Talajpára és talajnedvesség elleni szigetelés Büsscher & Hoffmann termékekkel

A Büsscher vízszigetelő anyagai megfelelő védelmet biztosítanak az épület számára

Az épületeket szinte minden irányból érik a nedvesség hatásai. Alulról a talaj felől talajpára és talajnedvesség, kívülről pedig az eső, csapóeső. Ezek a hatások komoly károkat tudnak okozni az épületekben. A nedvesség hatásai elleni védekezés ma már nem kérdés, inkább csak az, hogy mindezt milyen módon tesszük meg. Figyelembe veszünk-e minden fontos fizikai tényezőt? Az adott feladatot a lehető legjobb műszaki megoldással készítjük el, vagy csak az árlistát nézzük?

Az épületek jelentős részénél csak talajpára és talajnedvesség elleni szigetelés készül, kiegészítve a megfelelő lábazati szigeteléssel. Amennyiben a végleges padlószint a külső terepszint felett van minimum 30 cm-rel, akkor elegendő egy viszonylag egyszerűen kivitelezhető nedvesség elleni szigetelés is.

Anyagválasztás:

Aljzatszigetelés a Büsscher & Hoffmann anyagaival
Talajpára és talajnedvesség elleni szigetelés

A vonatkozó irányelvek szerint a vízszigetelés anyaga lehet oxidbitumenes és modifikált bitumenes lemez. Az oxidbitumenes lemez használatakor mindenképp készül kellősítés az aljzaton, és arra kerül lánghegesztéssel 2 réteg lemez. A lemezt az aljzathoz és egymáshoz is lánghegesztéssel kell rögzíteni.
Javasolt anyag: GV 35 FUN, GV 45 FUN.

Használhatjuk a korszerű modifikált (SBS) lemezeket is. Ebben az esetben is célszerű kellősíteni, de erre már csak 1 réteg lemez kerül.
Javasolt anyag: KVE 45 K vagy GG E 45 K, illetve ezek SPEED változata.

Van egy köztes lehetőség is, ami megfelelő minőséget biztosít és árban is kedvező. Ezek az anyagok a GV 35 E, illetve a GV 45 E. Ezek modifikált (SBS) anyagok, de az áruk kedvezőbb, mint az említett modifikált bitumenes lemezek. A felület kellősítése után ebből is célszerű 2 réteget alkalmazni. Előnyük, hogy fagyos időjárási körülmények között is alkalmazhatók.

Kellősítőnek megfelelő a Büsscher BV, mely 10 és 25 literes kiszerelésben áll rendelkezésre.

Kivitelezés:

Talajpára és talajnedvesség elleni szigetelés Büsscher & Hoffmann termékekkel
Talajpára és talajnedvesség elleni szigetelés

Általában a fogadószint elkészülte után a falak alatt készül a kiválasztott anyagból a vízszigetelés. Ezt célszerű úgy lehegeszteni az aljzathoz, hogy a falazási munkák során ne legyen rajtuk mechanikai sérülés. A falazási, födémszerkezeti munkák után a felület kellősítése következik, majd a szigetelés elhelyezése a teljes aljzaton. A falak alól kilógó szigetelést gondosan össze kell hegeszteni a felületi szigeteléssel. A lemezek átfedése 8-10 cm, a hossztoldás 12-15 cm átfedéssel készül.

A homlokzati részeken a falak alatti szigetelést a lábazat felületén is folytatni kell. A kész szigetelést szükség szerint védeni kell az esetleges mechanikai sérülésektől.

Miért jó mindez?

  • A jó szigetelés hosszú éveken keresztül megvédi az épületet, ezzel biztosítva a megfelelő körülményeket az épületben.
  • A vízszigetelés későbbi, utólagos javítása a legtöbb esetben nem lehetséges, vagy csak nagyon nagy költséggel megvalósítható.
  • A talajnedvesség elleni szigetelés elkészítési költsége egy családi ház esetén alig 1,5-2 %-a a teljes beruházási költségnek.
  • A vízszigetelés jó megválasztása és gondos kivitelezése csak használati előnyökkel jár.

A Büsscher anyagaival gondosan elkészített vízszigetelés hosszú időn keresztül szolgálja az ingatlant, biztosítva ezzel az élhető emberi környezetet. A Büsscher & Hoffmann munkatársai készséggel nyújtanak műszaki segítséget az építkezőknek, beruházóknak, valamint a leendő és új partnereiknek.

A hírben szereplő termékek
Büsscher öntapadós bitumenes lemezek
 
Büsscher öntapadós bitumenes lemezek

Akkor célszerű ezeket az öntapadós lemezek választani, ha a lángolvasztással történő rögzítés nem lehetséges. Szükség szerint termikus aktivitás alkalmazható (nem gázláng).

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Büsscher oxidbitumenes lemezek
 
Büsscher oxidbitumenes lemezek

A Büsscher & Hoffmann oxidbitumenes lemezei jellemzően épületszerkezetek talapzatára, talajnedvesség elleni szigeteléseként használatos, vízszintes felületkeen egy vagy két rétegben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Büsscher bitumenes kellősítők
 
Büsscher bitumenes kellősítők

A bitumenes kellősítők használatával a jó minőségű fogadó szerkezetet lehet alkalmassá tenni a bitumenes lemezek fogadására. A bevonat tapadó hidat képez az aljzat és a bitumen között, ezzel biztosítva a kettő közötti jó kapcsolatot. Az anyagok alkalmazhatóak beton, fa és fém felületeken. Fontos: a kellősítők egészségre ártalmas anyagokat tartalmaznak, ezért felhasználásuk során fokozott gondossággal kell eljárni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Büsscher elasztomerbitumenes lemezek
 
Büsscher elasztomerbitumenes lemezek

A lemezek jellemző felhasználása: épületszigetelések, új építésű lapostetők, meglévő lapostetők felújítása. Az egyes termékek különböző hordozóval készülnek, melyek alapvetően meghatározzák a felhasználási lehetőségeket. A lemezek kiválasztásakor a szakma szabályai szerint kell eljárni, valamint ismerni kell a vonatkozó szabványokat, előírásokat, irányelveket.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Büsscher elasztomerbitumenes SPEED lemezek
 
Büsscher elasztomerbitumenes SPEED lemezek

A SPEED lemezek az elasztomerbitumenes lemezek egy külön családját képezik. Felhasználásuk a SPEED felületnek köszönhetően gazdaságosabb lehet, mint a többi lemezé. Jellemző felhasználási területek: épületszigetelések, új építésű lapostetők, meglévő lapostetők felújítása.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Bitumenes szigetelőlemezek és kenhető bitumenes bevonatok
Bitumenes szigetelőlemezek és kenhető bitumenes bevonatok
Vízszigetelések
Vízszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...