proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Hörmann energiatakarékos LPU 67 Thermo szekcionált garázskapu maximális hőszigetelést biztosít


2017. október 02.

A hőszigetelés olyan garázsoknál fontos, amelyek közvetlenül csatlakoznak a házhoz, vagy fűtött munkahelyként, hobbiszobaként használják

Új fejlesztésű Hörmann LPU67 Thermo szekcionált garázskapu

Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának egyik legújabb fejlesztése a prémium minőségű és kivitelezésű LPU67 Thermo energiatakarékos szekcionált garázskapu, amelyet a magyar közönség a Construmán ismerhetett meg. A kapu minden olyan termékelőnnyel rendelkezik, ami a mai modern építészettől elvárható és a nagy érdeklődésre való tekintettel már rendelhető.

Maximális hőszigetelés, passzívházakba is ajánlott kivitel
Megfelelő garázskapu kiválasztásakor nem csak a formatervezés és a dizájn, hanem a kapu hőszigetelése is fontos szerepet játszik, mind az energiahatékony felújításokban, mind pedig az energiatudatos új épületekben.

Az LPU67 Thermo energiatakarékos garázskapu hőszigetelése akár 30%-kal jobb az LPU42 szekcionált garázskapuhoz viszonyítva, kívül-belül ujjbecsípés elleni védelmet biztosít. Hőhídmentes lamellái ugyanis 67 mm vastagok, a csavarok tartományában háromszoros a lemezerősítés. A lamella átmeneteknél dupla ajakos a tömítés, akárcsak az aljzatban. Így az aljzati egyenetlenségek kiegyenlítődnek, az energiaveszteség csökken, ezért a kapu nagyon jó energiahatékonysággal rendelkezik. A kiemelkedő hőszigetelés főleg az olyan garázsok esetében fontos, amelyek közvetlenül csatlakoznak a házhoz, illetve fűtött munkahelyként, hobbiszobaként használják.

Az LPU67 energiatakarékos, 67 mm vastagságú acél kapu mérettől függően 1,00 W/m²K hőátbocsátási értékkel rendelkezik, de az opcionálisan rendelhető ThermoFrame kerettel 0,9 W/m²K érték is megvalósítható, mely már a passzívházakba is tökéletesen megfelelő kivitel. A duplafalú lamelláknak köszönhetően a kapu további jellemzői a magasfokú stabilitás és nagyon nyugodt kapufutás.

Harmonikus megjelenés kívül belül - prémium minőség
A maximális kapuszélesség 5000 mm, a maximális kapumagasság 3000 mm. További nagy előnye, hogy az LPU42 kapukkal azonos beépítési méretekkel rendelkezik, így ha valaki a korábban megvásárolt LPU42-es kapuját szeretné felújítani, csak a kapulapot kell lecserélje. A már meglévő tokszerkezetre kell csak az új, maximálisan hőszigetelő kapulapot felszerelni.

A prémium kivitelű LPU67 kapu megegyezik a standard kivitelűvel, de ez a kategória tandem futógörgőkkel van felszerelve, a vasalatok, tokok, futósínek és összekötő sínek RAL 9002 törtfehér színűek. A rugók a rugótartóval együtt a rugótörés ellen biztosítanak, a kötéldobok és a meghajtássín horganyzott felületű.

A 42 mm-es vastagság összes, három-rétegű betéttel ellátott üvegezése kapható, az üvegezőkeret hőhídmentes alumíniumból készült. A fekete színű profil a kapu tokjával össze van szerelve.

A kapu selyemsimaságú Silkgrain felülettel, széles L-, illetve közép méretű M-bordakivitelben, RAL 9016 fehér és 15 kedvező árú színben, illetve egyedi RAL színben elérhető. A Decograin felületek pedig a fahatású Golden Oak és Dark Oak, valamint a fémes hatású Titan Metallic CH 703 változatban kaphatók.

Aki a garázsát egyben hobbiszobaként is használja, az a kapu belső megjelenését is harmonikussá teheti. Az LPU67 Thermo kapunál ugyanis a komplett tok, a futó- és összekötősínek, valamint az összes vasalat nézetazonos a kapu belső oldalának RAL 9002 törtfehér színével. Így a kapu harmonikusan illeszkedik a belső térhez és otthonossá varázsolja a garázst. A tandem futógörgőknek köszönhetően pedig a kapu csendes, egyenletes futású.

A megrendelt kapuk 90%-a 11-16 munkanapon belül szállítható. A kiváló műszaki megoldásoknak, valamint a kompromisszum nélküli minőségbiztosításnak köszönhetően a Hörmann 10 év jótállást biztosít minden szekcionált garázskapura és 5 év jótállást a Hörmann meghajtásokra.

Az LPU67 Thermo kapunál a tok, a futó- és összekötősínek, az összes vasalat nézetazonos a kapu belső oldalának RAL 9002 törtfehér színével

A Hörmann LPU67 Thermo kapu letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
Telefon: +36 80 887 575
Fax: +36 24 525 110
E-mail:
Web: www.hormann.hu
Szujó László
ügyvezető igazgató  
   
   
   
Az építőipari piacon a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érték el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát.
Hír
Új Hörmann LPU 67 Thermo szekcionált garázskapu
2017.04.03    
További hírek a Garázskapuk termékkategóriában
További hírek az Ipari kapuk, kapuk, kerítések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Hörmann  LPU67  Thermo  szekcionált  garázskapu  hőszigetelt  energiatakarékos  Silkgrain  felület  ThermoFrame  keret  tandem  futógörgő  decograin  lamella  kapu