Az Europa Design közreműködésével készültek a FrieslandCampina Service Center irodái

Az irodabútorok kiválasztásában és az irodaberendezésben nyújtott nagy segítséget az Europa Design

A holland tejipari cég Budapesten létesített pénzügyi szolgáltató központjának irodaterei jól tükrözik a cégkultúrát, amelynek szerves részét alkotja a munkatársak jó közérzete. A tágas egyterű irodákat és a kollaborációs tereket az Europa Design rendezte be a FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. igényeinek megfelelően.
A FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. új irodáját a megrendelő a nemrégiben felújított CityZen irodaház 6-7. emeletén álmodta meg. A tulajdonos ConvergenCE által kivitelezett kiépítés projektmanagementjére a Jones Lang LaSalle Kft.-t kérte fel a tejipari szolgáltató központ. Az eredeti térszervezési és belsőépítészeti alapkoncepciót a Demeter Stúdió állította fel.

Ebből kiindulva a végleges, úgynevezett "look and feel" berendezési és bútorozási feladatokat pedig az Europa Design végezte. A megbízó részéről az irodaprojekt vezetői Karli Róbert és az akkor SSC director, Marc Galiaard voltak, akik a fiatalos szolgáltató központ különleges elvárásait közvetítették, és hozták meg a legapróbb részletekre is kiterjedő döntéseket.

A FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. irodáiba érkezve már rögtön a bejáratnál érződik, hogy a FrieslandCampina világába érkeztünk, a belső térben a cég arculatának formajegyei köszönnek vissza. A magasfényű krion anyagból készült fehér recepciós pultnak nemcsak a színe utal a tejre, de formája is a tejkiöntőt idézi. A mögötte lévő falon pedig tejeskanna alakú megvilágított mélyedésekbe kerültek a cég termékeinek - többek között a Pöttyös Túró Rudinak - a makettjei. A tágas előteret a nagy üvegablakokkal határolt vendégváró sarokkal, a recepciós pulttal és a tárgyalóval Vajta Mónika belsőépítész tervezte.
A FrieslandCampina logó hat különböző színe - narancs, piros, magenta, togethergreen, kék és zöld - az egész irodában megjelenik, vidámságot kölcsönözve a tereknek, és jól kiegészítve a fehér alapszínt, amely a tejfolyamra utal.

Bár a FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. pénzügyi tevékenységet folytató független cég, ugyanazokra a gyökerekre épül, mint az értékesítéssel és marketinggel foglalkozó FrieslandCampina Hungária Zrt. A világ egyik legnagyobb, szövetkezeti alapon működő tejipari vállalatát 1880-ban alapították Hollandiában. A Royal FrieslandCampinának világszerte 80 gyára van, termékeit a világ 100 országában lehet megvásárolni, Magyarországon például a Milli vagy a Pöttyös márka tartozik a cég portfóliójába. Tevékenysége elismeréseként a holland anyacég a holland királyi családtól a Royal címet is elnyerte.

Az erős gyökereken alapuló cégkultúra határozta meg leginkább a Service Centre irodáinak a berendezését is. A storytelling fal bemutatja a cég fejlődésének lényeges fejlődési szakaszait az alapítástól napjainkig, a trendfalon pedig a FrieslandCampina újdonságaival, trendjeivel ismerkedhetnek meg a munkatársak. Az alaptermékekre való utalás megjelenik a tárgyalók falán a kifröccsenő tejet és a pöttyös túró rudit ábrázoló, valamint a tejből készülő sokféle termékre utaló színes falgrafikákon a 6. emeleti konyha falán és a tárgyalókban. Ezeken kívül két életnagyságú tehén makettje is helyet kapott az irodában a kávézó mellett és a műfűvel borított teraszon. A fehér mellett sok a zöld szín, például a 7. emeleti kávézópult frontjára zöld fűt ábrázoló grafika került, de a munkahelyek mellett is helyet kaptak élő zöld növények, sőt zöld fal határol egy kávézósarkot és egy tárgyalót is. A zavartalan telefonálást szolgáló phoneboxok padlóját is műfű borítja. A két emeletet összekötő belső lépcső falát pedig kör alakra vágott zöld zuzmók díszítik. A nehéz ipari vasból készült lépcsőt könnyíti hatásában a lapjára került faerezetes vinil burkolat, valamint a korlát tölgyfa kapaszkodó rétege. Az iroda egészét szürke padlószőnyeg borítja, amelyet változatossá tesznek a zebracsíkos és pöttyös minták, a logó egy-egy színét megjelenítve a tárgyalók padlóján.
FrieslandCampina Service Centre - belső terek
FrieslandCampina Service Centre - belső terek
Galéria

Az irodabútorok kiválasztását az irodaberendezést végző Europa Design közreműködése és iránymutatása alapján a három pénzügyi osztály vezetői végezték, figyelembe véve a munkatársak igényeit.

Az egyes osztályok színekben és néhány bútortípusban eltérnek egymástól, amellett hogy mindenhol egységesen érvényesül az arculatnak megfelelő stílus és berendezés. A FrieslandCampina Service Centre kérésére két zárt iroda kivételével egyterű irodák alkotják a teret, melyet több közösségi pihenő, kollaborációs és kommunikációs-tárgyaló sziget tagol, amelyek lehetőséget adnak a munkatársaknak az elvonulásra, de a beszélgetésre, feltöltődésre is.

A formális megbeszéléseknek az üvegfalakkal elhatárolt, 8 fős tárgyalók adnak helyet, ahol a szőnyegpadlón, a székkárpitokon és a falon elhelyezett mágnestáblákon szintén a logó színek - a magenta, a piros és a narancs - köszönnek vissza a fehér mellett.

Az open office 6 fős bench munkaállomásokkal lett berendezve, fehér trapéz lábas olasz Alea asztalokkal, amelyek mellett a német Wilkhahn cég nagyon kényelmes és ergonómikus, kék színű kárpittal bevont In székeiben történik a munkavégzés. Az egyes osztályok vezetőinek különböző típusú pihenőbútorokra esett a választásuk: a szabadon álló háttámla nélküli Allermuir Haven padok és kis fotelek mellett félig zárt Actiu Longo tárgyalószigetek is helyet kaptak a tágas térben.

Azok számára, akik álló helyzetben is szeretnének megbeszéléseket folytatni, kitűnő választások a Wilkhahn Stand up támaszkodó székek vagy az álló magasságú asztalokkal berendezett tárgyalók, amelyekben állva, de a magasított görgős székeken ülve is lehet beszélgetni. Emellett a telefonálások nyugodt lebonyolítását szolgálják a szintén magasított székekkel berendezett phoneboxok, amelyekben elvonulva a munkatársak nem zavarják a körülöttük dolgozókat.
A mindkét szinten kialakított étkezőkben szintén helyet kaptak bárszékek és bárasztalok, magasított szófákkal, amelyek mögött az arculati színekből összeállított, a tejre és a termékekre utaló grafikák díszítik a falat. Az ügyvezető igazgató kérésére a recepciós munkahely is magasított, hogy szemmagasságban tudják fogadni az érkező vendégeket, ügyfeleket. Ennek megoldása nem kis kihívás elé állította az Europa Design tervezőit az alacsony belmagasság miatt.

A pihenő, kávézó és kollaboratív terek ülőbútorai - a kis fotelek, padok és tárgyalószigetek kárpitjai - szintén a logó arculati színeiből adnak válogatást. A tágas irodai térben a sok kommunikációs és közösségi térrésznek köszönhetően a mostanában átlagosnak tekinthető 8 négyzetméternél jóval több tér jut egy munkavállalóra.
Az élhető és levegős irodatér emberközpontú, ergonomikus berendezése jól bizonyítja, hogy a FrieslandCampina Service Centre cégkultúrájának megfelelően az egyik legfontosabb szempont a munkatársak jó közérzete volt az irodák kialakításánál.

A Wilkhahn Stand-Up ülőbútorokról bővebb információt a hír alatti termékképre kattintva talál, amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni az Europa Design munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Wilkhahn Stand-Up ülőbútor

A Thorsten Franck tervezte Stand-Up egy stílusos, szórakoztató és átmozgató ülő-álló hibrid. Az átlagos irodai munkaállomások statikusak és felépítésük/felhasználásuk általában nem változtatható, így nem biztosítják a rugalmas és gyors helyváltoztatást, az egészség megőrzéséhez szükséges mozgást. Az esettanulmányok azt mutatják, hogy a gyakori mozgás éberebbé, kommunikatívabbá és termelékenyebbé tesz minket, mintha csak ülnénk. A Stand-Up ösztönöz bennünket, hogy felejtsük el az ismerős pozíciókat és testtartást, játékosan aktiválja a hát izmait, a váll és a nyak, valamint a csípő, a térd és a boka ízületeit.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Irodabútorok
Irodabútorok
Bútorok
Bútorok
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...