Gazdaságos habarcselőállítás FIORI önjáró betonkeverőkkel

FIORI önjáró betonkeverők

Alkalmazásukkal gyorsan, egyenletes minőségű beton készíthető

A jó minőségű és alaposan bekevert beton alapfeltétele a kifogástalan végeredménynek, éppen ezért már a legtöbb építkezésen az önjáró betonkeverő mellett döntenek. Ez a nagygép nem csak a betonkeverés szakszerű eszköze, de jelentősen megkönnyíti a képlékeny beton szállítását és feldolgozását is.

FIORI önjáró betonkeverők
FIORI önjáró betonkeverők

Homogén beton egyszerűen
A betonkeverés eredménye ugyan több tényezőtől is függ, mint a megfelelő összetételű keverék vagy a keverés módja, azonban a mechanikai tényezőket egy kalap alá is vehetjük. Önjáró betonkeverő segítségével a minőségi beton alapanyagai (a víz, a cement, a homok és a kavicsok) teljesen egységes keverékké alakulnak. A dob belsejébe adagolt anyagok a folyamatos forgó mozgásnak köszönhetően nem szilárdulnak meg, így könnyedén szállítható egyszerre nagy mennyiségű beton is. Ezek az ipari keverőkocsik gyors és gazdaságos habarcselőállítást biztosítanak, hogy a munkafolyamatok ne álljanak vagy lassuljanak le a betonra várás következtében. Az önjáró betonkeverő nemcsak az anyagszállításban nyújt nagy segítséget, hanem a dobjába közvetlenül beönthető, mérhető (hitelesített mérleggel is rendelkezik), keverhető és abból kiönthető az összeállított beton. Hatalmas mennyiségű beton felhasználásánál alkalmazzák őket leginkább, mint a monumentális hidak esetében, azonban építkezéseken is nagy hasznukat lehet venni.

FIORI önjáró betonkeverők
FIORI önjáró betonkeverők

A gépi betonkeverés előnyei
A gyárilag elkészített transzportbeton szinte már alapvetőnek számít a kézileg összemért és bekevert habarccsal szemben, hiszen pontosan ki vannak porciózva az alkotóelemek. Természetesen a felhasználás módjától függően a beton állaga eltérő, viszont anyagsűrűségtől függetlenül bizonyos dolgok közösek: a beton egy nagyon ellenálló, jól alakítható építőanyag, amely terhelhetőségének köszönheti, hogy megannyi esetben ez jelenti az alapot.

Az önjáró betonkeverő dobjában sokkal egyenletesebb keverés valósítható meg, illetve jóval nagyobb szilárdságú beton érhető el. A géppel történő mixelés sokkal idő- és energiakímélőbb megoldás, ami kevesebb munkaerőt emészt fel, mint a kézi keverés.

 A FIORI önjáró betonkeverő modellek már hosszú évek óta a megbízhatóság jelképei, műszaki szempontból pedig modern gépeknek számítanak. Az alaposan eldolgozott és homogenizált transzportbeton a kíméletlen környezeti körülmények ellenére is strapabíróvá és kiváló minőségűvé válik szilárdulást követően.

FIORI önjáró betonkeverők
FIORI önjáró betonkeverők

Szállítási elvárások
Számos olyan feltétele van a transzportbeton szállításának, amelyet egy minőségi önjáró betonkeverő kocsinak tudnia kell teljesíteni. Alapvető dolognak tűnhet, hogy a betont úgy kell fuvarozni, hogy ne száradjon meg és szilárduljon bele a dobba, azonban nem megfelelő keverés mellett romolhat a beton állapota. Ebből kifolyólag meg kell tudnia tartani a beton homogenitását és nedvességét, hiszen ha a célhelyre érve szétesik a beton, nagy munka újra használhatóvá tenni. Időjárástól függetlenül biztosítani kell azt, hogy a beton ne melegedjen túl, de a hidegben ne is fagyjon meg. A keletkező cementlé ne hagyja el a dobot, ne csorogjon ki belőle, ennek következtében pedig a beton nedvességtartalma egyáltalán ne változzon a szállítás során. A bekevert habarcs összetétele változatlan maradjon, ne induljanak el benne a kötési folyamatok. A FIORI önjáró betonkeverők ezeket a feltételeket gond nélkül képesek biztosítani, valamint beépített hitelesített mérleggel is rendelkeznek. A transzportbetont pontosan a szükséges területre képesek engedni a tartály hátulján kiálló csőr segítségével, ami forgatható és igény szerint megtoldható. A beton adagolása a vezetőfülkéből szabályozható.

FIORI önjáró betonmixerek

A Magyarországon is nagyon népszerű FIORI önjáró betonkeverő gépeknek két fő csoportja van:

Hátul rakodós modellek
A hátul rakodós modelleknél (DB 180Y, DB 260, DB 460) az anyagkeverés közben a munkaülés átfordítható, a kezelő a gép hátsó oldaláról végzi a rakodást, és az anyagkeverést, a pontos munkafolyamatot a kezelőfülkében található kijelzőn tudja követni. A kezelőülés visszafordítását, közlekedésre használjuk építkezési területen belül vagy közúti közlekedésnél.

FIORI önjáró betonkeverők
FIORI önjáró betonkeverők

Elöl rakodós modelek:  
Az elöl rakodós modelleknél (DB X35, DB X50) a kezelőfülke mellől történik az anyagfelvétel, a kezelő szemből követi nyomon az anyagkeverés folyamatát.

FIORI önjáró betonkeverők
FIORI önjáró betonkeverők

 

A hírben szereplő termékek
FIORI DB X35 önjáró és önrakodó betonkeverő
 
FIORI önjáró betonkeverők

Önjáró betonkeverő segítségével a minőségi beton alapanyagai (a víz, a cement, a homok és a kavicsok) teljesen egységes keverékké alakulnak. A dob belsejébe adagolt anyagok a folyamatos forgó mozgásnak köszönhetően nem szilárdulnak meg, így könnyedén szállítható egyszerre nagy mennyiségű beton is. Ezek a nagykereskedelmi keverőkocsik gyors és gazdaságos habarcselőállítást biztosítanak, hogy a munkafolyamatok ne álljanak vagy lassuljanak le a betonra várás következtében. Az önjáró betonkeverő nemcsak az anyagszállításban nyújt nagy segítséget, hanem a dobjába közvetlenül beönthető, mérhető (hitelesített mérleggel is rendelkezik), keverhető és abból kiönthető az összeállított beton. Hatalmas mennyiségű beton felhasználásánál alkalmazzák őket leginkább, mint a monumentális hidak esetében, azonban építkezéseken is nagy hasznukat lehet venni.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Betontechnológiai gépek, habarcskeverő gépek
Betontechnológiai gépek, habarcskeverő gépek
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...