proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Toma Family Mobil Kft. intelligens fűtőfóliája kertészeti alkalmazásban


2017. május 03.

A budapesti kertészet elvárása az volt, hogy a palánták alatti föld hőmérséklete egyenletes legyen

A Toma Family Mobil Kft. télen kapott egy érdekes felkérést egy budapesti kertészettől. A kertészetben szeretnék előbb elkezdeni a palánták kiültetését, kihasználva ezzel a korábban elvesztegetett időt. Az elvárás az volt, hogy a palánták alatti föld hőmérséklete egyenletes legyen.

Intelligens fűtőfólia alkalmazása kertészetben

A növények gondozása 50 méter hosszú, és 1 méter széles asztalokon történik. A Toma Family Mobil Kft. munkatársai erre a felületre fektették az intelligens fűtőfóliát a teljes felületen. Legalulra került a légbuborékos hőtükör, ez fordította a növények felé az infrasugárzást. Erre érkezett maga az infra fűtőfólia, és legvégül egy párazáró fólia. A kertészet még ellátta a rendszert egy geotextil réteggel, hogy az a fizikai hatásoktól még jobban védje legyen. Innentől kezdve nem tudták megsérteni a tálcák mozgatásával, és a teljesen vízálló rendszert az öntözés se befolyásolta. A Toma Family Mobil munkatársai az 50 m hosszú területet 5 részre bontották, 5 külön vezérléssel látták el. Minden vezérlő ellenőrizte a föld hőmérsékletét, de a levegő hőmérsékletét figyelmen kívül hagyta.

Intelligens fűtőfólia alkalmazása kertészetben

Az elvárt eredményeket sikerült túl szárnyalni, a növények nem, hogy nem fagytak meg, de gyorsabban nőttek és élvezték az infrafűtést.

Intelligens fűtőfólia alkalmazása kertészetben

A harmadik generációs infra fűtőfólia letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Toma Family Mobil Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Harmadik generációs infra fűtőfilm

2015 legnagyobb újítása a harmadik generációs intelligens fűtófólia. A termék különleges technológiával, és speciális anyagok felhasználásával készült, ezért képes gazdaságosabban, kisebb energia felhasználással működni korábbi más fűtőfóliákhoz képest.
Legfőbb tulajdonsága az új infra fóliának, hogy önszabályozó tulajdonsággal rendelkezik. Korábbi termékeknél padlófűtés esetén 4-5 cm légrést kellett biztosítani a padló és a bútorok között (ennek hiányában magas hőmérséklet keletkezik, ami a padló és berendezési tárgyak rövidebb élettartamához vezet). A harmadik generáció esetében ez nem szükséges. A fűtőfólia használható egyedi vagy kiegészítő fűtésként.
Az új, harmadik generációs fűtőfilm vastagsága: 0,338 mm, teljesítménye: 240 W/m2. Gazdaságosság a korábbi fűtőfóliához képest: 25 %.
Felhasználási terület: padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés.


Cég
Telephely: 1138 Budapest, Úszódaru u. 10. 1/12.
Telefon: +36 20 400 7400
E-mail:
Web: www.futofolia.hu
Web: www.iqotthon.hu
Tóth Tamás
ügyvezető +36 20 400 7400
   
   
   
A Toma Family Mobil Kft. vezette be a magyarországi piacra a legkorszerűbb, legmagasabb elvárásoknak is megfelelő fűtésrendszert, a harmadik generációs intelligens fűtőfóliát. Az elektromos fűtés korábban még rendelkezett néhány hátrányos tulajdonsággal, mint a magas fogyasztás, a kényelmetlenség vagy a környezetvédelmi szempontok háttérbe szorítása. A harmadikgenerációs fűtőfóliával azonban az infrafűtés maga mögött tudhatja ezeket a hiányosságokat.
Elsődleges rendszerként az infrafűtés különféle módokon alkalmazható. Használható mint padlófűtés vagy mint fal-, illetve mennyezetfűtés.
További hírek az Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Toma  Family  Mobil  harmadik  generációs  fűtőfilm  fűtőfólia  fűtőfilm  infra  fűtőfilm  intelligens  fűtőfólia  kertészet