proidea.hu online termékinformációs katalógus

Árokásás nélküli öntöttvas nyomócsőcsere


2011. november 11.

Útfelbontás nélkül került helyére egy fontos, felújításra szoruló nagyátmérőjű csőszakaszA Fővárosi Vízművek Zrt. ivóvíz hálózatában, útfelbontás nélkül került helyére egy fontos, felújításra szoruló nagyátmérőjű csőszakasz a Dereglye utcában. A szakmabeli közönség előtt nem ismeretlen a No-Dig (feltárás mentes) csőfektetési technológia, ugyanakkor a kis átmérőjű, korszerűtlen műanyag csövek behúzása nem mérhető össze a 600 mm-es haszoncső cseréjével, amelyet a trópusi meleg utolsó napjaiban, augusztus végén, Magyarországon először végeztek el az FVM Zrt. szakembereinek közreműködésével.

A 192 m hosszú vezetékszakaszt két szakaszban, összesen három, mintegy 7 m-es munkagödör kialakításával a bizonytalan műszaki állapotú és feleslegesen nagy kapacitású DN 800-as régi öntöttvas csőbe húzták be hidraulikus berendezéssel. Egyenként 70-90 tonnás tömeget, azaz összekötve 12-15 szál csőből alkotott "vonatot" lehet ilyen formán vontatni a piacon párját ritkító Duktus gyártmányú, ZMU passzív, szálerősítéses cementhabarcs bevonatú, szabadalmazott BRS húzásbiztos tokos kötéssel rendelkező duktil öntöttvas csövek előnyös tulajdonságait kihasználva.

A Bécsi úti projekt részeként elvégzett forradalmian új technikának köszönhetően, az óhatatlanul szükséges csomóponti kötések elvégzéséig, a keresztező Lajos utca forgalma zavartalan volt, a Dereglye utca két mélygarázsa használatban lehetett, miként az egy sávos útszakasz számos vendéglője és intézménye sem kényszerült bezárásra. A helyszűke miatt feltétlenül el- és visszaszállítandó földtömeg mozgatása lett volna még hatalmas munka hagyományos fektetési mód esetén, megemlítve csak a legnyilvánvalóbb előnyeit a Pureco Kft. által honosított technológiának.

A Duktus öntöttvas csövekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Közművezetékek, közművédő elemek termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  pureco  DUKTUS  öntöttvas  cső  nyomócső  ivóvízvezeték