Az Akvárium a Hörmann termékeivel újult meg

A felújítás során egyedi Hörmann nyílászárókat építettek be

Március végétől a budapestiek ismét birtokba vehették a népszerű közösségi találkozó helyet: az újjáépített Erzsébet teret és a hozzá kapcsolódó Akvárium szórakoztató központot. A beruházás során a létesítmény teljes körű felújítása történt meg, valamint a korábban szerkezetkész területek befejező munkáit is elvégezték, mely során a hasznos alapterület közel 2.000 m²-el bővült. A felújításhoz a Hörmann Hungária speciális nyílászáró termékeit is felhasználták azért, hogy a legmagasabb minőségű építőanyagokkal várják a kikapcsolódni vágyókat.
Közel fél évig tartott az a felújítás, amelyben teljesen megújult Budapest egyik közkedvelt területe, az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park. A felújítás során a multifunkcionális létesítmény megújult formában került vissza Budapest kulturális és turisztikai vérkeringésébe. A tér amellett, hogy megtartotta eredeti rendeltetését, további új funkciókkal is bővült. A kivitelezés során, a térszinten szinte mindent újjá kellett építeni, beleértve az összes térburkolatot is. Megújultak a zöldfelületek, az utcabútorok száma is növekedett. A felújítás részeként a Hörmann speciális nyílászáróit is beépítették.

"Az építkezés során három darab Hörmann ALR Vitraplan kapu, illetve ugyanezen anyagból (Hörmann által biztosított) és osztással kialakított egyedi nyílászáró a felnyíló kapuk kiegészítéseként lett beépítve az Akvárium klubba. Komoly feladat volt ennek megoldása, hiszen a tervező egy, a gyári kivitelben nem létező nyíló ajtót is megálmodott, aminek tökéletesen illeszkedni kellett a gyári kapuk megjelenéséhez. Ennek a legyártására az ÉPKAR Zrt. a kapuPROFI Kft.-t bízta meg, akik erre megoldást tudtak adni, mint ahogyan az egyedi kivitelű, de a gyári kinézettel teljesen megegyező spaletta burkolatokat is ők készítették el" - mondta el Kutasi Gábor, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. műszaki igazgatója. "Fontos volt számunkra, hogy a megbízott szakcég, képes legyen egymaga elvégezni a szakszerű beépítését a termékeknek. Ezt a Hörmann termékeket forgalmazó és beépítő, nagy tapasztalattal rendelkező kapuPROFI Kft. kiválóan megoldotta" - tette hozzá.
"Az üzemelői igényekhez igazodva, szekcionált garázskapura volt szükségünk annak érdekében, hogy a vendéglátó pultok terasz felé megnyitása, a meglehetősen korlátozott belső térben biztosítható legyen. Az átlagos megjelenésű szekcionált garázskapuk azonban esztétikailag nem illettek volna bele építészeti koncepcióba, rövid keresés után találtunk rá a Hörmann által forgalmazott ALR Vitraplan kapura, mely mindkét igénynek megfelelt" - mondta el Kutasi Gábor. "Mindezek mellett a Hörmann termékeinek kiemelkedő megbízhatósága, minősége, valamint a rugalmas magyarországi szerviz hálózat győzött meg minket arról, hogy az ő terméküket építtessük be a generálkivitelezővel. Egyedülállóan gördülékeny volt a megrendelő, kivitelező és az alvállalkozó közötti együttműködés. A tervező megadta az elvárt megjelenési rajzokat, az ÉPKAR ZRt. által megbízott kapuPROFI felmérése alapján, a gyár elkészítette a kapuk pontos rajzait. Majd a mellettük levő egyedi nyíló kapu és a kapuk körüli falrész terveit a kapuPROFI a gyárral közösen alakította ki. Ez egy nagyon jó példa a magyar szakkereskedő és a német gyártó gyors, hatékony, pontos együttműködésére" - tette hozzá a szakember.

A kedvelt Akvárium klub nem csak építészetileg, hanem a kínált szolgáltatások tekintetében is megújult. A klub a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz: az üzemeltetők szándéka szerint hétvégente gyerekprogramok, színielőadások, illetve különböző pódiumbeszélgetések is szerephez jutnak. A klub előterében, a mesterséges tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve bisztró-konyhával várja a vendégeket. Az innovatív megoldások tekintetében a helyszínen 4G mobilinternetet lehet használni, az élő, internetes közvetítés segítségével pedig számos programot a közönség akár otthonról is figyelemmel kísérhet.
Az ALR Vitraplan kapukról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Hörmann ipari szekcionált kapuk
 
Hörmann ipari szekcionált kapuk

A helytakarékos kapurendszerek a különböző sínvezetéseknek köszönhetően minden ipari létesítményhez illeszkednek. Ez szolgálja az új építések és a felújítások biztonságos tervezhetőségét. A Hörmann személyre szabott megoldásokat kínál Önnek minden alkalmazáshoz: a kényelmes átjárást nyújtó személybejáró-ajtóval ellátott, küszöb nélküli kapuktól a karcálló teljes Duratec üvegezésű kapukig.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Garázskapuk
Garázskapuk
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...