Fürdőszoba felújítás Saint-Gobain termékekkel

5+1 tipp a ragyogó fürdőszobáért

Mai rohanó világunkban fontos, hogy egy megnyugtató, mégis inspiráló környezetet alakítsunk ki magunk körül, ahol megpihenhetünk, visszavonulhatunk, és gyermekeink önfeledten, kényelmesen játszhatnak. Alkossa meg álmai fürdőszobáját a legkiválóbb anyagokból.

Tervezze meg a helyiséget saját új igényei és szükségletei szerint, ahol a kényelem, otthonosság és praktikum veszi körül. Különleges megoldásokkal még stílusosabbá és kényelmesebbé teheti saját otthonát.

Mik a legfontosabbak egy fürdőszobában?

Először is a praktikum, tartósság, vízállóság, pára- és penészállóság. Fontos, hogy hosszútávra tervezzünk, így már időben érdemes gondoskodni a megfelelő alapokról.

Rigips Glasroc H Ocean építőlemez
Rigips Glasroc H Ocean építőlemez

1. tipp
Ha alap, akkor Rigips Glasroc H Ocean építőlemez, mely emelt pára- és penészállóságú, üvegszálerősítéses gipszmaggal készül. Kiválóan alkalmazható csempeburkolatok alá és nedves terekben, például zuhanyzókban, fürdőszobákban, tökéletes megoldás válaszfalak, előtétfalak, álmennyezetek, dobozolások és egyéb látványos elemek építésére. A Glasroc H Ocean építőlemez színoldala alapozóréteggel van ellátva, így a kerámiaburkolat további alapozás nélkül közvetlenül felragasztható rá.

Rigips Habito Hydro építőlemez
Rigips Habito Hydro építőlemez

2. tipp
Elengedhetetlen a megfelelő hangszigetelés a fürdőszobában. Ebben segítenek a Habito építőlemezből készült válaszfalak, melyek kiemelkedő hanggátlási értékkel bírnak, emellett pedig teherbíróak, kemények és ütésállók. A Habito falak egyszerű előnye, hogy általuk a fürdőszobai berendezési tárgyak rögzítése gyorsan megoldható, nyugodtan falra szerelhetjük a polcokat vagy akár még tévét is. Könnyen javítható, strapabíró és hanggátló. A Habito fal tökéletes választás a fürdőszobában.

3. tipp
A felületet a hidegburkoláshoz készítsük elő webercol primer hidegburkolati alapozóval vagy webercol bondprimer tapadóhíddal, attól függően, hogy milyen alapfelületű a vizeshelyiségünk.

A webercol primer egykomponensű, folyékony diszperziós alapozót hidegburkoláshoz ajánlják; porózus, erősen nedvszívó, kifejezetten cement- és mész-cementkötésű alapfelületekhez a nedvszívóképesség csökkentésére. Feltételesen alkalmazható olyan felületekre, amely jól tapadó gipsz, diszperzió, vagy hasonló maradékot tartalmaznak, a felület legfeljebb 10%-ában.

Míg a webercol bondprimer egykomponensű, narancssárga tapadóhíd a hidegburkoláskor a tapadás fokozására alkalmas. Sima, nem porózus alapfelületekhez, műanyag vagy olajfestékre, epoxi-bevonatra, illetve meglévő hidegburkolatokra. Feltételesen alkalmazható olyan felületekre, amelyek jól tapadó bitument vagy vinyl ragasztó maradékot tartalmaznak, a felület legfeljebb 10%-ában.

4. tipp
Az elmúlt években a hidegburkolás jelentős mértékben átalakult Magyarországon is. Nem a csemperagasztás technológiája változott meg, hanem egyre nagyobb méretű lapokkal burkoljuk padlóinkat, fürdőszobáinkat. Mivel manapság leggyakrabban alacsony vízfelvételű, tömör szerkezetű, kőporcelán vagy greslapokat használnak, a lapok méretei is egyre nagyobbak, ezáltal súlyuk is egyre nagyobb. Olyan csemperagasztóra van szükség, melyek képesek a megnövekedett súlyt lecsúszás nélkül megtartani a falakon, illetve képesek biztosítani a lapok tökéletes ragasztását a padlókon, valamint az egyre gyakrabban használt kenhető vízszigeteléseken.

webercol promax S1 csemperagasztó
webercol promax S1 extra flexibilis csemperagasztó

Ezen különleges technológiai elvárásoknak az innovatív  webercol promax S1 (C2TES1) könnyített csempe- és burkolólap-ragasztó tesz eleget. Mely extra flexibilis, magas igénybevételre optimalizált, és könnyített súlyának köszönhetően közel 50% extra kiadóssággal bír. Kifejezetten ajánlott felújításokhoz és nagyméretű (1800 cm²-nél nagyobb), alacsony nedvszívóképességű burkolólapok ragasztására.

webercolor comfort flexibilis fugazó
webercolor comfort cementes fugázó

5. tipp
A csemperagasztás után jöhet a fugázás. A fugázásnak az a szerepe, hogy egyrészt az egész burkolat esztétikusabb legyen, másrészt a csempék között ne ázzon be a fal. Erre tökéletes választás a webercolor comfort cementes fugázó. Ez a flexibilis, cementtartalmú fugázóanyag beltérre és kültérre, fal- és padlóburkoló lapokhoz egyaránt ajánlott, 1-6 mm fugaszélességig, alacsony vízfelvétellel, ideális kötési idővel.

6. tipp
Fontos és nem elhanyagolható a vízszigetelés, amellyel szuper vízállóságot biztosíthatunk. A webercolor sil flexibilis, ecetsavas szaniter szilikon bel- és kültérre kiváló kiegészítője a cementes fugázónak. Ajánlott a fürdőszobákba, zuhanyzóhoz, konyhába is, fal- és padlóburkoló lapokhoz, 5-20 mm fugaszélességig. Ellenáll a gombáknak, a háztartási tisztítószerek roncsoló hatásának, valamint az UV-sugárzásnak. Ugyanabban a 23 színben elérhető, mint a webercolor comfort fugázó.

A hírben szereplő termékek
Habito Hydro terhelhető, ütésálló, tűzgátló, impregnált építőlemez
 
Habito® Hydro terhelhető, ütésálló, tűzgátló, impregnált építőlemez

A Habito Hydro a Habito építőlemez továbbfejlesztett, impregnált változata. Normál és magas páratartalmú helyiségekben egyaránt használható, akár 90% relatív páratartalom esetén is. Nagyobb páraterhelést tud elviselni, mint az impregnált gipszkartonok, teherbíró képességének köszönhetően pedig a Habito Hydro építőlemez egy rétegben építve is alkalmas csempézésre. További előnye, hogy a fürdőszobai berendezési tárgyak rögzítése egyszerűen és gyorsan megoldható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Rigips Glasroc H Ocean építőlemez
 
Rigips Glasroc H Ocean építőlemez

A Glasroc H Ocean emelt pára- és penészállóságú, üvegszál-erősítéses gipszmaggal készült építőlemez, amelyet mindkét oldalán különleges víztaszító bevonattal ellátott üvegszálháló borít. A lap színoldalán csempe fogadására alkalmas alapozó réteggel van ellátva. A Glasroc H Ocean nem éghető építőanyag, A1 tűzvédelmi besorolással. Gyors és takarékos szerelést tesz lehetővé akár uszodákban is. A Glasroc H Ocean egyszerű szárazépítési eszközökkel szabható és szerelhető. Folyamatosan magas páratartalmú helyiségekbe való beépítésre is alkalmas.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
webercol promax S1 extra flexibilis csemperagasztó
 
webercol promax S1 extra flexibilis csemperagasztó

Extra flexibilis, könnyített burkolólap-ragasztó magas igénybevételre, közel 50% extra kiadóssággal. Közép- és folyékonyágyas ragasztásra is alkalmas. Ajánlott bel- és kültérben, padló- és falfűtésre is, cement- és mész-cementkötésű felületekre, gipszkarton ill. CK lapokra, alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, meglévő burkolatokra, nedves helyiségekbe, vízzel terhelt felületekre, folyékony fóliákra és cementkötésű kenhető szigetelésekre; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek, klinkerlapkák ragasztására. Kifejezetten ajánlott felújításokhoz és nagyméretű (1800 cm2-nél nagyobb), alacsony nedvszívóképességű burkolólapok ragasztására.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
webercolor SIL ecetsavas szaniter szilikon
 
webercolor SIL ecetsavas szaniter szilikon

Flexibilis, ecetsavas szaniter szilikon bel- és kültérre, fürdőszobákba, zuhanyzóhoz, konyhába is, fal- és padlóburkoló lapokhoz, 5-20 mm fugaszélességig. Ellenáll a gombáknak, a háztartási tisztítószerek roncsoló hatásának, valamint az UV-sugárzásnak. 23 színben elérhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
webercolor comfort flexibilis fugázóanyag
 
webercolor comfort flexibilis fugázóanyag

Flexibilis, cementtartalmú fugázóanyag beltérre és kültérre, fal- és padlóburkoló lapokhoz, 1-6 mm fugaszélességig, alacsony vízfelvétellel, ideális kötési idővel. 23 színben elérhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
webercol bondprimer egykomponensű tapadóhíd
 
webercol bondprimer egykomponensű tapadóhíd

Egykomponensű, folyékony diszperziós alapozó tapadóhíd hidegburkoláshoz a tapadás fokozására; sima, nem porózus alapfelületekhez, műanyag vagy olajfestékre, epoxi bevonatra, meglévő hidegburkolatokra. Feltételesen alkalmazható olyan felületekre, amely jól tapadó bitument vagy vinylragasztó maradékot tartalmaznak, legfeljebb a felület 10%-ában.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
webercol primer egykomponensű alapozó
 
webercol primer egykomponensű alapozó

Egykomponensű, folyékony diszperziós alapozó hidegburkoláshoz; porózus, erősen nedvszívó, kifejezetten cement- és mész-cement kötésű alapfelületekhez, a nedvszívóképesség csökkentésére. Feltételesen alkalmazható olyan felületekre, amely jól tapadó gipsz, diszperzió, vagy hasonló maradékot tartalmaznak, legfeljebb a felület 10%-ában.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Új Habito® lakáselválasztó falak katalógus
Új Habito® lakáselválasztó falak katalógus
Nyugalom, biztonság és kiemelkedő komfort még a társasházakban is
Új Habito® lakáselválasztó falak katalógus
Kategóriák
Fugázóanyagok
Fugázóanyagok
Hidegburkolat-ragasztók
Hidegburkolat-ragasztók
Tömítő masszák, tömítő profilok
Tömítő masszák, tömítő profilok
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Vízszigetelések
Vízszigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...