Gyors burkolás a Murexin termékeivel

Régi burkolatok felújítására vagy cseréjére egyaránt alkalmas termékek

Az időfaktor a megrendelő és a kivitelező számára akár felújítási, akár építési munka során egyaránt fontos tényező. A megrendelő kevesebb ideig szeretne kellemetlenséget és felfordulást otthonában, a burkoló számára pedig a gyors munka kifizetődő. Az idő pénz, hamarabb kezdhet bele a következő munkába, hiszen a jó kivitelezőt kézről-kézre adják. Azonban a gyors munka nem lehet egyenlő a felületes munkával.

Gyors termékekkel a burkoló rövid idő alatt végezhet a munkával, attól függően, hogy megelőzik-e a burkolást bontási folyamatok, illetve milyen gyorsan száradó terméket használ.

A csempe és a járólap felújításakor a szakember mérlegelheti, hogy az új burkolatot a már meglévő, stabil, hordképes alapfelületre viszi-e fel, avagy a bontási munkálatok során a régi burkolat teljes egészében cserélődik. Mindkettőnek van számos előnye, de a megbízó biztos jobban örül, ha bontással járó port, valamint annak munkadíját is megspórolhatja, és az egész rövidebb idő alatt zajlik le.

Bármelyik is lesz a befutó, a Murexin mindkét eshetőségre gondolva tesz javaslatokat a termékválasztást illetően.

Ha a régi burkolatra kerül fel az új
Mivel a felület nem nedvszívó, tapadóhídként a Murexin D 4 tapadóhídat javasolt alkalmazni, mely a sima felületet megérdesíti, s ezáltal a ragasztóanyagnak megfelelő tapadást tud biztosítani az alapfelülethez. A D 4 tapadóhíd felhasználásra kész, oldószermentes, gyorskötő, egykomponensű, vizes diszperziós alapozó.

Gyors száradása után, amennyiben szükséges, a vízszintes felületeknél aljzatkiegyenlítést lehet végezni, amelyre a Murexin ST 12 vagy a Murexin ST 25 aljzatkiegyenlítő terméke kiválóan alkalmas.

Fontos, hogy a burkolatokat a teljesen kiszáradt D 4 tapadóhídra, illetve az aljzatkiegyenlítőre kell felragasztani.

Ebben az esetben ragasztóként a Murexin KPF 35 Profiflex, KGX 45 Univerzál flexibilis vagy a KGF 65 Totál flex ragasztót érdemes választani.

Ha a bontást nem lehet elkerülni
Sok esetben a bontási folyamatokat nem lehet elkerülni, mert a már meglévő, régi csempe vagy járólap itt-ott hiányos, töredezett, esetleg teljesen instabil, így a régi burkolatot mindenképpen cserélni kell.

A bontási munkálatok során többször előfordul, hogy a csempe vagy a járólap, amelyet cserélni akarunk, nem csak a ragasztóanyaggal, hanem a vakolattal együtt válik el. Ilyen esetekben a legtöbbször a csemperagasztóval történik a kiegyenlítés. Viszont a ragasztók többsége vékonyágyazású, maximum 5 mm rétegvastagsággal, a mélyedések pedig akár 1 cm mélyek is lehetnek. Ilyen vastagságban a ragasztó megrepedezhet, a kiszáradása pedig lassú lesz. Ezen problémák kiküszöbölésére javasolják az LF 1 mélyalapozó felhordását követően a gyors kötésű Murexin AM 20 kiegyenlítőhabarcs használatát 20 mm rétegvastagságig, függőleges és vízszintes felületeken egyaránt.

A kiegyenlítőhabarcs használata után a szívóképes felületekre az LF1 mélyalapozót hordjuk fel. Amennyiben szükséges a Murexin ST 12 vagy ST 25 aljzatkiegyenlítőkkel kiegyenlítést lehet végezni, majd alternatív szigetelésként a Murexin 1 KS folyékony fóliát alkalmazzuk.

A burkolatok ragasztására a Murexin KPF 35 Profiflex, KGX 45 Univerzál flexibilis vagy a KGF 65 Totál flex ragasztókat javasolják.

Padlófűtés esetén a KL 5 Flex ragasztó használata az ideális, hiszen hőtároló képességekkel is rendelkezik.

A felújítás időtartama tehát akár egy napra is lecsökkenthető abban az esetben, ha optimális körülmények és megfelelő termékek állnak a rendelkezésünkre. A Murexin termékeivel a minőségi munka sem szenved kárt, hiszen egy rövidebb ideig tartó felújítás nem kell, hogy feltétlenül silány munkát eredményezzen.

Rétegrendek Murexin gyors megoldásokhoz
AM 20 kiegyenlítőhabarcs (ha szükséges)
Burkolható csempével: kb. 2-4 óra után

LF 1 mélyalapozó (szívóképes alapfelületeknél)
Száradási idő kb. 15 perc

vagy D 4 tapadóhíd (nem szívóképes felületeknél)
Burkolható kb. 60 perc után

SL 52 gyors aljzatkiegyenlítő (max. 15 mm rétegvastagság)
Burkolható kb. 1-2 óra után

vagy M 61 Maximo aljzatkiegyenlítő (max. 10 mm rétegvastagság)
Burkolható kb. 12-24 óra után

1 K Objekt folyékony fólia Rapid
Burkolható kb. 3 óra múlva

SFK 85 gyorsflex csemperagasztó
Fugázható kb. 3 óra után

SFX 70 gyorsflex fugázó
Járható kb. 2 óra múlva
A Murexin termékekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Murexin 1 KS folyékonyfólia

Gyorsan száradó, rendkívül kiadós, felhasználásra kész, egykomponensű, oldószermentes, nem vízáteresztő, sárga és kék színben is elérhető, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kenhető vízszigetelés. Kizárólag beltérben alkalmazható, közvetlenül a kerámia burkolatok alatt (pl. zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) nyomás nélkül lefolyó víz ellen a rendszerkiegészítő termékekkel (pl. Murexin hajlaterősítő szalagok, Murexin hajlaterősítő szalag külső és belső sarkok, Murexin szigetelőmandzsetták) együtt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Murexin AM 20 kiegyenlítő habarcs

Cementbázisú, gyorsított kötésű, műanyag diszperzióval javított, por alakú, felhasználásra kész kiegyenlítő habarcs. Speciális adalékának köszönhetően max. 20 mm rétegvastagságban felhordva repedésmentesen köt, nagyon jó feldolgozhatósági tulajdonsággal rendelkezik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Murexin KGF 65 Totál Flex ragasztóhabarcs

Fokozott követelményű, alakváltozásra képes, poralakú, szálerősített és porzáscsökkentett, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, flexibilis ragasztóhabarcs csökkentett lecsúszással és meghosszabbított nyitott idővel. Kül- és beltérben, kerámia csempék, burkolólapok, greslapok, mozaikok, műkövek, klinker-, hasított lapok és csempét csempére történő ragasztásához, valamint kenhető vízszigetelésekre, illetve nagy mechanikai- és hőterhelésű felületeknél is (pl. teraszok, erkélyek, padló-, falfűtés). Különösen javasolt extra nagyformátumú lapokhoz, vékony porcelán gres és design burkolatok, sötét színű természetes kövek, nagy forgalmú helyek, úszó- és termálmedencék, homlokzatok burkolásainál. Ragasztó rétegvastagság: max. 10 mm.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Murexin D4 tapadóhíd

Felhasználásra kész, oldószermentes, gyorskötő, egykomponensű, vizes diszperziós alapozó nem nedvszívó aljzatok hidegburkolás, aljzatkiegyenlítés előtti előkenésére, alapozására, kül- és beltérben, oldalfalra és padlóra, különösen felújításoknál. Speciális adalékanyagai következtében különösen jól tapadó felületet képezhetünk. Alapos keverés után higítatlanul kell felkenni. Csempére csempét ragasztás tapadóhídja.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Murexin LF 1 mélyalapozó

Kék színű, vizes bázisú műgyanta-diszperzió, nedvszívást kiegyenlítő és tapadásjavító, de nem párazáró alapozóbevonat, nedvszívó alapfelületek előkezelésére.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Murexin KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcs

Fokozott követelményű, poralakú, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, flexibilis ragasztóhabarcs csökkentett lecsúszással és meghosszabbított nyitott idővel. Kül- és beltérben, kerámia csempék, burkolólapok, greslapok, mozaikok, műkövek, klinker-, hasított lapok és csempét csempére történő ragasztásához, valamint kenhető vízszigetelésekre, illetve nagy mechanikai- és hőterhelésű felületeknél is (pl. teraszok, erkélyek, padló-, falfűtés). Különösen javasolt nagyformátumú lapokhoz, valamint nagy felületekhez. Ragasztó rétegvastagság: max. 10 mm.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Alapozók, kötőhidak
Alapozók, kötőhidak
Hidegburkolat-ragasztók
Hidegburkolat-ragasztók
Aljzatkiegyenlítők
Aljzatkiegyenlítők
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...