Csővezetékek biztos rögzítése: hosszváltozások kiegyenlítése

A rögzítési pontok helyes távolságainak megszabása és a természetes tágulóidomok használata

Az anyagminőségtől és a külső feltételektől függően vezetékrendszerek tágulása különböző mértékű. Ez az átfolyó közeg hőmérsékletétől és a cső anyagától függ. Egy 30 méter hosszú nemesacél cső 100 °C hőmérséklet különbségnél csaknem öt centimétert nyúlik. Ilyen hosszváltozásokat a kivitelezésnél figyelembe kell venni és ki kell egyenlíteni. Hiszen csak így lehet megakadályozni a lehetséges károkat, amilyen a csövek csavarodása és kihajlása. Ezt egyrészt a rögzítési pontok (csőbilincsek) helyes távolságainak megszabásával lehet elérni. Ezenkívül ajánlott természetes tágulóidomok használata a hosszváltozás kiegyenlítésére.
A MÜPRO fix- és elmozduló megfogások letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a MÜPRO Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

MÜPRO fix- és elmozduló megfogások
 
MÜPRO fix- és elmozduló megfogások

A MÜPRO fix csővezeték megfogásai nagy nyomóerő felvételére és kiváló erőátvitelre képesek - például ejtőcsövek alátámasztásánál vagy emelkedő csöveknél. A fix megfogások anyaga és formája emellett akár 40 dB-es zajcsökkentést is lehetővé tesz. Kisebb terhelési kategóriákhoz is kínálnak fix csővezeték megfogásokat, melyek rugalmasan használhatók fali, mennyezeti vagy padlón történő beszereléshez. Hűtővezetékek fix megfogásainál jól bevált, keményfából készülő, jó hőszigetelő héjaikat alkalmazzák.
Elmozduló megfogásaik könnyedén kompenzálni tudják a különböző típusú csővezetékek hosszanti hő tágulását, függetlenül attól, hogy a rögzítést műanyagvezetékekhez vagy nagy acélcsövekhez használják. A MÜPRO elmozduló megfogásainak előnyei közé tartozik emellett még a könnyű beszerelhetőség, a sokoldalú alkalmazhatóság és az illeszkedő elmozdíthatóság.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Csővezetékek biztos rögzítése
Csővezetékek biztos rögzítése
Fix és elmozduló megfogások helyes elhelyezése
Csővezetékek biztos rögzítése

Kategóriák

Épületgépészeti, épületvillamossági rögzítések és függesztések
Épületgépészeti, épületvillamossági rögzítések és függesztések
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Rögzítéstechnika
Rögzítéstechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...