Ipari padló hőszigetelése RAVATHERM XPS-sel

Mélyhűtéses technológiájú terek esetén a hőszigetelés a túlzott hőveszteséget és a padló alatti talaj átfagyását is befolyásolja

Ipari épületekben a padozatot általában egészen más jellegű hatások érik, mint egy lakóépületben. Hogyan hőszigeteljük ezeket a speciális igényű épületrészeket?

A temperált, fűtött helyiségek padlóit hőszigetelni kell. Igaz ez nem csak a lakó-, vagy közösségi terek, de ipari épületek esetén is. Speciális esetben, mint a hűtőházak, vagy hűtőkamráknál általában nem a termelt hőt kell megőrizni, hanem a magasabb energiaigényű hűtést kell védeni a külső felmelegedéstől és a talajt az átfagyástól. Padló nem csak talajon van, de pince fölött, vagy épületbelsőben szintek között is, melyeknek, ha eltérő a rendeltetésszerű használathoz igényelt hőmérséklete, akkor azok hőszigetelésére is figyelmet kell fordítani.

Ipari épületekben a padozatot általában egészen más jellegű hatások érik, mint egy lakóépületben. A hőszigetelést is ennek megfelelően kell megválasztani, alkalmazkodva a speciális követelményekhez. A padlók hőszigetelésében fontos szempont a beépítésre kerülő hőszigetelő anyag terhelhetősége. A tervezés során vizsgálni kell a hőszigetelő réteg vastagságát, a hőszigetelendő helyiség alapterületét, a burkolataljzat vastagságát, -fajtáját (vasalt, vagy vasalatlan) a hasznos terhek mértékét és típusát (dinamikai hatás, csúsztató igénybevétel). Ezen tényezők együttes mérlegelése alapján lehet csak eldönteni a szükséges hőszigetelés típusát.

A RAVATHERM XPS 300, RAVATHERM XPS 500 és RAVATHERM XPS 700 termékek, a helyiség rendeltetésétől függetlenül, minden általános terhelési osztályban alkalmazhatóak. Összehasonlításképp a RAVATHERM XPS terhelhetőségi skálája ott kezdődik (300 kPa), ahol a tömbhabosítással előállított - padló és lapostető hőszigetelésre ajánlott - normál EPS termékek terhelhetősége (≤ 200 kPa) már rég befejeződött. A RAVATHERM XPS termékek nyomószilárdságukat tekintve tartós terhelés esetén (hosszútávon maximum 2%-os összenyomódás mellett) 130-250 kPa feszültségre vehetők igénybe. Ez megfelel kb. 13-25 tonnás m²-kénti terhelésnek! A RAVATHERM XPS biztonsággal tervezhető és építhető be az egyszerűbb ipari épületektől az igen magas terhelésű, többféle, összetett igénybevételnek kitett ipari padlókig.
A zártcellás polisztirolhab ugyancsak kiváló tulajdonsága, hogy nem érzékeny a nedvességre, hőszigetelő képességét nedves környezetben is tartósan megőrzi. Ez nagy előny akkor, ha egy talajon fekvő padló kialakításánál - amilyen az ipari padlók zöme - a hőszigetelést közvetlen a tömörített kavicsaljzatra lehet leteríteni, a padlólemezt pedig a hőszigetelés tetején kialakítani. Ezzel jelentős mennyiségű pénzt és időt is meg lehet spórolni a beruházás folyamán.

Speciális padlókialakításnál, mint hűtőházak padlószerkezete, nem csak az épületet védjük a túlzott hőveszteségtől - ami ez esetben fordított irányú - hanem a padló alatti talajt is az átfagyástól. Mélyhűtéses technológiájú terek esetén a hőszigetelés magában még ekkor sem elég, ilyenkor szükség van a hőszigetelés alatti beton fűtésére is. A technológiai tervező ennek teljesítményét a hőszigetelés műszaki paramétereinek ismeretében tudja meghatározni.

A hőszigetelés jellemző vastagsága hűtőházak padlószerkezetében 18-30 cm, a jellemző nyomószilárdság pedig az 500 vagy 700 kPa, attól függően, hogy milyen jellegű anyagtárolás várható a raktárhelyiségben.
Alapvető cél, hogy a minőség és megbízhatóság folyamatos szem előtt tartása mellett kiváló termékekkel, állandó megújulással, fejlesztésekkel, korszerű, hatékony gazdálkodással, versenyképes árral és képzett szakemberekkel álljanak a partnerek rendelkezésére a klíma-, hűtés-, légtechnika és megújuló energia hasznosításának piacán.

Figyelemmel a kialakult világgazdasági változásokra, a fosszilis energiahordozók drágulására, a cég a megújuló energiát hasznosító berendezések forgalmazását elengedhetetlennek tekintette. A minősített hőszivattyúk, a Solar4u napkollektor és napelem rendszerek kiváló, környezetbarát, energiatakarékos működése mindenki számára ideális megoldást biztosít a gazdaságossági problémák orvoslására. A rendszerigények felmérésére, telepítésére a cég szakemberei és országos szervízhálózata áll rendelkezésre.

A RAVATHERM XPS hőszigetelések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés	RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS hőszigetelés
5 termék

A kék színű RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezek lehetővé teszik az olyan különleges igénybevételű épületrészek hőszigetelését, mint az épületlábazatok, lapostetők, pincefalak, ipari padlók, homlokzatok. Az XPS (extrudált polisztirolhab) egy olyan homogén, zártcellás anyagszerkezetű hőszigetelés, mely kiváló hőszigetelő képessége mellett vízálló, sőt nagy nyomószilárdságának köszönhetően ellenáll az állandó, több tonnás fizikai terhelésnek is.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...