Automata Jungheinrich targoncák

A vezető nélküli szállítóeszközök biztonságosságáról

Egyre több vállalat automatizálja belső anyagáramlását automata, vezető nélküli anyagmozgató rendszerekkel. A kommunikáció, a navigáció, valamint a biztonságtechnika vívmányainak köszönhetően az automata szállító rendszerek szélekörűen alkalmazhatóak. Az automata szállító rendszerek, úgynevezett AGV-k (Automated Guided Vehicles) teljesen automata módon, pontosan és folyamatbiztosan végzik el a szállításokat.

Átfogó biztonsági szenzorok védik az embert, a rakományt és a gépet. A vezető nélküli targoncák (AGV) kizárólag a meghatározott útvonalakon közlekednek. Ennek ellenére előfordulhat, hogy egyik dolgozó véletlenül a gép útját keresztezi. Ilyen esetben az átfogó, CE minősítéssel rendelkező biztonsági rendszer rögtön lefékezi a gépet. A rendszer alapvető alkotórészét alkotják a személyvédelmi szenzorok, melyek egy figyelmeztető és védelmi zóna segítségével az AGV közvetlen útvonalát folyamatosan felügyelik. Amennyiben egy személy belép a figyelmeztető zónába, a gép rögtön lelassít. Ha ez a személy megáll, a gép továbbfékez egészen a teljes megállásig. Párhuzamosan ezzel a folyamattal a kezelőhelyen a jelzőberendezés mutatja, hogy a gépet megállították.

Biztonságos a sebesség ellenére
Minden automata, vezető nélküli targonca előre és hátra menetirányban szériafelszereltségként egy személyvédelmi szkennert tartalmaz. A menetsebességtől függően változik a biztonsági terület mezőjének hossza. Ez azt jelenti, hogy minél gyorsabban halad a targonca, előtte annál nagyobb területet szkennel és annál nagyobb területet ölel át a figyelmeztető és védelmi zóna.


Biztonságos menetirányváltáskor
A vezető nélküli targoncák azokat a tárgyakat is érzékelik, melyek a gép mellett az útvonalon találhatók. A kétoldalt elhelyezett szkennereknek köszönhetően ezeket a tárgyakat előre felismeri. Emellett kanyarmenetben is kiegészítő biztonságot nyújt, mert a szenzorok menet közben azonosítják azon tárgyakat, amelyek kanyarodás során a gép kontúrján belül helyezkedhetnek el. Amennyiben előreláthatóan a kontúron belül vannak a tárgyak, a szenzorok megállítják a gépet.


Biztonság Plus / on top
A szenzorfüggöny további biztonságot nyújt. A szenzorfüggöny lényege, hogy személyvédelmi szenzorok észlelési szintje alatt és felett is érzékeli a tárgyakat, így az ütközés teljes biztonsággal elkerülhető. Rakodólapok és terhek például, amelyek az állványból túlságosan kinyúlnak, így előre felismerhetőek. A szenzorfüggöny nemcsak egyenes menetben, hanem kanyarodáskor is előrelátóan felméri a terepet.


Tekintse meg a Jungheinrich automata targoncáiról készített kisfilmet:Egyszerű rendszerintegráció
A vezető nélküli, automata szállítórendszer bevezetése normál esetben az ügyfél részéről sok előkészítést igényel és gyakran az üzemeltetésben bosszantó fennakadásokat okoz. Ennek elkerülése érdekében a Jungheinrich automata gépeit kiszállítás előtt már előkészíti a speciális alkalmazásra, valamint alaposan leteszteli a hardvert és a szoftvert egyaránt. Így az "élesítés" során a beállítás, a raktár vagy az üzem esetleges leállítása minimálisra csökken. Az ügyfélnél a helyszínen kerül összeköttetésre az automata gép (AGV) és az ügyfél felérendelt host-rendszere a Jungheinrich díjjal is kitüntetett logisztikai interfész eszközének segítségével. Ez egy saját fejlesztésű csatlakozási szoftver, egy úgy nevezett "Pug-In", amely a cég már több mint 100 ügyfelének rendszerében sikeresen működik. A kiváló minőségű, standardizált hardvernek és szoftvernek köszönhetően hatékonyan, az erőforrások minimális igénybevételével tudják automata vezető nélküli szállítórendszereiket üzembe helyezni.


Amennyiben kíváncsi a Jungheinrich vezető nélküli targoncáinak adataira, letölthető műszaki adatlapjaira, kattintson az alábbi terméksorra. Ha árajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Jungheinrich Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
Jungheinrich önvezető targoncák (AGV)
 
Jungheinrich önvezető targoncák (AGV)

A Jungheinrich vezető nélküli targoncái (Automated Guided Vehicles - AGV) 2,5 tonna teherbírással teljesen automatikusan és biztonságosan, a lézernavigációnak köszönhetően milliméter pontosan szállítják az árut a meghatározott állomásra. A standard rutinfeladatok esetén idő és költség takarítható meg, alkalmazása csökkenti a szállítási sérüléseket. Egyszerűen integrálhatóak a vállalat már működő raktárirányítási rendszerébe.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Automata és biztonságos vezető nélküli Jungheinrich targoncák
Automata és biztonságos vezető nélküli Jungheinrich targoncák
AGV - a belső anyagáramlás optimalizálása automata, vezető nélküli szállító rendszerekkel
Automata és biztonságos vezető nélküli Jungheinrich targoncák
Kategóriák
Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...