Irodai térelválasztás DigiFol™ digitális fóliával

Irodai térelválasztás DigiFol okosfóliával

A digitális árnyékoló alkalmazásával komfortosabbá tehető az irodák napi működése

A modern irodák egyik jellegzetessége a praktikus és nagyméretű üvegfelületek alkalmazása, ugyanakkor a vitathatatlan előnyök mellett ezeknek a megoldásoknak az egyik legnagyobb hátránya a privát szféra hiánya. Ezen felmerülő probléma megoldására tökéletes példa a Future Visual Kft. egyik irodai projektje, melyről az alábbiakban olvashat hasznos és érdekes információkat.

Irodai térelválasztás DigiFol okosfóliával
Irodai térelválasztás DigiFol okosfóliával

A digitális fólia – vagy más néven intelligens fólia, okosfólia – fő felhasználási területei nem véletlenül lettek az elegáns és mégis funkcionális irodahelyiségek, hiszen az üzleti életben különösen fontos szempont a diszkréció, illetve egyes megbeszélések esetében a szigorú titoktartás. Ezeknek a feltételeknek nem csupán az üvegpanelek átláthatatlanná tételével lehet megfelelni, hanem akár a hangszigetelést is biztosító DigiFol™ Office rendszerrel is.

Future Visual megbízója a vállalati profizmust szem előtt tartva döntött úgy, hogy ezentúl a digitális fólia innovatív technológiáját alkalmazza a mindennapokban.

Irodai térelválasztás DigiFol okosfóliával
Irodai térelválasztás DigiFol okosfóliával

A feladat alapvetően egyszerűnek mondható volt, hiszen négy irodahelyiséget kellett elválasztani és a DigiFol™ digitális fólia segítségével átláthatatlanná tenni. Ebben szerepeltek fix felhelyezésű üvegpanelek, illetve mindegyik helyiséghez tartozott 1-1 ajtó is, így összesen mintegy 40 m² digitális árnyékoló került felhelyezésre.

A térelválasztás fő célja az volt, hogy a különböző, kisebb-nagyobb méretű tárgyalókban akkor is zavartalanul folyhassanak a megbeszélések, ha esetleg az előtérben vagy az egyik tárgyalóhelyiség mellett található konyhai és egyben étkező szekcióban nagyobb a nyüzsgés.

Természetesen a digitális fólia felületek távirányítóval történő kezelése ebben az esetben is az alapkoncepcióhoz tartozott, melyhez a projekt egyik érdekessége is kapcsolódik.

Megfogalmazódhat bennünk a kérdés, hogy ilyen közeli felületek esetén hogyhogy nem merül fel annak a kockázata, hogy egy helyiségben található fólia átkapcsolásával egy másik helyiségben található fóliázott felületet kapcsolunk át, megzavarva ezzel egy ott zajló meetinget?

A felvetés jogos, azonban a rádiófrekvenciás távirányítónak köszönhetően a fenti eshetőség teljes mértékben kizárható. Ennek miértje pedig abban rejlik, hogy az adott üvegfelületekhez külön-külön transzformátorok tartoznak, melyek szintén külön-külön egy adott távirányítóval állnak összeköttetésben. Vagyis röviden megfogalmazva, az adott transzformátorhoz adott távirányító van programozva. Ez az egyedi megoldás segít a fenti probléma elkerülésében, melyről a következő rövid videóban is megbizonyosodhat.

Végezetül elmondható, hogy még egy egyszerűnek tűnő digitális fólia telepítési feladat is rejthet olyan megoldandó kihívásokat, melyekhez elengedhetetlen a biztos technikai szakértelem és a megfelelő technológiai háttér.

A hírben szereplő termékek
DigiFol™ DLC Blackout fólia DigiFol Standard fólia DigiFol™ Blackout fólia DigiFol Premium fólia
 
DigiFol™ intelligens fóliák
5 termék

A digitális - más néven intelligens - fólia egy célszerűen üvegfelületre rögzíthető réteg, amely többfunkciós előnyökkel ruházza fel az alkalmazott térelválasztást. Tökéletes térelválasztó, árnyékoló, belátás- és betörésgátló védelemmel ellátott, akár érintőképernyőként is használható innovatív megoldás. Elektromos áram hatására a leginkább tejüvegre hasonlító fólia felület, majdnem víztisztává alakul, ezáltal igény szerint biztosítja az átlátást vagy éppen gátolja azt.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
DigiFol Office okosüvegfal rendszer
 
DigiFol™ Office okosüvegfal rendszer

A DigiFol™ Office üvegfal rendszer dekoratív, alumínium szerkezetű, mely két önálló üvegréteget tartalmaz. Magas minőségét a gyári körülmények között előre gyártott és előre keretezett üvegelemek garantálják, továbbá egyedi megoldás biztosítja a rezgéscsillapítást, ami hozzájárul a tökéletes hangszigeteléshez. A rendszer különösen alkalmas különálló, zárt terek kialakítására, mint például a vezetői irodák és tárgyalók.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Beltéri árnyékolók
Beltéri árnyékolók
Szerelt válaszfalak
Szerelt válaszfalak
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...