proidea.hu online termékinformációs katalógus

Leier Durisol zajárnyékoló falak biztonsági előnyei


2013. május 21.

Az ÉMI törmelékhullás vizsgálatán a legmagasabb, 4. osztályba sorolást kapta

A Leier Hungária Kft. Durisol termékcsaládja - a hazai gyártók körében egyedülálló módon - az ÉMI másodlagos biztonsági vizsgálatán kiemelkedő besorolást kapott. A Durisol falpanelt a törmelékhullás vizsgálaton a legmagasabb, 4. osztályba sorolta az akkreditációs cég, amely azt jelenti, hogy egy esetleges becsapódás esetén a falról semmilyen darab nem hullik le, így nem teremt balesetveszélyes szituációt a közlekedésben résztvevő többi jármű számára. A cég zajárnyékoló falai már számos nagy, hazai projektben - például az M0-ás körgyűrűnél - bizonyították magas minőségüket, és értékállóságukat.


Ma már egy zajárnyékoló falnál nem csak alapvető elvárás az, hogy a lehető legnyugodtabb lakókörnyezetet biztosítsa a mögötte élőknek, hanem amellett, hogy "vandálbiztos" is kell, hogy legyen, a megfelelő biztonsági előírásoknak is meg kell felelnie. Egy nagyobb becsapódás ugyanis egy rossz minőségű falat a darabjaira tud szakítani, amely a vétlen, szabályosan közlekedő járműre is életveszélyt jelenthet. Különösen fontos a hidakon elhelyezett falak esetén az ütközések során előforduló lehulló faldarabok kiküszöbölése! Egy jó minőségű, korszerű zajárnyékoló fal azonban erre is megfelelő megoldást kínál, ahogy teszi ezt a Leier Durisol termékcsaládja is, amely már az ÉMI vizsgálata által is a legmagasabb, 4. osztályú biztonsági besorolást kapta meg. Mindezt hazai gyártók közül elsőként a Leier érte el.

"Az ÉMI által adott minősítés a teljes Durisol termékcsalád minőségének és innovatív megoldásainak az elismerése. Különösen fontos ez a besorolás, hiszen elsőként a Leier Hungária Kft. büszkélkedhet ezzel az eredménnyel hazánkban, amelyet egy független, szakmai szervezet, hosszas és szigorú vizsgálat után ítélt meg nekünk." - mondta el az elismeréssel kapcsolatban Nepp Dániel, a Leier Hungária Kft. mélyépítés, környezettechnika és Durisol üzletágának termékmenedzsere, majd hozzátette: "A vizsgálat során a Durisol zajárnyékoló falpanelt befogva és megfelelően rögzítve egy 400 kg-os próbatest nagysebességű ütközésével illusztrálták a várható igénybevételt. A falpanel maradéktalanul megfelelt a kritériumoknak. A hazai piac hamar felismerte ennek a vizsgálatnak az értékét, fontosságát, és már az idei évben az M0 déli szakaszán több híd esetében is elégedetten fordította hasznára."

A Leier garantálja, hogy a környezetbarát fabeton anyagnak köszönhetően a Durisol termékcsalád megfelel minden fontos előírásnak, akusztikai tulajdonságait tekintve pedig túlteljesíti azokat. Ez a technológia biztosítja, hogy egyedülálló módon, 13-17 dB zaj hangelnyelésére is képes a termék, amely az elemek celláiban található 13 cm vastag vasalt magbetonnak köszönhetően "vandálbiztos". A fal blokkelemei anyagában színezettek, így nem csak esztétikus megjelenésű, hanem tartós megoldást is jelent a megvalósítást követően. A panelek ráadásul további karbantartást sem igényelnek, az előregyártott rendszernek köszönhetően gyorsan, szinte lego-szerűen építve a helyükre emelhetőek és összeépíthetőek, így néhány óra alatt, kis munkaerő-szükséglettel és egy daruval ellátott tehergépjárművel több száz méteres zajárnyékoló fal is megépíthető.

A Durisol zajárnyékoló falakról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
További hírek a Zajvédő falak termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Leier  Durisol  zajárnyékoló  fal  zajvédő  falpanel