Elektromos almérősítés a Socomec megoldásaival

Elektromos almérősítés a Socomec megoldásaival

A 2020-as év elején jelent meg a villamos almérő telepítésének szabályairól szóló 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet, amely kimondja, hogy a szakreferens igénybevételére kötelezett vállalatok villamos almérő rendszer telepítésére és üzemeltetésére kötelezettek. A Socomec méréstechnikai megoldásai között megtalálható villamos mérőműszerek mindegyike megfelel a rendeletben előírtaknak és szoftveres megoldásával könnyedén és felhasználóbarát módon teljesíthető a kötelezettség.

MEKH rendelet bemutatása és értelmezése

A következő videó segítséget és bővebb információt nyújt az almérők telepítésével kapcsolatos kritériumokról annak érdekében, hogy Ön megfelelően tudja kiválasztani és meghatározni, hogy mely villamos berendezések és leágazások tartoznak a jelenlegi törvényi kötelezettség alá. Fontos változás történt az MEKH rendelet kapcsán: a 2022.01.01. határidőt 2023.01.01. időpontra módosították, így nincs még elkésve Ön sem, hogy időben megfeleljen a követelményeknek. A videó megtekintése után egyszerűen kitöltheti a CoreComm SI felmérő táblázatát, amelyben összeszedetten láthatja azon villamos fogyasztókat, melyek kötelezettek almérő telepítésre az MEKH rendelet alapján.
Ha segítségre lenne szüksége a pontos felmérésben, keresse bizalommal a CoreComm SI Kft. munkatársait és a helyszínen már a legköltséghatékonyabb mérőrendszert is össze tudják állítani Önnek.

Socomec méréstechnikai megoldások

Az energia monitoring rendszer alapja a legmegfelelőbb mérőműszer kiválasztása annak érdekében, hogy az eszközből megjeleníthessük a számunkra minden fontos villamos paramétert és mennyiséget.
A videóban bemutatják a Socomec teljes méréstechnikai hardver palettáját. A műszerek megismerésével könnyebben ki tudja választani az Ön számára legmegfelelőbbet.

DIRIS – hálózat analizátor multi műszerek
COUNTIS – villamos fogyasztásmérők
DIGIWARE – komplex rendszer kompakt modulokból

Socomec WEBVIEW szoftver megoldás

Amellett, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hardver eszközöket, fontos az is, hogy egy könnyen átlátható szoftvert használjunk az adatok elemzésére és tárolására. A Socomec saját fejlesztésű adatkoncentrátoraiba integrált WEBVIEW elnevezésű szoftver mindezt havi előfizetés nélkül nyújtja Önnek. Saját belső hálózatán tárolhatja és jelenítheti meg adatait.

Socomec WEBVIEW szoftver
Socomec WEBVIEW szoftver

Az alábbi linken megtalálhatja a WEBVIEW szoftver telepítési és felhasználói útmutatóját, amin keresztül betekintést nyerhet az energia monitoring felületre.

A Socomec mérőműszerekhez nem csak a WEBVIEW szoftver használható, hanem a piacon fellelhető bármely energia monitoring szoftverhez, PLC-hez vagy más gyártó adatkoncetrátorához hozzárendelhetők a villamos almérő műszerek, így teljeskörűen az Ön igényeinek megfelelően választhat a megoldások közül.

A CoreComm SI tapasztalatai az eddig telepített almérő rendszerek esetében

Az elmúlt 2 évben sok tapasztalatot szerzett a cég a néhány mérős, és az akár 100-200 almérőt magába foglaló projektek tekintetében is. A tapasztalatokat néhány pontban összeszedve alább találja, hogy kevesebb idő és energia befektetéssel valósulhasson meg az Ön energia monitoring rendszere is.

Elektromos almérősítés a Socomec megoldásaival
Elektromos almérősítés a Socomec megoldásaival
  • Első lépésként meg kell határozni, mely villamos berendezésekhez és leágazásokhoz szükséges almérőt telepíteni, ezen almérőket hova fogjuk tudni elhelyezni és milyen kommunikációs megoldást válasszunk.
  • Ha ezek az információk megvannak, érdemes a felmérőtáblázatba felvinni az adatokat, hogy összegyűjtve, átláthatóan legyen információnk a leendő rendszerünkről.

    Tapasztalat: ipari körülmények között mindenképpen érdemes a vezetékes kommunikáció mellet maradni, mert a vezeték nélküli kommunikáció kiépítése lehet, hogy egyszerűbb megoldás, de kevésbé hatékony tud lenni, ha egy csarnokban sok zavaró kommunikációs jel és árnyékoló berendezés található, amely a kommunikáció stabilitását nagyban befolyásolja.

  • Harmadik lépésként keresse meg a CoreComm SI Kft.-t, hogy akár a helyszínen át tudják nézni az Ön által összegyűjtött információkat és együtt kiválasszák a legmegfelelőbb hardver eszközöket, amelyek a rendszer kiépítéséhez szükségesek.

    Tapasztalat: ha van saját villamos szakembere, aki be tudja építeni az eszközöket, akkor az Ő munkáját tudják szakmailag támogatni. Ha nincs ilyen szakembere, akkor tudnak javasolni olyan partnereket, akik már számtalan alkalommal bizonyították, hogy megbízható módon ki tudják építeni az almérő rendszereket.

  • A mérés adatgyűjtő szoftver kiválasztása során érdemes azt figyelembe venni, hogy ha jelenleg csak a minimum követelményeket szeretnénk teljesíteni, a szoftver akkor is bővíthető legyen a későbbiekben annak érdekében, hogy ha néhány éven belül igényeink megnövekszenek, akkor ne egy teljesen új szoftvert kelljen vásárolnunk, hanem bővíthessük meglevő megoldásunkat.

    A tapasztalatok szerint az adatok Önnél vannak a legjobb helyen és olyan szoftvert érdemes megvásárolni, amely a belső hálózaton gyűjti és tárolja az adatokat. Ez egyszeri költségben lehet nagyobb, de hosszú távon kifizetődőbb.

A bővíthetőség nem csak a szoftver, de a hardver kiválasztása során is fontos, érdemes már az első pillanattól fogva bővíthető rendszerben gondolkodni, hogy a víz, gáz, hőmennyiség, páratartalom, hőmérséklet méréseket is a későbbiekben egy rendszerben lehessen kezelni és egy komplex, akár logikai összefüggésekkel ellátott riport is készíthető legyen az adatgyűjtő szoftverrel. Villamos fogyasztásmérő rendszer kiépítésével kapcsolatban keresse a CoreComm SI Kft. munkatársát.

A hírben szereplő termékek
COUNTIS E5x teljesítménymérők
 
Socomec mérők, energia-felügyelet, hálózat-analizálás

Tábla és kalapsínre szerelhető műszerek web szerver elérhetőséggel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Socomec Digiware villamos almérő rendszer sokmérőpontos hálózathoz
Socomec Digiware villamos almérő rendszer sokmérőpontos hálózathoz
Optimális megoldás, ha egy elosztószekrényen belül kell sok mérési pontot kezelnünk
Socomec Digiware villamos almérő rendszer sokmérőpontos hálózathoz
Kategóriák
Mérők, távadók, áramváltók
Mérők, távadók, áramváltók
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...