez lapradiátorok alkalmazásának feltételeit többek között a műszaki tájékoztató anyagokban és a garanciális feltételekben fogalmazzák meg világosan és egyértelműen a gyártók - hogy milyen típusú helyiségekben szerelhetők fel a standard módon felületkezelt lemezradiátorok a garancia elvesztése nélkül. Tekintettel arra, hogy vannak olyan helyek, ahová egyetlen gyártó sem ajánlja a standard felületkezeléssel ellátott acéllemez lapradiátorok felszerelését, ezért a Purmo már 2006 óta Európa szerte nagy sikerrel forgalmazza speciális korrózióvédelemmel ellátott radiátorait.
Ezek a Purmo H (4 csonkos) és Purmo HV (6 csonkos beépített szelepes) acéllemez lapradiátorok, amelyek a radiátor végső felületkezelése előtt kiegészítő korrózióvédelemmel vannak ellátva. Üzemeltetési helyükön az átlagnál magasabb nedvességnek vagy korrozív anyagoknak (agresszív tisztítószerek) vannak kitéve, mint uszoda csarnokok, ipari konyhák, állattartó telepek, gépkocsimosók, mosodák, fürdőszobák, WC-k és más helyek.
A felületkezelés cinkes foszfátkezelésen alapszik, amely egyik legfontosabb részét jelenti a korrózióvédelem egész folyamatában. Az eljárás kristályos cink, nikkel és mangán foszfátok felvitelét jelenti a radiátor felületére. Az így kezelt felület garantálja a következő réteg tökéletes tapadását az alapozó kataforetikus alapozóhoz, de ami még ennél is fontosabb, nagyon jó védelmét jelent az alapnak a külső réteg sérülése esetén is.


A kiegészítő korrózióvédelemmel ellátott Purmo radiátorok rendelésre készülnek, csak H és HV (konvektorlemez nélkül) változatokban, felső takarólemez és oldalsó burkolatok nélkül rendelhetők a hagyományos méretekben: 300, 450, 500,600 és 900 mm magas, hosszméretek 400 mm-től 3000 mm-ig, 10-es, 20-as és 30-as típusokban (akár 6207 W-os teljesítménnyel 75/65/20'C feltétel mellett).


A radiátorok teljesítménye megegyezik a standard típuséval így könnyen tervezhetőek a népszerű hőszükséglet számító és költségvetés készítő programokkal, ahol a Purmo radiátorok teljes termék adatbázisa elérhető.
A magas nedvességtartalmú helyekre felszerelt radiátorokra 6 éves garanciát nyújtanak. Az extra korrózió bevonattal felületkezelt radiátorok az alapverzióhoz képest 66%-kal drágábbak.

A Purmo Hygiene és Ventil Hygiene lapradiátorokkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Rettig Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9200 Mosonmagyaróvár, Úttörő u. 43.
Telefon: +36 96 886 105
Fax: +36 96 889 655
E-mail:
Web: www.purmo.com
Horváth Adrienn
asszisztens +36 96 886 155
   
   
   
A PURMO termékek gyártója a világ legnagyobb radiátor-gyártójának, a Rettig csoportnak a tagja. A PURMO Magyarországon kiemelkedő minőségű kompakt és beépített szelepes acéllemez lapradiátorokat, fürdőszobai radiátorokat és padlófűtés-rendszereket forgalmaz. A cég rendelkezik az ISO 9001 minőségirányítási és ISO 14001 környezetvédelmi rendszerek bizonyítványaival.
Márkanevek: PURMO
További hírek a Radiátorok és falszegélyfűtések termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  purmo  acéllemezes  lapradiátorok  korróziógátló  réteg  specális  bevonat  Ventil  Hygiene