proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az Europa Design közreműködésével készültek a FrieslandCampina Service Center irodái


2018. november 14.

Az irodabútorok kiválasztásában és az irodaberendezésben nyújtott nagy segítséget az Europa Design

A holland tejipari cég Budapesten létesített pénzügyi szolgáltató központjának irodaterei jól tükrözik a cégkultúrát, amelynek szerves részét alkotja a munkatársak jó közérzete. A tágas egyterű irodákat és a kollaborációs tereket az Europa Design rendezte be a FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. igényeinek megfelelően.
A FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. új irodáját a megrendelő a nemrégiben felújított CityZen irodaház 6-7. emeletén álmodta meg. A tulajdonos ConvergenCE által kivitelezett kiépítés projektmanagementjére a Jones Lang LaSalle Kft.-t kérte fel a tejipari szolgáltató központ. Az eredeti térszervezési és belsőépítészeti alapkoncepciót a Demeter Stúdió állította fel.

Ebből kiindulva a végleges, úgynevezett "look and feel" berendezési és bútorozási feladatokat pedig az Europa Design végezte. A megbízó részéről az irodaprojekt vezetői Karli Róbert és az akkor SSC director, Marc Galiaard voltak, akik a fiatalos szolgáltató központ különleges elvárásait közvetítették, és hozták meg a legapróbb részletekre is kiterjedő döntéseket.

A FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. irodáiba érkezve már rögtön a bejáratnál érződik, hogy a FrieslandCampina világába érkeztünk, a belső térben a cég arculatának formajegyei köszönnek vissza. A magasfényű krion anyagból készült fehér recepciós pultnak nemcsak a színe utal a tejre, de formája is a tejkiöntőt idézi. A mögötte lévő falon pedig tejeskanna alakú megvilágított mélyedésekbe kerültek a cég termékeinek - többek között a Pöttyös Túró Rudinak - a makettjei. A tágas előteret a nagy üvegablakokkal határolt vendégváró sarokkal, a recepciós pulttal és a tárgyalóval Vajta Mónika belsőépítész tervezte.
A FrieslandCampina logó hat különböző színe - narancs, piros, magenta, togethergreen, kék és zöld - az egész irodában megjelenik, vidámságot kölcsönözve a tereknek, és jól kiegészítve a fehér alapszínt, amely a tejfolyamra utal.

Bár a FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. pénzügyi tevékenységet folytató független cég, ugyanazokra a gyökerekre épül, mint az értékesítéssel és marketinggel foglalkozó FrieslandCampina Hungária Zrt. A világ egyik legnagyobb, szövetkezeti alapon működő tejipari vállalatát 1880-ban alapították Hollandiában. A Royal FrieslandCampinának világszerte 80 gyára van, termékeit a világ 100 országában lehet megvásárolni, Magyarországon például a Milli vagy a Pöttyös márka tartozik a cég portfóliójába. Tevékenysége elismeréseként a holland anyacég a holland királyi családtól a Royal címet is elnyerte.

Az erős gyökereken alapuló cégkultúra határozta meg leginkább a Service Centre irodáinak a berendezését is. A storytelling fal bemutatja a cég fejlődésének lényeges fejlődési szakaszait az alapítástól napjainkig, a trendfalon pedig a FrieslandCampina újdonságaival, trendjeivel ismerkedhetnek meg a munkatársak. Az alaptermékekre való utalás megjelenik a tárgyalók falán a kifröccsenő tejet és a pöttyös túró rudit ábrázoló, valamint a tejből készülő sokféle termékre utaló színes falgrafikákon a 6. emeleti konyha falán és a tárgyalókban. Ezeken kívül két életnagyságú tehén makettje is helyet kapott az irodában a kávézó mellett és a műfűvel borított teraszon. A fehér mellett sok a zöld szín, például a 7. emeleti kávézópult frontjára zöld fűt ábrázoló grafika került, de a munkahelyek mellett is helyet kaptak élő zöld növények, sőt zöld fal határol egy kávézósarkot és egy tárgyalót is. A zavartalan telefonálást szolgáló phoneboxok padlóját is műfű borítja. A két emeletet összekötő belső lépcső falát pedig kör alakra vágott zöld zuzmók díszítik. A nehéz ipari vasból készült lépcsőt könnyíti hatásában a lapjára került faerezetes vinil burkolat, valamint a korlát tölgyfa kapaszkodó rétege. Az iroda egészét szürke padlószőnyeg borítja, amelyet változatossá tesznek a zebracsíkos és pöttyös minták, a logó egy-egy színét megjelenítve a tárgyalók padlóján.
FrieslandCampina Service Centre - belső terek
Az irodabútorok kiválasztását az irodaberendezést végző Europa Design közreműködése és iránymutatása alapján a három pénzügyi osztály vezetői végezték, figyelembe véve a munkatársak igényeit.

Az egyes osztályok színekben és néhány bútortípusban eltérnek egymástól, amellett hogy mindenhol egységesen érvényesül az arculatnak megfelelő stílus és berendezés. A FrieslandCampina Service Centre kérésére két zárt iroda kivételével egyterű irodák alkotják a teret, melyet több közösségi pihenő, kollaborációs és kommunikációs-tárgyaló sziget tagol, amelyek lehetőséget adnak a munkatársaknak az elvonulásra, de a beszélgetésre, feltöltődésre is.

A formális megbeszéléseknek az üvegfalakkal elhatárolt, 8 fős tárgyalók adnak helyet, ahol a szőnyegpadlón, a székkárpitokon és a falon elhelyezett mágnestáblákon szintén a logó színek - a magenta, a piros és a narancs - köszönnek vissza a fehér mellett.

Az open office 6 fős bench munkaállomásokkal lett berendezve, fehér trapéz lábas olasz Alea asztalokkal, amelyek mellett a német Wilkhahn cég nagyon kényelmes és ergonómikus, kék színű kárpittal bevont In székeiben történik a munkavégzés. Az egyes osztályok vezetőinek különböző típusú pihenőbútorokra esett a választásuk: a szabadon álló háttámla nélküli Allermuir Haven padok és kis fotelek mellett félig zárt Actiu Longo tárgyalószigetek is helyet kaptak a tágas térben.

Azok számára, akik álló helyzetben is szeretnének megbeszéléseket folytatni, kitűnő választások a Wilkhahn Stand up támaszkodó székek vagy az álló magasságú asztalokkal berendezett tárgyalók, amelyekben állva, de a magasított görgős székeken ülve is lehet beszélgetni. Emellett a telefonálások nyugodt lebonyolítását szolgálják a szintén magasított székekkel berendezett phoneboxok, amelyekben elvonulva a munkatársak nem zavarják a körülöttük dolgozókat.
A mindkét szinten kialakított étkezőkben szintén helyet kaptak bárszékek és bárasztalok, magasított szófákkal, amelyek mögött az arculati színekből összeállított, a tejre és a termékekre utaló grafikák díszítik a falat. Az ügyvezető igazgató kérésére a recepciós munkahely is magasított, hogy szemmagasságban tudják fogadni az érkező vendégeket, ügyfeleket. Ennek megoldása nem kis kihívás elé állította az Europa Design tervezőit az alacsony belmagasság miatt.

A pihenő, kávézó és kollaboratív terek ülőbútorai - a kis fotelek, padok és tárgyalószigetek kárpitjai - szintén a logó arculati színeiből adnak válogatást. A tágas irodai térben a sok kommunikációs és közösségi térrésznek köszönhetően a mostanában átlagosnak tekinthető 8 négyzetméternél jóval több tér jut egy munkavállalóra.
Az élhető és levegős irodatér emberközpontú, ergonomikus berendezése jól bizonyítja, hogy a FrieslandCampina Service Centre cégkultúrájának megfelelően az egyik legfontosabb szempont a munkatársak jó közérzete volt az irodák kialakításánál.

A Wilkhahn Stand-Up ülőbútorokról bővebb információt a hír alatti termékképre kattintva talál, amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni az Europa Design munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-1025 Budapest, Törökvész út 71-73.
Telefon: +36 1 274 000 1
E-mail:
Web: www.europadesign.hu
Feuertag Ottó
alapító tulajdonos  
   
   
Az 1994-ben alapított cég alappillérét a világ 2. legnagyobb irodabútor gyára, a Herman Miller termékei képezik. Ülőbútorok tekintetében a német Wilkhahn gyárat képviselik. A latinos stílus kedvelőinek olasz kínálatukból a Sitland gyár szinkronmechanikás székeit, az olasz Alea, valamint a spanyol Actiu és Akaba gyárak teljes operatív és vezetői bútorválasztékát, exkluzív irodaberendezéseit, beépített szekrényrendszereit, válaszfalait forgalmazzák. A berendezés kialakítása során ügyfeleik tervezőinek bevonásával egyaránt figyelembe veszik az irodai és más közületi terekre vonatkozó nemzetközi trendeket és kiemelt hangsúlyt helyeznek az ergonómiai komfortra, a tér akusztikájának a javítására, amely kulcsa a hatékony munkavégzésnek. Ennek tudományos alátámasztásaként irodájuk a Well Certification rendszerében elsőként lesz minősített Magyarországon, így ezentúl tanácsadást is nyújtanak megrendelőiknek, ingatlanos és tervező partnereiknek.
Márkanevek: Wilkhahn, Herman Miller, Dencon, Barrisol, Metalco
További hírek az Irodabútorok termékkategóriában
További hírek a Bútorok termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  Europa  Design  FrieslandCampia  iroda  irodabútor  irodaberendezés  Alea  In  Allermuir  Heaven  Wilkhahn  Stand-up