proidea.hu online termékinformációs katalógus

A B.T.K SE lőtér hangszigetelése Heraklith hangelnyelő táblával


2018. november 19.

Cél az akusztikai tulajdonságok: a beszédérthetőség, a hangtisztasági fok és az utórezgési idő javítása

B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában

A B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában. A sportlövészek között többen a legmagasabb szintű európai világversenyeken vesznek rész, így hát nem meglepő az évtizedes tapasztalat a hátuk mögött.
A lőtér látogatottsága rendkívüli mértékben növekedett az átvétel óta, több mint 2000 látogatója van. Ennek következtében nyilvánvalóan az iroda együttes számára, és a látogatók számára is fontos, hogy megfelelő hangszigetelés legyen beépítve.
A lőtér állapota megkívánta, hogy egy nagyobb felújításba kezdjenek, amelyben a hangtechnikát, légtechnikát és a világítástechnikát is korszerűsítsék, és azt a külső és belső igényeknek megfelelően oldják meg. Ennek első lépése a hangtechnika. Egy zárt termű lőtérben, ahol nincs megfelelő hangelnyelő anyag. A termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak. Ezalatt érhetjük a beszédérthetőséget, a hangtisztasági fokot, valamint az utórezgési időt is, melyek alacsony értékei rendkívül károsak is lehetnek az épületet használók számára. Mindamellett a lőfegyverek rendkívüli halláskárosító hatásairól nem is beszélve. Természetesen a megfelelő védőfelszerelés elengedhetetlen egy ilyen sportnál, viszont nem elegendő.

B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában

A felújítási folyamat első lépése a megfelelő hangelnyelő burkolatok beépítése volt. A terem szélessége, és hossza sajnos elég nagy korlátot szabott abban, hogy milyen anyag alkalmazható, mint hangelnyelő tábla. A választás a Heraklith fehércementes kötőanyaggal rendelkező 25 mm vastag táblára esett. Fontos volt, hogy ne vegyen el nagy teret a térből, illetve hogy a terem minél világosabb színű burkolatot kapjon.

November első hetében kezdték el az oldalfalak kivitelezését, ahol fa vázszerkezetre kompakt csavarral rögzítették lépcsőzetes elrendezésben a fagyapot táblákat, esztétikai szempontból pedig élképzéssel alakították ki. A Heraklith könnyű megmunkálhatósága végett, egyszerű körfűrésszel lehetett testre szabni a táblákat, így a problémásabb helyeken sem volt gond megoldani a táblák felhelyezését. Az oldalfalak leburkolása körülbelül 250 m² anyaggal, gyorsan és egyszerűen történt.
Fontos kiemelni a Heraklith A2-C fagyapot egyik kiemelkedő tulajdonságát, a kiváló hangelnyelő képességét. Ennek köszönhetően csökkenti a zárt térben keletkezett zajokat, legyen az akár lőfegyverek által generált zaj, ami az elsődleges kritérium volt a termékválasztásnál. Mindezek mellett, a termék fehér cementes változata az alapvetően sötét lőtérnek ad egy sokkal barátságosabb, világosabb árnyalatot, amely nem szűkíti a benn tartózkodók térérzetét.
Az alábbi képek a még folyamatban lévő munkálatok eredményei.

A hangtechnikát, légtechnikát és a világítástechnikát is korszerűsítették a lőtéren

A hangtechnikát, légtechnikát és a világítástechnikát is korszerűsítették a lőtéren

A Heraklith A2-C fagyapot táblát jobban megismerheti, ha a hír alatti képre vagy terméknévre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
Kulcsszavak:  Knaufinsulation  Heraklith  hangelnyelő  tábla  akusztika  beszédérthetőség  hangtisztasági  fok  utórezgési  idő  Heraklith  A2-C  fagyapot