Tatai iskola padlásfödémének Supafil® hőszigetelése

Tatai iskola padlásfödémének Supafil® hőszigetelése

Az iskola padlásfödém szigetelését a Knauf Insulation professzionális hőszigetelő anyagával, a Supafil® termékcsaláddal végezték.
A közel 1500 m²-es épület szigetelési munkáját a Silver Insulation System Kft. csapata, Györök János építész- és szigetelő szakmérnök vezetésével bonyolította le, csupán pár nap alatt.

Iskola padlásfödém Supafil® szigetelése Tatán
Tatai iskola padlásfödémének Supafil® hőszigetelése

A Supafil® fújható üveggyapot szigetelés műszaki tulajdonságai

  • A1-es tűzvédelmi osztályú, nem éghető üveggyapot
  • Kötőanyag- és vegyszermentes
  • Hidrofóbizált, nem nedvszívó anyag
  • Hőszigetelő termék
  • Javítja a szerkezetek akusztikai tulajdonságait
  • 82%-ban újrahasznosított anyagból készül
  • Gyors, olcsó kivitelezést kínál
  • Fenntartható beszerzési forrásból származik

A fújt hőszigetelésnek és a körülményeknek köszönhetően az iskola hőszigetelési munkáinak praktikus módját választották, mivel a kisméretű padlásfeljárón keresztül lehetetlen volt nagy mennyiségű táblás vagy tekercses hőszigetelő anyagot feljuttatni a padlástérbe. A hatalmas teret két fújógép szolgálta ki, összesen 10 raklapnyi Supafil® hőszigetelés elterítésére. A feladat egyszerű volt – egységesen, teljes felületen kellett hőszigetelő anyaggal befedni a padlásfödémet. A nagy mennyiségű szigetelőanyag tárolása nehézkes lett volna a kivitelezés helyszínén, emiatt a Supafil® készlet rendelésekor a SIS Kft. partnerének telepére szállíttatta az üveggyapotot, onnan szolgálta ki a gépeket, amelyek a kisebb időveszteség érdekében ebédszünet alatt is felváltva működtek.

Iskola padlásfödém Supafil® szigetelése Tatán
Tatai iskola padlásfödémének Supafil® hőszigetelése

A Supafil® Loft felhasználási területei padlásfödémek, álmennyezetek, sík födémek felületei szabadon befújva. A padlástérben vízszintes felületen befújt üveggyapot hőszigetelés készült, Supafil® Loft termékkel, 15 kg/m³ testsűrűséggel. Ezen hőszigetelő anyag előnye, hogy nagyon gyors, ugyanakkor egyszerűen kivitelezhető, tiszta munkát garantál, és ár-érték arányban kedvező a megrendelők számára. Semmiféle káros anyagot nem bocsát ki, ezt tükrözi a legmagasabb minőségi kategória, az Indoor Air Comfort „Gold” minősítési besorolás. Szabás- és hulladékmentes. A Supafil® PE zsákokba csomagolva kerül forgalomba, így egyedül csak a zsákokat szükséges szelektíven gyűjteni. Bedolgozását nem befolyásolják az időjárási körülmények. A 21. század követelményeinek megfelelő energetikai szintre tudjuk hozni vele az épületet, amellyel fenntartási költségeit csökkenteni tudjuk. Nincs hőhíd az illesztéseknél, mivel nem táblás anyag, ezáltal nincs hőveszteség. A Supafil® a legmagasabb hőszigetelési értékekkel bír az utólagos hőszigetelésre készülő ásványgyapot termékek között.

Iskola padlásfödém Supafil® szigetelése Tatán
Tatai iskola padlásfödémének Supafil® hőszigetelése

Kedvező tulajdonságai közé sorolhatjuk a kiváló hőszigetelő képességet és az egyszerű alkalmazást, beleértve a nehezen hozzáférhető szerkezeteket is. Méretstabilitás jellemzi, az idő előrehaladtával nem esik össze a hőszigetelő anyag. A1-es tűzállósággal bír, amellyel javítja a passzív tűzvédelmet. A környezeti zajt fokozottan elnyeli. Páraáteresztő képességének köszönhetően nem növeli a szerkezet páradiffúziós ellenállását. Hidrofóbizált (nem nedvszívó). Szilikát üvegből készült, kötőanyagmentes szálas anyag, így nem lehet tápláléka az állatoknak és a gombák számára sem vonzó.

A hírben szereplő termékek
Supafil Cavity fújható üveggyapot szigetelés
 
Supafil® Cavity 034 fújható üveggyapot szigetelés

Fehér színű, nem éghető, laza (fújható) ásványgyapot szigetelőanyag üreges falakhoz.A Supafil Cavity üreges falak, vázas szerkezetek, borított gerendafödémek utólagos hőszigetelésére használható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Supafil Loft 045 fújható üveggyapot szigetelés
 
Supafil® Loft 045 fújható üveggyapot szigetelés

Ásványi alapanyagú, kötőanyagot nem tartalmazó, fújható (ömlesztett) üveggyapot szigetelés. Felhasználási területei: üreges szerkezetek, gerendás és üreges födémek, nem hasznosított tetőterek födémei, párnafás padlószerkezetek, borított fafödémek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...