proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hallépcsők a Traun-folyón MEVA StarTec és EcoAs falzsalu alkalmazásával


2018. október 12.

A különböző elemnagyságoknak és az egyszerű kezelésnek köszönhetően rugalmasan és gyorsan készülnek a hallépcsők

Az osztrák GLS és a MEVA első kooperációja a természetvédelem jegyében zajlik. A Traun-folyón két hallépcső épül.

Az európai Víz Keretirányelv végrehajtása során az Energie AG Oberösterreich áramszolgáltató vállalat Traun-Pucking és Marchtrenk erőműveinél 2018 végére új hallépcsők létesülnek a halak vándorlásának megkönnyítésére. Két nagyszabású építési terv valósul meg, 2,40 - 5,70 m magas falakkal.

Az európai Víz Keretirányelvben megfogalmazott cél a folyók átjárhatóvá tétele a halak és más vízi élőlények számára. Ez a cél ebben az évben a Traun-folyón Linztől közel 30 km-re délnyugatra valósul meg. „Az ilyen építményeknél nem az architektúra jelenti a kihívást”, véli Gerhard Wagesreiter, a MEVA munkatársa Pfaffstättenben, „A vízierőművek mellett a folyókanyarulathoz illeszkedő hallépcső kivitelezése az érdekes.”

A falak zsaluzására 240-270 cm széles StarTec-elemeket használtak, melyekkel akár az 5,7 m-es magasság is zsaluzható volt. Ehhez csupán csekély átépítésre van szükség, „úgynevezett slotokat, csatlakozó aljzatokat betonozunk, amelyeket utólagosan az EcoAs kézi zsaluval állítunk elő”, magyarázta Wagesreiter. „Helyenként egyedi elemeket is alkalmaztunk, hogy pontosan ki tudjuk alakítani a formát.” A GLS Bau und Montage GmbH építésvezetője, Stefanie Besenbäck, megelégedéssel nyilatkozott a MEVA-rendszerek első alkalmazásáról: „A különböző elemnagyságoknak és az egyszerű kezelésnek köszönhetően rugalmasan és időt megtakarítva tudjuk teljesíteni a követelményeket.” Az építési munkákat 2018. végére kell befejezni.

Hallépcsők a Traun-folyón MEVA StarTec és EcoAs falzsalu alkalmazásával

Hallépcsők a Traun-folyón MEVA StarTec és EcoAs falzsalu alkalmazásával

A MEVA Startec és EcoAS falzsaluk letölthető ismertetőiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a MEVA Zsalurendszerek Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-1047 Budapest, Labdarúgó u. 19.
Telefon: +36 1 272 2222
Fax: +36 1 369 5885
E-mail:
Web: www.meva.net
Lachmann Botond
cégvezető/főmérnök +36 30 940 0880
   
   
   
A MEVA Zsalurendszerek Zrt-t a németországi MEVA Schalungssysteme GmbH. leányvállalataként 1993-ban jegyezték be. Már több, mint 10 éve forgalmazza az anyacég fal-, födém- és pillérzsaluzatait, állványait. A cég szolgáltatásai közé tartozik az értékesítésen és bérbeadáson túl a szaktanácsadás, a helyszíni betanítás, és a MEVACAD számítógépes programmal előállított zsaluzási terv készítése.
További hírek a Falzsaluzatok termékkategóriában
További hírek a Zsaluk, állványok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  MEVA  zsalu  falzsalu  falzsaluzat  StarTec  EcoAs  hallépcső  Traun-folyó