Leier Durisol zajárnyékoló falak biztonsági előnyei

Az ÉMI törmelékhullás vizsgálatán a legmagasabb, 4. osztályba sorolást kapta

A Leier Hungária Kft. Durisol termékcsaládja - a hazai gyártók körében egyedülálló módon - az ÉMI másodlagos biztonsági vizsgálatán kiemelkedő besorolást kapott. A Durisol falpanelt a törmelékhullás vizsgálaton a legmagasabb, 4. osztályba sorolta az akkreditációs cég, amely azt jelenti, hogy egy esetleges becsapódás esetén a falról semmilyen darab nem hullik le, így nem teremt balesetveszélyes szituációt a közlekedésben résztvevő többi jármű számára. A cég zajárnyékoló falai már számos nagy, hazai projektben - például az M0-ás körgyűrűnél - bizonyították magas minőségüket, és értékállóságukat.
Ma már egy zajárnyékoló falnál nem csak alapvető elvárás az, hogy a lehető legnyugodtabb lakókörnyezetet biztosítsa a mögötte élőknek, hanem amellett, hogy "vandálbiztos" is kell, hogy legyen, a megfelelő biztonsági előírásoknak is meg kell felelnie. Egy nagyobb becsapódás ugyanis egy rossz minőségű falat a darabjaira tud szakítani, amely a vétlen, szabályosan közlekedő járműre is életveszélyt jelenthet. Különösen fontos a hidakon elhelyezett falak esetén az ütközések során előforduló lehulló faldarabok kiküszöbölése! Egy jó minőségű, korszerű zajárnyékoló fal azonban erre is megfelelő megoldást kínál, ahogy teszi ezt a Leier Durisol termékcsaládja is, amely már az ÉMI vizsgálata által is a legmagasabb, 4. osztályú biztonsági besorolást kapta meg. Mindezt hazai gyártók közül elsőként a Leier érte el.

"Az ÉMI által adott minősítés a teljes Durisol termékcsalád minőségének és innovatív megoldásainak az elismerése. Különösen fontos ez a besorolás, hiszen elsőként a Leier Hungária Kft. büszkélkedhet ezzel az eredménnyel hazánkban, amelyet egy független, szakmai szervezet, hosszas és szigorú vizsgálat után ítélt meg nekünk." - mondta el az elismeréssel kapcsolatban Nepp Dániel, a Leier Hungária Kft. mélyépítés, környezettechnika és Durisol üzletágának termékmenedzsere, majd hozzátette: "A vizsgálat során a Durisol zajárnyékoló falpanelt befogva és megfelelően rögzítve egy 400 kg-os próbatest nagysebességű ütközésével illusztrálták a várható igénybevételt. A falpanel maradéktalanul megfelelt a kritériumoknak. A hazai piac hamar felismerte ennek a vizsgálatnak az értékét, fontosságát, és már az idei évben az M0 déli szakaszán több híd esetében is elégedetten fordította hasznára."

A Leier garantálja, hogy a környezetbarát fabeton anyagnak köszönhetően a Durisol termékcsalád megfelel minden fontos előírásnak, akusztikai tulajdonságait tekintve pedig túlteljesíti azokat. Ez a technológia biztosítja, hogy egyedülálló módon, 13-17 dB zaj hangelnyelésére is képes a termék, amely az elemek celláiban található 13 cm vastag vasalt magbetonnak köszönhetően "vandálbiztos". A fal blokkelemei anyagában színezettek, így nem csak esztétikus megjelenésű, hanem tartós megoldást is jelent a megvalósítást követően. A panelek ráadásul további karbantartást sem igényelnek, az előregyártott rendszernek köszönhetően gyorsan, szinte lego-szerűen építve a helyükre emelhetőek és összeépíthetőek, így néhány óra alatt, kis munkaerő-szükséglettel és egy daruval ellátott tehergépjárművel több száz méteres zajárnyékoló fal is megépíthető.

A Durisol zajárnyékoló falakról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Leier Durisol zajárnyékoló falelemek
 
Leier Durisol zajárnyékoló falelemek

A Durisol egy speciális préseléses technológiával készült építőanyag, amely ásványosított faforgácsból és betonból áll. A speciális technológiával összepréselt faforgács 13 centiméteres fix betonmagot ölel körbe. Remek szerkezeti tulajdonságainak köszönhetően ez az építőelem nemcsak visszaveri, hanem el is nyeli a felé áramló zajt. A Durisol zajárnyékoló fal amellett, hogy több mint 30 dB léghanggátlást biztosít, még 13-17 dB-ig el is nyeli a hangot.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Zajvédő falak
Zajvédő falak
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...