Dexion tárolási megoldások a lean gyártási módszerekhez

A gyártási folyamat egyes munkafázisai eltérő tárolási módszereket igényelhetnek

A gyártási folyamat gyakran többfázisú folyamat, így a raktározási problémákra ritkán létezik egyetlen megoldás. A folyamat különböző fázisai eltérő tárolási módszereket igényelhetnek, amelyek együttesen teszik lehetővé a jól szervezett működést.
A legfőbb cél a hibaarány csökkentése, az ergonómia és a munkafolyamat javítása, a gyártási optimum szintjének fenntartása és általában egy jól szervezett környezet biztosítása minden megmunkálási fázisban.
A hatékony tárolási megoldás iránti igény gyakori kihívás, függetlenül attól, hogy egy cég a gyógyszeriparban, mérnöki területen, a villamosiparban, a gépjárműiparban, a ruházati vagy élelmiszeriparban tevékenykedik.


Gyártó cégek számára az alábbiak jelentenek gyakori kihívást:
 • Készlet tárolása az anyagok JIT továbbításához a gyártási területekre annak biztosítása, hogy a megfelelő alapanyagok vagy alkatrészek a megfelelő helyen legyenek a megfelelő időben.
 • Ömlesztve vásárolt készlet hosszú távú tárolása.
 • Különböző méretű és súlyú termékek tárolása.
 • A készletnek a gyártási területre való zökkenőmentes eljuttatása.
 • Optimális anyagmozgatás.
 • Batch-ellenőrzés és utánkövethetőség.
 • A gyártási terület ergonómiájának növelése.
 • A különleges eszközök, berendezések vagy pótalkatrészek biztonságos tárolása.
 • A nem hatékony termékkezelés semlegesíti a megnövelt termelési ráta előnyeit.
Nyersanyag raktár - Tökéletesítse az alapanyagok vagy alkatrészek tárolását!
Minden gyártási folyamat az alapanyagokkal vagy a szállítótól vásárolt termékekkel kezdődik. Ezen daraboknak a gyártási tevékenység előkészítéséhez való raktározásának módszere függ a darabok méretétől, súlyától és terjedelmétől.
Raklapos áruk
 • A raklapállvány statikus, automatizált és gördíthető kivitelű lehet.
 • A Pallet Shuttle raklapállvány rendszer vagy bejárható raklapállvány rendszer a legalkalmasabb az ömlesztett áruk tárolására.
 • A statikus vagy mobil raklapos állványrendszer nehezebb vagy raklapos áruk tárolására.
 • Kiegészítők széles skálája áll rendelkezésre a tárolási megoldások testre szabásához.
 • Hűtött környezetben is megfelelő.
Apróáruk tárolása
 • A polcos állványrendszerek ideálisak kisméretű termékek tárolásához.
 • Egyszintes, többszintes vagy gördíthető polcos állványrendszerek.
 • Horganyzott kivitel a megnövelt tartósság érdekében.
 • Kiegészítők széles választéka a megoldás testre szabásához.
Hosszú áruk
 • A karos állvány ideális a hosszabb vagy különleges alakú áruk tárolásához.
 • Választható horganyzott vagy festett kivitelben.
 • Különböző hosszúságú karok választhatók.
 • Kültéri használatra is megfelelő és tetővel is felszerelhető.
Gyártási terület
A termelő egység általában több gyártóterülettel rendelkezik, amelyek mindegyike a tevékenységhez szükséges eszközökkel vagy gépekkel van felszerelve. A sikeres tárolásnak kellő rugalmasságot kell biztosítania a létesítménye és alapanyagok számára, ugyanakkor kiigazíthatónak is kell lennie az alkalmazott változtatásoknak megfelelően. A Kaizen, azaz a „jó változás” megkívánja, hogy a raktára a gyártási folyamat, illetve a gyártott termékek be- és kimeneti fázisa fejlesztésének megfelelően alakítható legyen.
Az apróanyagok rendezett és hatékony tárolása elengedhetetlen

A dinamikus doboztároló rendszer létfontosságú része az alkatrészeket a szerelővonalakhoz és futószalagokra eljuttató ellátási láncnak. A felvevő állomás gravitáció által hajtott beépített sínekkel rendelkezik, amelyek az alkatrészeket az összeszerelő állomásokhoz szállítják kézi beavatkozás vagy automatizálás nélkül.
A dinamikus doboztároló rendszer raktári használatra is ideális, mert lehetővé teszi, hogy az áru betárolása az állvány hátsó oldalán, a kitárolás pedig az elülső oldalon történjen, így a vállalat a FIFO elv (a legrégebb beérkező kerül ki elsőnek) szerinti kigyűjtési módot alkalmazva működhet. A dinamikus doboztároló rendszer megfelelő a dobozok áthelyezésére, ez a kigyűjtési mód elérhető raklapokhoz is.
Komissiózó tárolási mód egység szerelő- és gyártósorokhoz

A Dexion komissiózó tárolási módszer a különböző igényeknek megfelelően tervezhető meg a polcos állványrendszer-választék segítségével, és testre szabható az egyéni gyártó oldali kezelő egység kialakításához. A szerelő- és gyártósorok hatékonyságának növelésére tervezték, ami elengedhetetlen a gyors készletforgású gyártókörnyezetben.
Az egység a lehető legnagyobb mértékű alkatrész-szállítás elérésére, ugyanakkor egy jól szervezett, ergonomikus munkakörnyezet kialakításra tervezhető.

 1. P90 raklapállvány mint alapegység
 2. Dinamikus doboztároló rendszer
 3. Lejtős polcok
 4. Polcosztók
 5. Kihúzható egység
 6. Kihúzható egység
 7. Kihúzható tálca/polc
 8. Lejtős raklaptámasztó
 9. Lejtős oldalú polc
 10. Talplemez
 11. Munkapad
Kihúzható egység a jobb hozzáférés érdekében

A raklapkihúzó egység segítségével a raklapok – a fiókhoz hasonlóan – kihúzhatók, illetve betolhatók akár 1000 kg teljes terhelés esetén is.
 • Raktárkapacitás növelése
 • Rakodótér kialakítása
 • Egyszerű hozzáférés
 • Gyorsabb komissiózás
 • Jó munkakörnyezet
A kihúzóegységgel idő és raktér takarítható meg, miközben az ergonomikus komissiózó munkakörnyezet biztosított.
Függőleges tárológépek

A biztonságos eszköztárolási és kigyűjtési műveletek maximális hatékonyságához.
Egy automatikus tárolórendszer maximum 70%-os tárolásihely-megtakarítást, a kigyűjtési hibák 70%-os csökkenését és több mint 60%-kal rövidebb kigyűjtési időt eredményezhet.
A tárológépek használatának leghatékonyabb módja, ha a gépbe van telepítve a termékkezelő szoftver. A TC2000 termékkezelő szoftver kifejezetten a tárológépekre van kifejlesztve, és alapfelszerelésként az összes gépbe telepíthető.
Függőleges tárológépek

Ez a kis karbantartást igénylő tartós megoldás a nehezebb alapanyagok tárolására használható padlósín rendszer, amelyet számos gyártási területen lehet alkalmazni. 8-10 mm vastag acélból készül, a jobb láthatóság érdekében sárgára festve, és hatékony megoldás a gyártási zónák körülhatárolására.

Általában egy biztosabb megoldást jelentő megvezetést biztosít tárló rakatok és/vagy nehéz termékek átszállításához. Gyakran alkalmazzák a villástargoncák mozgásterületének kijelölésére is, valamint biztonságos és stabil megoldást jelentenek bármely tárolási helyzetben. A padlósínek dübellel vannak a padlóhoz rögzítve, de ha az elrendezés megváltozik, áthelyezhetők a dübelek eltávolításával és az új helyen történő lerögzítésükkel.
Gördíthető polcos egységek

A HI280 Dexion polcos állványrendszer számos komplex módon kerülhet kialakításra. Azonban egy egyszerű megoldás igen népszerű a gyáripari vevők körében, ez pedig a gördíthető polcos állvány egység. A polcos egységet görgőkre szerelve egy kis tárolóegység alakítható ki, amely tökéletes kisebb mennyiségű anyagok, eszközök, személyes tárgyak vagy gyártási alkatrészek tárolására.
Az egység számos polckialakítást tesz lehetővé és a kiegészítők széles választékával testre szabható. A görgők a polcos egység gyártási területek közötti szabad mozgatását biztosítják, lehetővé téve az egyetlen egységben tárolt összes rakomány könnyű áthelyezését, és a görgők könnyen rögzíthetők, amint a polcos egység a helyére került.
Műanyag dobozok

A Dexion műanyag dobozai kiváló minőségű polipropilénből készültek, vagyis nemcsak víz- és olajállók, de rendkívül tartósak és úgy vannak megtervezve, hogy ellenálljanak az állandó használat és nagy igénybevételt támasztó munkakörnyezet hatásainak.
A tárolótartályok egy ferdén álló tartóval is rendelkeznek a vonalkód vagy címke leolvasásának megkönnyítése céljából.
A dobozok gyorsan behelyezhető, bepattintós osztóelemekkel igényelhetők a nagyobb dobozok felosztására, így téve lehetővé a rendelkezésre álló kapacitás maximális kihasználását.
Késztermék tárolás
A gyártott termékek csomagolása, raktározása és feladása az utolsó kihívás a gyártási folyamatban. Közvetlenül a vevőnek kerül leszállításra vagy készletre gyártották? A Dexion a mérettel és a súllyal, valamint a szavatossági időt érintő problémákkal kapcsolatban is segíteni tud a legmegfelelőbb raktározási módszer meghatározásában.
A késztermékek raktározási megoldása általában hasonló az alapanyag tárolásához használt megoldáshoz.

Raklapállvány
Még mindig a raklaptárolás legnépszerűbb formája, tökéletes készáru tárolására minden olyan gyártási környezetben, ahol az árut szállítás előtt raklapra szerelik.

Pallet Shuttle raklaprendszer/Bejárható raklapállvány
A közlekedési utak eltávolításával lehetővé teszi, hogy az árut az elülső oldalról tárolja be és tárolja ki, és az ömlesztett tárolási kihívásokra is tökéletes választ jelent.

Görgős átfutó állvány/raklapállvány
Ideális FIFO elvű működéshez, a raktárkészlet automatikus forgását biztosítja. Gyors hozzáférést biztosít az áruhoz, ideális gyorsan forgó áruk tárolásához.

Polcos állványrendszer
Ideális apróanyag és nem raklapon tárolt cikkek tárolására a tartozékok széles választékával.

Karos állvány
Ideális hosszabb áruk tárolására a könnyebb, illetve nehezebb anyagokhoz használható karok széles választékával.

A lean gyártási módszerekhez alkalmazott Dexion tárolórendszerekkel kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, részletes felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Dexion Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Dexion hagyományos raklapos állvány Dexion keskenyfolyosós raklapos állvány Dexion MOVO gördíthető raklapos állványok Dexion Pallet Shuttle rendszer
 
Dexion raklapos állványok
11 termék

A Dexion raklapos állványok számos elrendezésben felépíthetők, hogy logikus és jól használható raktári elrendezést alakíthasson ki. Gazdaságosan használható tárolórendszer minden iparág számára – legyen szó hűtött vagy mélyhűtött raktárak számára ideális bejárható vagy gördíthető állványokról (MOVO) vagy a lejárattal rendelkező áruk számára kialakított FIFO rendszerű átfutó állványokról.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Longspan 3 széles fesztávú állványrendszer Dexion hagyományos polcrendszer Dexion gördíthető polcrendszer Dexion többszintes polcrendszer
 
Dexion polcos állványok
6 termék

Különböző tárolási módokhoz illő polcos állványrendszerek és az apróanyagokhoz használható műanyag dobozok széles választékával kínál a Dexion átfogó megoldást bármely alkatrész-raktár vagy komissiózó terület berendezéséhez. A keskenyfolyosós csavarkötés nélküli polcrendszertől, a nehezebb anyagokhoz használható nagypolcos állványokig, kiegészítők széles skálájával, mint például a görgős átfutó pályák vagy kisterhelhetőségű rendszerek, tudják javítani bármely kézi raktár optimális helyigényét és hatékonyságát.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Raklapos állványok
Raklapos állványok
Polcrendszerek, állványrendszerek
Polcrendszerek, állványrendszerek
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...