Gépjármű ipari termékek tárolását megkönnyítő Dexion megoldások

A HI 280 kapcsolható polcrendszerek alkalmasak szerelőműhelyek, alkatrész forgalmazók és autóipari gyártók tárolási igényeinek kielégítésére

A gépjármű alkatrészek különböző formái és méretei, a kipufogó csövektől a törékeny szélvédő üvegekig terjedően, nagy kihívás elé állítják a gépjármű alkatrész raktárakat. Emiatt különleges, az ilyen alkatrészek tárolását megkönnyítő megoldásokat fejlesztettek ki.

A Dexion gépjármű-üzemi megoldásai a HI 280 kapcsolható polcrendszeren alapulnak, melynek révén könnyű egységbe foglalni a különféle alkotórészekhez tartozó különböző tartozékokat egy egységes, az Ön igényeit kielégítő tárolási megoldásban. A HI 280 raktári rendszerek számtalan, a módosítást, változtatást és bővítést lehetővé tevő módon állítható össze. Nagyobb helyigény esetén, mint például tartalék alkatrészek és gépjármű tartozékok központi raktárai esetében, a P 90 raklapos polcrendszer alkalmazható leginkább.
A HI 280 megoldások különféle módokon állíthatók össze a térkihasználás optimalizálása érdekében, mint pl. a többszintes változatokban, vagy mobil alapokra helyezve. Esetenként raktári gépi berendezésekre alapozott, automatizált változat eredményezi a helyes megoldást, vagy a gép és a polcozás kombinációja.

- A speciális gépjármű tartozékok teljes választéktartománya, a gazdasági tevékenységek tökéletes elősegítése érdekében.
- A kiemelkedően jó változtathatóság és skálázhatóság érdekében teljes körűen kompatibilis a standard rendszerekkel.
- Ügyfélközpontú felfogást érvényesítő tapasztalt tanácsadók segítenek megtalálni az Ön igényeit legjobban kielégítő megoldást.
Kisebb alkatrészek

A gépjármű iparban dobozokat és kisebb alkatrészeket nagy számban és hatékony módon kell tárolni. A HI 280 polcrendszer kialakítása számtalan választási lehetőséget kínál, míg az automatizált raktári berendezések hatékonyan tárolnak apró alkatrészeket. A Dexion a HI 280 polcrendszerrel és raktárkezelő berendezésekkel teljes körűen kompatibilis műanyag tárolórekeszeket is tud szállítani, sokféle komissiózási lehetőséggel, mely megkönnyíti az apró alkatrészek kezelését.

- A polc illeszthető a tároló ládákkal, rekeszekkel és a különféle polc-osztólapok választékával.
- Integrált fiókváltozatok, áthelyezhető osztólapokkal.
- Gyors és hatékony géptárolás, tároló ládákkal, osztólapokkal és komissiózást megkönnyítő tartozékokkal.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- HI 280 egyszintes
- HI 280 többszintes
- HI 280 mobil
- raktári gépek, berendezések

Függesztett termékek

A HI 280 polcrendszer többféle lehetőséget kínál tárgyak függesztett tárolásához. Egy jó megoldás a termékeknek a rendelkezésre álló számos tároló falon lévő kampókon való függesztése. Ez által a jó áttekinthetőség kombinálható a kis helyigényű tárolással. Más esetben a tárolandó alkatrészek méretétől függően hagyományos függesztő sínek használhatók.

- Műanyag, vagy gumi autószőnyegek gyakran vannak függesztő füllel felszerelve, s így könnyen tárolhatók kampókon.
- Ventilátor ékszíjak, vagy ablaktörlő lapátok esetében a kampókon függesztett termékeket könnyű megtalálni.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- HI 280 egyszintes
- HI 280 többszintes

Terjedelmes tárgyak

Számos gépjármű alkatrész terjedelmes és szokatlan formájú, s így nem tárolható hagyományos módon, emiatt különleges megoldásokat kell alkalmazni. A különféle gépjármű tartozékok esetében a HI 280 raktári rendszer egyszerűvé teszi a kipufogó csövek, szélvédő üvegek és karosszéria elemek tárolását.
Vagy miért is ne használnánk tároló gépeket? A bennük található, igényhez alakítható tálcák ideálisak az ilyen furcsa formájú alkatrészek tárolásához. A helyi sajátos követelményektől függően a Dexion hatékony térkihasználást eredményező, biztonságos és a komissiózást megkönnyítő megoldást kínál.

- Kipufogó csövek hatékony tárolása.
- Biztonságos és egyszerűen kezelhető módszerek autóablakokhoz és szélvédő üvegekhez.
- Terjedelmes és ütésre érzékeny karosszéria elemek, mint pl. motorháztetők, ajtók és spoilerek tárolása.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- HI 280 egyszintes
- HI 280 többszintes
- raktári gépek, berendezések

Szerszámok

Napjainkban a gépkocsik és más járművek szervizelése és javítása a különleges, különféle méretű, gyakran szokatlan formájú és drága szerszámok széles választékát igényli. Egy automatizált Dexion raktári berendezés beállításával javítható a szerszámok kezelésére és tárolására jelenleg használt módszer. Ezáltal a szerszámok központi és könnyen elérhető helyen, szervezett módon, s egyben a biztonság és elérhetőség javítása mellett tárolhatók. A rendszeresen használt szerszámok könnyen tárolhatók a HI 280 raktári rendszerben.

- A szerszámok központosított és biztonságos tárolása a tároló gépekben.
- Integrált polc-fiókok és szerszám panelek a HI 280 rendszerhez.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- HI 280 egyszintes
- HI 280 többszintes
- raktári gépek, berendezések

Súlyos tárgyak

A súlyos tárgyak biztonságos tárolásához és egyszerű kezeléséhez megfelelő megoldások szükségesek. A HI 280 raktári rendszer speciális polcai elbírják a nehéz gépjármű alkatrészek adta terhelést is.

- Rácsos tartópolcok a nagy pontszerű terhelést jelentő termékekhez, mint pl. gépkocsi akkumulátorok.
- Megerősített polcok az általában nehéz tárgyakhoz.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- HI 280 egyszintes
- HI 280 mobil

Gumiabroncsok és keréktárcsák

Gumiabroncsok tárolásakor az a cél, hogy a rendelkezésre álló térben maximális mennyiségű abroncsot lehessen tárolni, azok minőségének romlása nélkül. A Dexion a gumiabroncs tárolási megoldások széles választékát kínálja, különös figyelmet fordítva a térkihasználás hatékonyságára, a minőségre és az ergonómiai feltételekre.
A Dexion gumiabroncs rendszere alkalmas az abroncsok függőleges és vízszintes helyzetben való tárolására, akár egyedi, akár nagy tömegben való tárolás esetén is.

Gyúlékony termékek

A gépjárműiparban sokféle folyadék és más gyúlékony termék használatos. A fokozott biztonság érdekében ez számos esetben különleges tárolási módszereket igényel.

- Sprinkler fejek beépítése.
- Nyitott polcok a biztosítási és tűzvédelmi rendelkezéseknek való megfelelés érdekében.
- Szekrények oldószerek tárolásához.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- HI 280 egyszintes
- HI 280 mobil

Értékes és külső behatásokra érzékeny alkatrészek

Esetenként szükséges lehet külső behatásokra érzékeny, vagy különösen értékes termékek tárolására, pl. marketing célú anyagok, szerszámok, vagy egyes elektronikai alkatrészek esetén. Az ilyen termékek HI 280 szekrénybe történő helyezése fokozza a biztonságot, s egyben kizárja a por és szennyeződések bejutásának kockázatát. A még hatásosabb biztonság és monitoring érdekében tároló berendezések is használhatók. Ha a termékek érzékenyek az elektrosztatikus feltöltődésre, műanyag tartályok egész választékával lehet kiküszöbölni ezt a problémát.

- Lopásgátló és porvédő megoldások széles választéka.
- Elektrosztatikus kisülés elleni védelem megoldásai érzékeny alkatrészekhez.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- HI 280 egyszintes
- HI 280 Többszintes
- raktári gépek, berendezések

Komissiózás

A Dexion testre szabott megoldást tervez és valósít meg a komissiózási műveletekhez, ha az ergonómia javítása, a komissiózási munkahelyek számának növelése, vagy a termékek beérkezési sorrendben történő felhasználásának (FIFO) elősegítése a cél.

- Raklapokhoz használt, kihúzható tartókeretek javítják a térkihasználást és az ergonómiai feltételeket.
- Dinamikus (gravitációs) doboztároló keretállványok a FIFO-típusú komissiózás elősegítéséhez.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- P 90 raklapos állványzat
- MOVO mobil raklapos állványzat

Hosszú, szálban szállított termékek

Hosszú száltermékeknek minősülnek az olyan gépjármű alkatrészek, mint a fröccsöntött termékek, csövek és laprugók. Ezek hatékony tárolása is különleges megoldásokat kíván. Egyes termékeket jobb függőleges helyzetben tárolni a könnyebb hozzáférhetőség és áttekinthetőség érdekében, másokat vízszintes helyzetben célszerű tárolni a meghajlás, begörbülés megelőzésére.

Konfigurációs választási lehetőségek:
- karos állványzat
- P 90 raklapos állványzat

A gépjármű iparban is alkalmazott Dexion tárolórendszerekkel kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, részletes felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Dexion Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Dexion MOVO gördíthető raklapos állványok
 
Dexion MOVO gördíthető raklapos állványok

A gördíthető állvány (MOVO) egy olyan dinamikus megoldás, melynek segítségével a hagyományos raklapos állványhoz viszonyítva, azonos alapterületen megduplázható a tárolókapacitás. Technikai fölényének és sokoldalúságának köszönhetően a MOVO bármilyen termék tárolására alkalmas és kiegészítők rendkívül széles választéka áll rendelkezésre hozzá.
Az elektronikus vezérlésű MOVO nagy teherbírású rendszer a padlóba süllyesztett síneken mozog, teherbírása eléri a 24 tonnát mezőnként és akár 12 m magas állványok is építhetők az alvázakra. A legmodernebb szenzortechnológiának és különféle vezérlési módoknak köszönhetően egyszerűen kezelhető és rendkívül biztonságos.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Dexion hagyományos raklapos állvány
 
Dexion hagyományos raklapos állvány

A Dexion P90 raklapos állvány széles méretválasztékának köszönhetően könnyedén igazodik raktára egyedi tárolási igényeihez. A P90 raklapos állvány valójában bármekkora területen felállítható és bármilyen raklap tárolása megoldható a segítségével – legyen szó Euro, Chep, egyutas vagy egyedi raklapokról, gitterboxokról vagy ládákról.
Ez a jövőálló, moduláris rendszer tökéletesen az Ön igényeihez igazítható a különféle gerendáknak, alátámasztási megoldásoknak, polcoknak és egyéb kiegészítőknek köszönhetően.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Dexion többszintes polcrendszer
 
Dexion többszintes polcrendszer

Az integrált járószint segítségével kettő vagy több emelet alakítható ki a HI280 többszintes polcrendszerben. Tökéletes megoldás, ha nagyméretű raktárban tárolnak nagymennyiségű terméket.
A HI 280 EK típusú, 1,2 mm anyagvastagságú, horganyzott acélból készülő oszlopok a nagyobb kapacitás elérése érdekében lehetővé teszik, hogy komplett járószintekkel és további polcokkal lássák el az állványrendszert. Az oszlopok – megtartva a polcokat és a folyosókat – elérhetnek a többszintes szerkezet tetejéig, vagy csupán az alsóbb szintek polcainak helyet adva a felső emeletig. Ez utóbbi esetben lehetővé válik egy, a teljes alapterületnek megfelelő méretű pódiumszint hozzáadása, melyre szintén helyezhetők akár szabadon álló polcos állványok is. A járószint önhordó acélemelvényekhez viszonyított, vékonyabb kialakításának köszönhetően akár további polcfelületet is nyerhetünk.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Raklapos állványok
Raklapos állványok
Polcrendszerek, állványrendszerek
Polcrendszerek, állványrendszerek
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...