proidea.hu online termékinformációs katalógus

Heraklith koszorúszigetelő rendszer


2011. december 20.

A rendszer elemei a koszorúelem és az U zsaluelem

Az épületek koszorúi azok a szerkezetek, amelynek elkészítése a hagyományos módon rendkívül idő és munkaigényes. A zalaegerszegi Heraklith gyár szakemberei felismerték a fagyapot termékek vághatóságában és ragaszthatóságában rejlő lehetőségeket és az osztrák fagyapot gyár koszorúeleméből kiindulva továbbfejlesztették a terméket, valamint kialakították a saját gyártású U zsaluelemet.
A koszorúszigetelő rendszer elemei:
Koszorúelem: L alakú elem, 15 mm vastag Heraklith talppal és jellemzően 50 mm vastag Heratekta oldalfallal, 1 fm egységnyi hosszban. Mindennemű nedves technológiával (monolit födém, feszített gerendás födém, stb.) készült szerkezetek kialakítására ajánlják, ahol a belső oldalon a födémszerkezet, külső oldalon a megtámasztó L alakú koszorúelem található. Jellemzően 150-300 mm koszorúmagassághoz gyártják. Konszignáció alapján csomagban egyedi igényeket is elkészítenek.
U zsaluelem: U alakú elem 15 mm vastag Heraklith talppal, belső oldalon 25 mm Heraklith oldalfallal, külső oldalon jellemzően 50 mm Heratekta hőszigetelő lappal. Elsősorban fafödémes épületekhez, tetőtérbeépítésekhez és monolit áthidalók kialakításához ajánlják. Minden olyan építési helyzetben, ahol a koszorú belső oldala is zsaluzatot igényelne. Jellemzően falvastagságban készítik, 250 mm koszorúmagasságban. Igény esetén egyedi méreteket is legyártanak.

Heratekta koszorúelem
 
Heratekta U-zsaluelem
 
Heratekta sarokelem

A rendszer előnyei:
Takarékosság: a Heratekta koszorúszigetelési rendszerrel kiváltják a megtámasztó zsaluzatot, ezzel pénzt spórolunk meg.
Rugalmasság I.: a termékeket már kis mennyiségben is tetszőleges magassági és szélességi méretekben legyártjuk.
Rugalmasság II.: a terméket már kis mennyiségben (termékfajtától függően 60-160 métertől) leszállítjuk a kivitelezés helyszínére.
Hulladék: A terméket a koszorúmagassághoz és a falvastagsághoz igazodó méretben szállítjuk, ezért az hulladékmentesen felhasználható.
Zsaluanyag: mivel külön megtámasztást nem igényel, ezért nincs szükség zsaludeszka, zsalutábla felhasználására.
Idő: a zsaluzat (egy szakipar) kiváltásával a koszorú elkészítésének ideje a töredékére rövidül.
Kényelem: a koszorú a födém oldaláról elkészíthető.
Egyszerűség: bonyolult, tört vonalú alaprajz esetén is könnyen elkészíthető a vasbeton koszorú.

A Knauf Insulation hőszigetelő anyagokkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni az Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Fagyapot és parafa szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  Heraklith  koszorúszigetelő  rendszer  koszorú  szigetelő  fagyapot