proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megfelelő hőszigetelés, egyenletes légáramlás, kiváló hangelnyelő képesség a Knauf Insulation Heraklith Agro rendszerrel egy sertésneveldében


2018. május 07.

Tolna megyében, Sárpilis határában, 12500 m²-en épülő sertésnevelde szigetelése Heraklith Agro rendszerrel

Több sertéstartó üzemben, és csarnokban is komoly problémát jelent télen a szúrós szag, illetve nyáron a nagyon fülledt meleg levegő. Ezek a környezeti viszonyok az ott tartott állatokra és a körülöttük munkát végző emberekre is káros hatással lehetnek. Emiatt fontos a megfelelő szellőzés kialakítása, amelynek tervezése során figyelembe kell venni, hogy az állattartási rendeltetésű helyiségekbe ne nagy sebességgel és ne koncentráltan érkezzen a bejuttatott levegő, mert az ott tartott állatokra ez már rövid távon is egészségkárosító.

Ennek figyelembevételével a megfelelő hőkomfort-érzet kialakításához szakszerű szellőztető rendszert kell kiépíteni, amely biztosítja az egyenletes légmozgást. Ennek biztosításához elszívó ventilátorokra van szükség, amelyek a fáradt levegőt illetve a káros gázokat elszívják. Emellett a friss levegő beáramlását biztosító rendszerre van szükség az álmennyezeten.

A megfelelő hőszigetelés, és az egyenletes légáramlás biztosítása fontos kritérium. Erre nyújt tökéletes megoldást a Heraklith Agro rendszer.

Heraklith
A táblák porózus szerkezete levegőelosztó felületként működik. A szerkezetből adódóan a légáramlás lelassul, egyenletes lesz, nincs koncentrált (pontszerű) káros légbefúvás. A beépített hőszigeteléssel együtt a szerkezet energiahatékonysága kiváló, a tetőszerkezet nem okoz hőveszteséget, így nem szükséges további hőszigetelés a szarufák között.

Emellett fontos kiemelni Heraklith Agro termék egyik kiemelkedő tulajdonságát, a kiváló hangelnyelő képességet. Ennek köszönhetően csökkennek a zárt térben keletkező, az agrárgépészeti berendezések által generált vagy az állatok által keltett zajok.

A Heraklith Agro rendszer elemei:
  • Heraklith Agro fagyapot lapok (2000x600x25mm)
  • Knauf Insulation ásványgyapot hőszigetelés (pl. MPN Plus 037, Mineral Plus 039)
A Heraklith Agro fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehér cement kötőanyaggal, 2000 x 600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek.
A lapok festhetőek - a gyári fehér festés illetve élképzés opcionális lehetőség.
Tűzvédelmi besorolásuk az MSZ EN 13501-1 szerint A2 (nem éghető), amellyel javítják az épület tűzállóságát.
Knauf Insulation - Heraklith Agro hőszigetelés

Természetes megjelenés:
  • a látható fagyapot szerkezetből adódó természetes fa hatás
  • a természetes, világos felület miatt csökkenthetőek az energiaköltségek
Knauf Insulation - Heraklith Agro hőszigetelés

Szakember igény, szaktudás a Heraklith Agro rendszer kivitelezése során:
  • nincs szükség különleges szerszámokra
  • nincs szükség speciális ismeretekre, különleges szaktudásra
  • a rögzítések könnyen és egyszerűen kivitelezhetők
  • a kivitelezés akár öner??ből is elvégezhető
A Heraklith Agro fagyapot lapok letölthető műszaki adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Fagyapot és parafa szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  Heraklith  Agro  szigetelés  állattartás  hőszigetelés  hangszigetelés  fagyapot  lapok  fagyapot