proidea.hu online termékinformációs katalógus

Pihenőbútorként funkcionáló design beton kavicsok az alsópáhoki wellness hotelben


2015. július 21.

A beton réteg alá RAVATHERM XPS került, ami a kikönnyítés mellett a beton tulajdonságait erősíti és kellemes komfortot biztosít a bútor használata során

A RAVATHERM XPS hőszigetelő anyagok kiválóan megállják a helyüket az építészetben - legyen szó lábazatról, pincéről, falról, hőhidakról, ipari padlókról, tetőkről. A kortárs művészet is előszeretettel használja az anyagot. De hogy valaki design használati tárgyat készítsen belőle, az még a RAVATHERM Hungary Kft. számára is újdonság. Pedig nagyon ötletes.

A design jó befektetés. Ennek tudatában választotta a családbarát alsópáhoki Kolping Hotel az .ab concrete designt a legújabb kerti bútorai megtervezéséhez és kivitelezéséhez. Ez az első hotel, ahol formatervezett, természetbe illő, sima és gömbölyű betonkavicsokon pihenhetnek a vendégek.
Boldog Anita és márkája, az .ab concrete design az Úszó beton szigetekről lett ismert designer körökben és a sajtóban. Az .ab concrete designnál mindig magában az anyagban gondolkodnak és fontos számukra, hogy felülírják a sztereotípiákat, amiket a betonról hiszünk. Ami szögletes és ridegként él a fejünkben, arról megmutatják, hogy lehet kerekded és kedves. Ez érezhető minden tárgyon és terméken.
A Kolping Hotel kertjében is ezek alapján alkották meg a legújabb projektet, a természetes formájú és kényelmes beton kavics ülőkéket. A design-folyamatban természetesen gondoltak arra, hogy a gyerekek valószínűleg meghódítandó sziklaként és kalandként látják majd a kavicsokat, így egyértelmű volt, hogy nem lehet nagy a magasság és biztonságos legyen akkor is, ha csúcstámadást hajtanak rajta végre.
Az organikus forma és szín jól illenek a vizes, nyugodt környezetbe. A nem mindennapi pihenőbútorok, félig árnyékos helyre kerültek, kerülve a túlhevülést.
A tervezésnél fontos volt a maximális komfort, a kimélyítések, gömbölyű formák kényelmesek ülő és félfekvő pózban is. A nagyobb kavicson akár hat ember is elfér.

A beton réteg alá ebben a projektben a RAVATHERM XPS került. A tervező a végső formákat a kék habból alakította ki. A kikönnyítés mellett a beton tulajdonságait erősíti az anyag és kellemes komfortot biztosít a bútor használata során.
Már a nap első sugarai is átmelegíthetik a beton felületét, meleg tapintásúvá téve azt, de a legfőbb meglepetés néhány perc után éri az embert. Akár meleg, akár hűvös a beton, amikor ráülünk, kis idő elteltével a vékony betonréteg átveszi testhőnket, a hőszigetelés pedig megakadályozza a nagyobb hőáram kialakulását.
A pihenő készítésének utolsó simításai, az egyhetes végső száradási idő előtt, nagy érdeklődést kiváltva már a helyszínen zajlottak. A végeredmény teljesen vízálló és sokáig lesz majd a kert éke.

Elterjedt mondás, hogy a design akkor igazán jó, ha szinte észrevehetetlen és csak az tűnik fel, hogy valamit jó használni és magától értetődő. A beton kavicsok esetében ez mindenképpen sikerült. Mivel maga az anyag változik, a használat során egyre jobban idomul majd magához a kerthez. A nyári időszakban sok örömet okoz majd a Kolpingban nyaralóknak.

A RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
   
   
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több, mint 20 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM dolgozói szakmai elhivatottságunk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
Kulcsszavak:  RAVATHERM  XPS  hőszigetelő  anyag  hőszigetelés  zártcellás  polisztirol  hőszigetelő  lemez  beton  kavics  design  pihenőbútor