IMI Heimeier Globo D vörösöntvény gömbcsap ivóvizes rendszerekhez

A termék rendelkezik a Nemzeti Népegészségügyi Központ jóváhagyásával

Az IMI Heimeier által gyártott és töretlen népszerűségnek örvendő Globo vörösöntvény gömbcsap család legújabb tagja széles körben alkalmazható elzáró szerelvény ivóvizes rendszerekben.

A zöld színű működtető kar kompakt működési sugarának köszönhetően a Globo D gömbcsap ideális választás az egymás mellett történő felszerelésre elosztó hálózatokban.

Az ivóvizes gömbcsap esetében is lehetőség van a megfelelő energiamegtakarítási utasításoknak előírt hőveszteség elleni szigetelés alkalmazására. A BB menetes változat esetén ez az előírás hőszigetelő burkolattal, vagy egyenes csőszigeteléssel egyszerűen teljesíthető. A működtető kar a hőszigetelésen kívül helyezkedik el.

A külső/belső menetes kivitel segítségével a megfelelő menetes, forrasztott, hegesztett vagy préscsatlakozós IMI Heimeier csatlakozók használatával oldható csatlakozás hozható létre. A külső menet más lapos tömítéses, közvetlen rögzítésű vagy csúszó csatlakozásos csavarkapcsolat kialakítására is alkalmas.

Heimeier Globo D vörösöntvény gömbcsap ivóvizes rendszerekhez
IMI Heimeier Globo D vörösöntvény gömbcsap ivóvizes rendszerekhez

A Globo D megfelel a következő követelményeknek:

 • DVGW W570-1 (ivóvizes rendszerek, pl. kézi működtetésű golyóscsapok, - követelmények és tesztek).
 • DVGW W270 (Az ivóvizes alkalmazásokban használt anyagokon a mikroorganizmusok szaporodásának vizsgálata és értékelése)
 • DIN EN 13828 (Kézi működtetésű gömbcsapok az épületek ivóvizes hálózataiban)
 • DIN 50930-6 (Korróziónak kitett fémes anyagok víz általi korróziója csövekben, tartályokban és készülékekben – az ivóvíz összetételének hatása)
 • KTW (Ajánlás műanyagokhoz és egyéb nem fémes anyagokhoz)
 • Kiváló zaj karakterisztika, a DIN 4109 I. számú csoportnak megfelelően (az EN ISO 3822, 1.és 3. rész alapján tesztelve)
 • Nemzeti Népegészségügyi Központ KÖZ-17140/2018 számú szakvéleménye ivóvíz- és használati melegvíz-ellátás területén (max.65°C) történő alkalmazhatóságáról

Alkalmazási példák:

Globo D gömbcsap - alkalmazási példák
IMI Heimeier Globo D vörösöntvény gömbcsap ivóvizes rendszerekhez

A Globo D felszerelése során az alábbi utasításokat kell figyelembe venni:

 • Az átfolyási irány tetszőleges.
 • A tömítőelemek forrasztási és hegesztési munkálatok során keletkező sérüléseinek elkerüléséhez a szerelvényt védeni kell a melegtől.
 • A Globo D utólagos cserélhetőségére meglazítható csavarzatokat kell alkalmazni.
 • A préscsatlakozós Globo D felszereléséhez lásd a „Viega-préskötések készítése” c. útmutatót is.
 • Leürítővel rendelkező Globo D esetén az ürítőszelepet és a dugót (öntömítő) az előirányzott csatlakozókba kell becsavarni oldalt a házon (max.15 Nm).
 • Hőmérő, utólag beszerelhető a kezelőfogantyúban lévő zöld zárókupak egyszerű cseréjével, lásd a „Globo D” prospektust.
 • A Globo D golyóscsappal érintkező emberi felhasználásra szánt víz hőmérséklete közegészségügyi szempontból a 65°C-ot nem haladhatja meg.
 • A Globo D golyóscsapot tartalmazó csőszakaszt a használatbavétel előtt legalább egy napra ivóvízzel fel kell tölteni, az öblítővizet a csatornába kell engedni, azt háztartási célra felhasználni nem szabad. Csak ezután szabad megkezdeni a tárgyi termékek rendeltetésszerű használatát.
 • Tekintettel arra, hogy a melegvíz fémoldó képessége nagyobb, ajánlott mind a főzéshez, mind az iváshoz hideg vizet használni, melegvíz szükséglet esetén azt felmelegítve fogyasztani.
 • A Globo D golyóscsapok ólomcsövet tartalmazó vezetékhálózatba történő beépítése esetén növelhetik az ólomkioldódás kockázatát, így nem javasolt a termékek ilyen rendszerekben történő alkalmazása.
 • A gyártónak nincs speciális előírása a termék tisztítása/fertőtlenítése vonatkozásában. A termékek tisztítása / fertőtlenítése során használt vegyszerekre vonatkozóan a 201/2001(X.25.) Kormányrendeletben, illetve a 38/2003. (VII.7) ESzCsM-FVM-KvVM együttes rendeletben leírtak a mérvadóak.

A hírben szereplő termékek
IMI Heimeier Globo D gömbcsap ivóvizes hálózatokhoz
 
IMI Heimeier Globo D gömbcsap ivóvizes hálózatokhoz

A IMI Heimeier Globo D gömbcsap ivóvizes rendszerek speciális igényeihez lett tervezve, rendelkezik NNK, DVGW minősítésekkel. A kompakt kézikeréknek köszönhetően a Globo D gömbcsap ideális választás mind a hőtermelőknél, mind az elosztó hálózatokban. A szeleptest és a záróelem cinkkiválással szemben ellenálló vörösöntvényből készül. A kézikerék lecserélhető beépített hőmérős változatra is. A Globo D gömbcsaphoz két félből álló hőszigetelés is rendelhető.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...