FIBRAN hőszigetelések a tökéletes homlokzatokért

A megfelelő hőszigetelésű homlokzati rendszerek helyes megválasztása

A homlokzat az épület arca. A szemlélő leolvashatja róla az épület sajátos jegyeit, építészének kreatív erejét és egyben lakói hozzáállását.

FIBRAN hőszigetelések a tökéletes homlokzatokért
FIBRAN hőszigetelések a tökéletes homlokzatokért

A tartós, funkcionális és energiatakarékos homlokzatok nem véletlenül készülnek. Éppen ellenkezőleg, minden egyes lépést szakszerűen meg kell tervezni és ügyesen meg kell valósítani. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tartós és funkcionális homlokzat legfontosabb záloga a megfelelő hőszigetelésű homlokzati rendszer helyes megválasztása. Vegyük figyelembe, hogy a hőszigetelést ugyanolyan vastagságban kell felszerelni mind a lábazaton, mind a homlokzat többi felületén. Ez biztosítja az épület összefüggő burkolatát és kiküszöböli a hőhidakat, amelyek penészesedést okozhatnak.

Tartós, funkcionális és energiatakarékos homlokzat
Tartós, funkcionális és energiatakarékos homlokzat
A lábazat

A lábazat a külső fal látható része, amely érintkezik a talajjal. A függőleges vízszigetelés számára a lábazat egészén egy minimális vízfelvétellel rendelkező, kemény hőszigetelő réteg – mint például a FIBRANxps ETICS – biztosít mechanikai védelmet. Az épület nedvességtől és víztől való megfelelő védelme érdekében a lábazat vízszigetelésének a talajszint felé kell érnie. A túlnyúlás mértéke essen 30 és 50 cm közé. Nem megfelelő, a nedvességet elnyelő hőszigetelés alkalmazása esetén a homlokzat felületi rétege elkezd leválni, és végül lehullik, mivel a lábazaton keresztül folyamatosan érintkezik a nedves talajjal.

Az építési előírások megkövetelik, hogy lábazatra csak olyan vízálló hőszigetelés tehető, melynek minimális a vízfelvétele még teljes vízbemerítés esetén is. A FIBRANxps ETICS GF hőszigetelő táblák – az összes szükséges műszaki jellemző birtokában – kétségkívül helyes választásnak bizonyulnak.

Mivel a lábazat megfelelő hőszigetelése a tartós és funkcionális homlokzat alapja, a szükséges műszaki jellemzők az alábbiakban láthatók:

FIBRANxps ETICS GF hőszigetelő tábla
FIBRANxps ETICS GF hőszigetelő tábla

A "nápolyi mintás" felülettel ellátott FIBRANxps ETICS GF szigetelőlemezek szűk vastagságtűrést (T3) és a ragasztóhabarcs jó tapadását biztosítják

  • Tökéletes (T3) vastagságtűrés
  • Deklarált nyomószilárdság 10% -os összenyomódásnál CS (Y \ 10) = 250-300 kPa
  • A hosszú távú vízfelvétel merítés esetén WL (T) ≤ 1,5 térfogat %
  • Páradiffúziós ellenállási tényező: MUi 50
  • Hővezető tényező: 0,032 ≤λD≤ 0,036 [W/mK]
Eresz

Az eresz esztétikai és funkcionális átmenet a homlokzat és a tető között. Bár kellemes a szemnek, fő feladatuk a külső falak esőtől és hótól való védelme.

Eresz
Eresz
Mechanikai terhelésnek kitett épületrészek

Mivel az XPS hőszigetelés megfelelően kemény, páraáteresztő és mindenekelőtt nedves környezetben is energiahatékony, a FIBRANxps ETICS GF az ablakpárkányok és a vasbeton áthidalók hőszigetelésére is használható.

Az épület megszakítások nélküli (hőhidak nélküli) hőburkolatát és a kedvező lakókörnyezetet biztosítandó, az erkélyeket, loggiákat, parapeteket, betonoszlopokat és a gerendákat is hőszigetelni kell.

Kővel burkolt homlokzatok

Kővel burkolt homlokzatok esetén a FIBRANxps ETICS BT-I lapok használata javasolt. Nápolyi mintás és barázdált felületükkel és kiváló vastagságtűrésükkel (T3) biztosítják a habarcs és a kő jó tapadását. Mivel a kő nedvességet vesz fel, a homlokzat legjobb működése és tartóssága érdekében megfelelő páraáteresztő képességgel rendelkező kemény és vízálló hőszigetelést (MUi 50) kell beépíteni.

Kővel burkolt homlokzatok
Kővel burkolt homlokzatok
Homlokzatok és talajszint alatti falak felújítása

Homlokzatok felújítása esetén nem elegendő pusztán az épület földfelszín feletti részét javítani. Különös figyelmet kell fordítani a talajszint alatti falszakaszok hőszigetelésére is. Ezekre a felületekre fejlesztették ki a FIBRANxps 300-L, sima felületű terméket.

A FIBRAN a megbízhatóság és a minőség szinonimája

A FIBRAN csoport Európa legfontosabb hő- és hangszigetelő gyártóinak egyike. A FIBRANxps-t Görögországban, Portugáliában, Bulgáriában és Szlovéniában gyártják, és épül a vállalatcsoport csehországi gyára. Az összes járatos FIBRANxps termékből folyamatos készletet tartanak, és így mindig képesek biztosítani a gyors szállítást. Amennyiben szakmai tanácsadásra van szüksége, mindig számíthat a FIBRAN szakembereinek segítségére.

Segítség a választáshoz: nem minden türkizkék hőszigetelés FIBRANxps 

Mielőtt megvásárolná az XPS-t az építőanyag-kereskedésben, győződjön meg róla, hogy valóban a FIBRAN hőszigetelést választotta! A FIBRANxps termékeknek felismerhető türkiz színük van, a csomagoláson pedig FIBRANxps felirat szerepel.

A hírben szereplő termékek

FIBRANxps 300-L extrudált polisztirol szigetelőlapok
 
FIBRANxps 300-L extrudált polisztirol szigetelőlapok

A FIBRANxps 300-L magas nyomószilárdságú extrudált polisztirol szigetelőlapok sima felületképzéssel és “L” élképzéssel készülnek. Alkalmazhatók talajban talajvíz esetén is pincefalak, medencék szigetelésére, padlófűtéses padlók, raktárak, műhelyek, hangárok, műjégpályák padlóinak rétegrendjében, fordított rétegrendű és hagyományos lapostetők szigetelésére, DUO-tetőknél és passzív házaknál.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FIBRANxps ETICS GF extrudált polisztirol szigetelőlapok
 
FIBRANxps ETICS GF extrudált polisztirol szigetelőlapok

A FIBRANxps ETICS GF homlokzati extrudált polisztirol szigetelőlapok nápolyi mintás felületképzéssel és egyenes élképzéssel készülnek. Alkalmazhatók magastetőknél, lapostetők oldalfalainál hőhíd megszüntetésére, lábazatokon, vakolt homlokzaton, rejtett hőszigetelő zsaluzatként, valamint látható beton belső szigeteléseként.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FIBRANxps ETICS BT extrudált polisztirol szigetelőlapok
 
FIBRANxps ETICS BT extrudált polisztirol szigetelőlapok

A FIBRANxps ETICS BT homlokzati extrudált polisztirol szigetelőlapok durva felülettel és “L” élképzéssel készülnek. Alkalmazhatók ETICS vagy kővakolattal burkolt homlokzatok és lábazatok szigetelésére, rejtett hőszigetelő zsaluzatként, valamint látható beton belső szigeteléseként.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...