Miért jó a fordított lapostető?

A FIBRANxps kiválóan hőszigetel és biztosítja a tető vízszigetelő rétegének mechanikai védelmét

A fordított tető többféle burkolattal látható el
A fordított tető többféle burkolattal látható el

A vízszigetelő réteg biztonságban van, hiszen egy plusz réteg extrudált polisztirol hőszigetelő réteg védi. Így a hőszigetelésnek kettős szerepe van. Alapvető funkciójából adódóan hőszigeteli az épületet és ezzel párhuzamosan mechanikai védelmet biztosít a vízszigetelő réteg számára is.

Műszaki részletek

Manapság a fordított tetők kicsit máshogy néznek ki mint 100 évvel ezelőtt. A hőszigetelés, az extrudált polisztirol termékek tulajdonságai rendkívüli ütemben fejlődtek. Az XPS legfontosabb műszaki jellemzője a rendkívül alacsony vízfelvételi tulajdonság. Ez teljes vízbemerítés esetén (WL(T) <0,7 %), míg páradiffúzió esetén (WD(V) <1 %).

Azt is nagyon fontos tudnunk, hogy a fordított tetők speciális membránokkal - úgyis mint vízelvezető vagy szűrő membránok – még magasabb szintre fejleszthetők.

Az alábbi részletrajz egy tipikus, nem járható fordított tető rétegrendjét mutatja.
Fordított tető részletrajz
Fordított tető részletrajz

A hírben szereplő termékek

 
FIBRANxps 700-L extrudált polisztirol szigetelőlapok

A FIBRANxps 700-L magas nyomószilárdságú extrudált polisztirol szigetelőlapok sima felületképzéssel és “L” élképzéssel készülnek. Alkalmazhatók alapozás alatti hőszigetelő rendszereknél, hidaknál, utak, vasúti vágányok alatt, hangároknál, repülő kifutópályáknál, extrém terhelésű padlóknál, parkoló tetők rétegrendjében.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
FIBRANxps INCLINE lejtésképző extrudált polisztirol szigetelőlapok

A FIBRANxps INCLINE hőszigető lapok könnyű lejtésképző lapok egyenes élképzéssel. Alkalmazhatók kültéri padlók és lapostetők lejtésképző betonrétegeinek helyettesítésére, növelve a hőszigetelés hatékonyságát, csökkentve a terhelést és a teljes szerkezet vastagságát.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
FIBRANxps 300-L extrudált polisztirol szigetelőlapok

A FIBRANxps 300-L magas nyomószilárdságú extrudált polisztirol szigetelőlapok sima felületképzéssel és “L” élképzéssel készülnek. Alkalmazhatók talajban talajvíz esetén is pincefalak, medencék szigetelésére, padlófűtéses padlók, raktárak, műhelyek, hangárok, műjégpályák padlóinak rétegrendjében, fordított rétegrendű és hagyományos lapostetők szigetelésére, DUO-tetőknél és passzív házaknál.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
FIBRANxps 500-L extrudált polisztirol szigetelőlapok

A FIBRANxps 500-L magas nyomószilárdságú extrudált polisztirol szigetelőlapok sima felületképzéssel és “L” élképzéssel készülnek. Alkalmazhatók alapozás alatti hőszigetelő rendszereknél, utak alatt, magas terhelésű ipari padlók, műhelyek, hűtőházak rétegrendjében, fordított rétegrendű lapostetők, zöldtetők és parkoló tetők szigetelésére.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...