Pihenőbútorként funkcionáló design beton kavicsok az alsópáhoki wellness hotelben

A beton réteg alá RAVATHERM XPS került, ami a kikönnyítés mellett a beton tulajdonságait erősíti és kellemes komfortot biztosít a bútor használata során

A RAVATHERM XPS hőszigetelő anyagok kiválóan megállják a helyüket az építészetben - legyen szó lábazatról, pincéről, falról, hőhidakról, ipari padlókról, tetőkről. A kortárs művészet is előszeretettel használja az anyagot. De hogy valaki design használati tárgyat készítsen belőle, az még a RAVATHERM Hungary Kft. számára is újdonság. Pedig nagyon ötletes.

A design jó befektetés. Ennek tudatában választotta a családbarát alsópáhoki Kolping Hotel az .ab concrete designt a legújabb kerti bútorai megtervezéséhez és kivitelezéséhez. Ez az első hotel, ahol formatervezett, természetbe illő, sima és gömbölyű betonkavicsokon pihenhetnek a vendégek.
Boldog Anita és márkája, az .ab concrete design az Úszó beton szigetekről lett ismert designer körökben és a sajtóban. Az .ab concrete designnál mindig magában az anyagban gondolkodnak és fontos számukra, hogy felülírják a sztereotípiákat, amiket a betonról hiszünk. Ami szögletes és ridegként él a fejünkben, arról megmutatják, hogy lehet kerekded és kedves. Ez érezhető minden tárgyon és terméken.
A Kolping Hotel kertjében is ezek alapján alkották meg a legújabb projektet, a természetes formájú és kényelmes beton kavics ülőkéket. A design-folyamatban természetesen gondoltak arra, hogy a gyerekek valószínűleg meghódítandó sziklaként és kalandként látják majd a kavicsokat, így egyértelmű volt, hogy nem lehet nagy a magasság és biztonságos legyen akkor is, ha csúcstámadást hajtanak rajta végre.
Az organikus forma és szín jól illenek a vizes, nyugodt környezetbe. A nem mindennapi pihenőbútorok, félig árnyékos helyre kerültek, kerülve a túlhevülést.
A tervezésnél fontos volt a maximális komfort, a kimélyítések, gömbölyű formák kényelmesek ülő és félfekvő pózban is. A nagyobb kavicson akár hat ember is elfér.

A beton réteg alá ebben a projektben a RAVATHERM XPS került. A tervező a végső formákat a kék habból alakította ki. A kikönnyítés mellett a beton tulajdonságait erősíti az anyag és kellemes komfortot biztosít a bútor használata során.
Már a nap első sugarai is átmelegíthetik a beton felületét, meleg tapintásúvá téve azt, de a legfőbb meglepetés néhány perc után éri az embert. Akár meleg, akár hűvös a beton, amikor ráülünk, kis idő elteltével a vékony betonréteg átveszi testhőnket, a hőszigetelés pedig megakadályozza a nagyobb hőáram kialakulását.
A pihenő készítésének utolsó simításai, az egyhetes végső száradási idő előtt, nagy érdeklődést kiváltva már a helyszínen zajlottak. A végeredmény teljesen vízálló és sokáig lesz majd a kert éke.

Elterjedt mondás, hogy a design akkor igazán jó, ha szinte észrevehetetlen és csak az tűnik fel, hogy valamit jó használni és magától értetődő. A beton kavicsok esetében ez mindenképpen sikerült. Mivel maga az anyag változik, a használat során egyre jobban idomul majd magához a kerthez. A nyári időszakban sok örömet okoz majd a Kolpingban nyaralóknak.

A RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés	RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS hőszigetelés
5 termék

A kék színű RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezek lehetővé teszik az olyan különleges igénybevételű épületrészek hőszigetelését, mint az épületlábazatok, lapostetők, pincefalak, ipari padlók, homlokzatok. Az XPS (extrudált polisztirolhab) egy olyan homogén, zártcellás anyagszerkezetű hőszigetelés, mely kiváló hőszigetelő képessége mellett vízálló, sőt nagy nyomószilárdságának köszönhetően ellenáll az állandó, több tonnás fizikai terhelésnek is.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Teraszbútorok, kerti bútorok
Teraszbútorok, kerti bútorok
Köztéri ülőbútorok
Köztéri ülőbútorok
Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Utcabútorok, kültéri berendezések
Utcabútorok, kültéri berendezések
Szigetelések
Szigetelések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...