Europa Design bútorok az AYCM Ybl-palotában berendezett új irodájában

AYCM SportPass - fitten az irodában

A SportPass sportbérlettel a magyar cégek ezreinek dolgozóit mozgásra serkentő AYCM 20 éves születésnapja alkalmából új irodába költözött. Az Ybl-Palotában berendezett tágas terek az egyik tulajdonos, Dr. Mihalik Zsuzsa ízlését dicsérik, aki a minőségi bútorok és anyagok mellett a cég munkatársainak és ügyfeleinek jó közérzetét tartotta a legfontosabb szempontnak az irodák kialakításánál.

Az ALL YOU CAN MOVE ötlete Schneider Balázstól származik, aki két évtizede kitalálta a több helyen használható sportbérletet. Az alapító házaspár - Dr. Mihalik Zsuzsa és Schneider Balázs - már akkoriban felismerték, hogy az is a cégvezetők feladatai közé tartozik, hogy gondoskodjanak alkalmazottaik egészségéről. Ezért a SportPass kártyák megalkotásával olyan eszközt adtak a döntéshozók kezébe, amellyel sportolásra ösztönözhetik cégük dolgozóit, ráadásul megadva a választás lehetőségét, hogy mindenki az alkatának megfelelő mozgást végezhessen.

Az elmúlt 20 év alatt folyamatosan nőtt az elfogadó helyek száma, ma már 850 helyre érvényes a SportPass, a fitness termektől a squashon keresztül a lovaglásig olyan különleges sportágakat is lehet űzni, mint a víz alatti hockey.
Jelenleg 1200 cég alkalmazottai vehetik igénybe béren kívüli juttatásként a SportPass-t, a klubtagok száma idén elérte az 50.000 főt. Dr. Mihalik Zsuzsa kiemelte, hogy cégfilozófiájuk szerint az egészségkultúra jelenti az új társadalmi felelősségvállalást: "Azt valljuk, hogy makroszinten kell a társadalmat egészségessé tenni, és ebben a döntéshozóknak óriási felelősségük van. Az egészséges életmód feltételeinek a megteremtése, amelynek a megfelelő táplálkozáson, a dohányzásról való leszokáson kívül szerves része a sport, a rendszeres testmozgás, vezetői szintre került. A munkatársaink felé cégvezetőként azt az üzenetet kommunikáljuk, hogy itt törődnek velük, fontos számunkra, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön, azaz legyen a cégnek lelke, gerince és komfortzónája. Ennek a jó közérzetnek a megteremtésében fontos eszköz az irodai környezet, olyan miliő megteremtése, ahol jó hangulatban, örömmel dolgoznak a munkatársak. Korábban lakásokban szétszórva működött a cégünk, de már akkor is érezték az oda érkező ügyfelek, hogy jó érzés itt dolgozni, sokan ügyfelekből lettek munkatársak."

Most a cég következetes építkezésének köszönhetően az Ybl-Palota gyönyörű, tágas tereiben lehetővé vált egy olyan irodai környezet megteremtése, amely jól tükrözi a vezetőség üzenetét ügyfeleik és dolgozóik felé, és méltón képviseli az eddig elért eredményeket.

Dr. Mihalik Zsuzsa a saját elképzelései szerint alakította ki az ügyféltereket, a back office munkahelyeit, a tárgyalókat és választotta ki a berendezési tárgyakat, bútorokat, szőnyegeket, lámpákat. Elsőrendű szempont volt az otthonosság és hogy a berendezésben visszaköszönjön a küldetésük.
Nem véletlenül esett a választás az Europa Design bútoraira, amelyek a letisztult megjelenés és a modern design mellett a magas fokú kényelmet nyújtják a munkatársaknak. Különös figyelmet fordítva az ergonómiailag helyes ülés fontosságára, a világ vezető székgyártójának, az amerikai Herman Millernek Sayl görgős irodaszékeit választották dolgozóik számára, amelyben garantáltan nem fáradnak el a nyolc óra munkavégzés alatt, legyen az ügyfélszolgálati, pénzügyi vagy értékesítési feladat. A vezetők maguk szintén a Herman Miller Aeron felsőkategóriás irodai székében dolgoznak.
Dr. Mihalik Zsuzsa a 20. évforduló alkalmából az arany színt választotta ki vezető motívumként az irodában, amely az ügyfélszolgálati tér mellett megjelenik a vezetői irodában is. A 600 négyzetméteres irodatér egészére jellemző a világos alap színhasználat, amelyekhez minden helyiségben társul egy élénkebb árnyalat. Az ügyfélszolgálati térben az olasz Della Valentina fehér íróasztalai és szekrényei mellett türkiz színű bársonyszékek kaptak helyet, amelyek jól illeszkednek az arany hatású tapétához, az arany színű szekrényhez és kiegészítőkhöz. A back office-ban a narancssárga szín bukkan fel a tapétán, a székek kárpitján és a lámpákon, a nagy tárgyalóban a zöld dominál, míg a vezetői irodákban arany-bordó színhatás érvényesül. Az egyes osztályokat a tevékenységükre jellemző motívumokkal díszítették, az értékesítésen papagájos tapéta került a falakra, a pénzügyi igazgató trófeákat kapott, az ügyfélszolgálaton a cool angel fekete napszemüvegben az jelöli, hogy mindent elintéznek kedvesen. A termékfejlesztésen a jógázó majmok és a bicikliző nyulak, míg a nagy tárgyalóban 20-as évekbeli akrobaták hívják fel magukra a figyelmet.
Az ügyfélszolgálati tér kényelmes és látványos várószigete mellett a munkatársak számára is kialakítottak két akusztikus szófából - Martex Inattesa - és kis fotelekből - Profim Sorriso - álló szigeteket, ahová elvonulhatnak beszélgetni és nem zavarják az asztaluknál dolgozó munkatársaikat.

A mozgásra ösztönző kártyákat feltaláló AYCM és az egészséges, komfortos irodai koncepciókkal foglalkozó Europa Design nemcsak az AYCM irodáinak a berendezésében működtek együtt. Mivel mindkét cég tevékenységének a középpontjában az egészséges munkavállalók állnak, közös platformra találtak a Benefit Price zsűrijében. A díjat a Humánpolitika Közhasznú Egyesület hozta létre azzal a céllal, hogy megismertessék és elismertessék a munkavállalói jóllét programokat, amelyekbe egyaránt beletartozik a sport, a mozgás, és az ergonómiailag megfelelő berendezés.


Dencon Delta asztalok
DVO asztalok
Herman Miller Sayl és Aeron görgős székek
Wilkhahn Stand up ülőbútorok
Martex Inattesa ülőbútorok
ProfiM Sorriso és Nu fotelek

AYMC iroda Ybl-palota, előtér
AYMC iroda Ybl-palota, előtér
AYMC iroda Ybl-palota, tárgyaló
AYMC iroda Ybl-palota, tárgyaló
AYMC iroda Ybl-palota, társalgó
AYMC iroda Ybl-palota, társalgó
AYMC iroda Ybl-palota, Herman Miller irodaszékek
AYMC iroda Ybl-palota, Herman Miller irodaszékek
AYMC iroda Ybl-palota, recepció
AYMC iroda Ybl-palota, recepció

A fotókat készítette: Török Alíz

A hírben szereplő termékek

Herman Miller Aeron irodaszékek
 
Herman Miller Aeron irodaszékek

Az Aeron első változata forradalmasította az irodaszékeket 1994-ben, hiszen nem egyszerűen az emberek ülésmódját változtatta meg, hanem a gondolkodásmódjukat, hogy milyen is legyen egy irodaszék. A designerek a Herman Millerrel együtt nem egyszerűen újratervezték a széket, hanem a már meglévő mesterdarabot egy még magasabb szinten alkották újra. Miközben az Aeron szék jellegzetes formája változatlan maradt, addig egészen a görgőkig megújult, magában foglalva az ülés tudományának terén folytatott kutatásokat, az elmúlt két évtized során történt ergonómiai és technológiai változásokat.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Wilkhahn Stand-Up ülőbútor
 
Wilkhahn Stand-Up ülőbútor

A Thorsten Franck tervezte Stand-Up egy stílusos, szórakoztató és átmozgató ülő-álló hibrid. Az átlagos irodai munkaállomások statikusak és felépítésük/felhasználásuk általában nem változtatható, így nem biztosítják a rugalmas és gyors helyváltoztatást, az egészség megőrzéséhez szükséges mozgást. Az esettanulmányok azt mutatják, hogy a gyakori mozgás éberebbé, kommunikatívabbá és termelékenyebbé tesz minket, mintha csak ülnénk. A Stand-Up ösztönöz bennünket, hogy felejtsük el az ismerős pozíciókat és testtartást, játékosan aktiválja a hát izmait, a váll és a nyak, valamint a csípő, a térd és a boka ízületeit.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Dencon állítható magasságú asztal
 
Dencon állítható magasságú asztal

A Dencon termékei dán tervezők munkái dániai gyártással. Ez garantálja a magas minőséget úgy ergonómiai, mint tartóssági szempontból. A Delta termékcsalád célja az irodai munka hatékonyságának növelése és a használó közérzetének javítása. Rugalmasan alakítható kompozíciókkal és álló magasságig állítható asztalokkal járul hozzá a közületi terek eredményességéhez.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Irodabútorok
Irodabútorok
Bútorok
Bútorok
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...