proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az Akvárium a Hörmann termékeivel újult meg


2014. május 27.

A felújítás során egyedi Hörmann nyílászárókat építettek be

Március végétől a budapestiek ismét birtokba vehették a népszerű közösségi találkozó helyet: az újjáépített Erzsébet teret és a hozzá kapcsolódó Akvárium szórakoztató központot. A beruházás során a létesítmény teljes körű felújítása történt meg, valamint a korábban szerkezetkész területek befejező munkáit is elvégezték, mely során a hasznos alapterület közel 2.000 m²-el bővült. A felújításhoz a Hörmann Hungária speciális nyílászáró termékeit is felhasználták azért, hogy a legmagasabb minőségű építőanyagokkal várják a kikapcsolódni vágyókat.
Közel fél évig tartott az a felújítás, amelyben teljesen megújult Budapest egyik közkedvelt területe, az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park. A felújítás során a multifunkcionális létesítmény megújult formában került vissza Budapest kulturális és turisztikai vérkeringésébe. A tér amellett, hogy megtartotta eredeti rendeltetését, további új funkciókkal is bővült. A kivitelezés során, a térszinten szinte mindent újjá kellett építeni, beleértve az összes térburkolatot is. Megújultak a zöldfelületek, az utcabútorok száma is növekedett. A felújítás részeként a Hörmann speciális nyílászáróit is beépítették.

"Az építkezés során három darab Hörmann ALR Vitraplan kapu, illetve ugyanezen anyagból (Hörmann által biztosított) és osztással kialakított egyedi nyílászáró a felnyíló kapuk kiegészítéseként lett beépítve az Akvárium klubba. Komoly feladat volt ennek megoldása, hiszen a tervező egy, a gyári kivitelben nem létező nyíló ajtót is megálmodott, aminek tökéletesen illeszkedni kellett a gyári kapuk megjelenéséhez. Ennek a legyártására az ÉPKAR Zrt. a kapuPROFI Kft.-t bízta meg, akik erre megoldást tudtak adni, mint ahogyan az egyedi kivitelű, de a gyári kinézettel teljesen megegyező spaletta burkolatokat is ők készítették el" - mondta el Kutasi Gábor, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. műszaki igazgatója. "Fontos volt számunkra, hogy a megbízott szakcég, képes legyen egymaga elvégezni a szakszerű beépítését a termékeknek. Ezt a Hörmann termékeket forgalmazó és beépítő, nagy tapasztalattal rendelkező kapuPROFI Kft. kiválóan megoldotta" - tette hozzá.
"Az üzemelői igényekhez igazodva, szekcionált garázskapura volt szükségünk annak érdekében, hogy a vendéglátó pultok terasz felé megnyitása, a meglehetősen korlátozott belső térben biztosítható legyen. Az átlagos megjelenésű szekcionált garázskapuk azonban esztétikailag nem illettek volna bele építészeti koncepcióba, rövid keresés után találtunk rá a Hörmann által forgalmazott ALR Vitraplan kapura, mely mindkét igénynek megfelelt" - mondta el Kutasi Gábor. "Mindezek mellett a Hörmann termékeinek kiemelkedő megbízhatósága, minősége, valamint a rugalmas magyarországi szerviz hálózat győzött meg minket arról, hogy az ő terméküket építtessük be a generálkivitelezővel. Egyedülállóan gördülékeny volt a megrendelő, kivitelező és az alvállalkozó közötti együttműködés. A tervező megadta az elvárt megjelenési rajzokat, az ÉPKAR ZRt. által megbízott kapuPROFI felmérése alapján, a gyár elkészítette a kapuk pontos rajzait. Majd a mellettük levő egyedi nyíló kapu és a kapuk körüli falrész terveit a kapuPROFI a gyárral közösen alakította ki. Ez egy nagyon jó példa a magyar szakkereskedő és a német gyártó gyors, hatékony, pontos együttműködésére" - tette hozzá a szakember.

A kedvelt Akvárium klub nem csak építészetileg, hanem a kínált szolgáltatások tekintetében is megújult. A klub a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz: az üzemeltetők szándéka szerint hétvégente gyerekprogramok, színielőadások, illetve különböző pódiumbeszélgetések is szerephez jutnak. A klub előterében, a mesterséges tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve bisztró-konyhával várja a vendégeket. Az innovatív megoldások tekintetében a helyszínen 4G mobilinternetet lehet használni, az élő, internetes közvetítés segítségével pedig számos programot a közönség akár otthonról is figyelemmel kísérhet.
Az ALR Vitraplan kapukról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
Telefon: +36 80 887 575
Fax: +36 24 525 110
E-mail:
Web: www.hormann.hu
Szujó László
ügyvezető igazgató  
   
   
   
Az építőipari piacon a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érték el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát.
További hírek a Garázskapuk termékkategóriában
További hírek az Ipari kapuk, kapuk, kerítések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Hörmann  ALR  Vitraplan  kapu  egyedi  nyílászáró