Alulról hűlő födém korszerű szigetelése - Az FTC Stadionban már 2015-öt írnak

Heraklit fagyapot és Nobasil kőzetgyapot termékek alkalmazásával

Az elmúlt évek pozitív tapasztalataként elmondható, hogy az épületek hőszigetelésénél egyre inkább meghatározó kritérium a hőszigetelő anyag minősége, és vastagsága. Míg pár évvel ezelőtt 5 cm vastagságú homlokzati hőszigetelés volt az átlag, mára ez a szám már 10 cm-es vagy annál vastagabb hőszigeteléssé fejlődött. A hőszigetelés, mint az épületszerkezet fontos eleme, elnyerte megérdemelt pozícióját mind a felújítások, mind az új építések esetében. A hőszigetelő anyaggal kapcsolatos elvárások is ennek megfelelően alakultak; ma már piaci elvárás, hogy egy szálas hőszigetelő anyag ne csak A1/A2-es (nem éghető) tulajdonságú legyen, hanem páraáteresztő, zajgátló tulajdonságokkal is rendelkezzen, amellett, hogy környezetkímélő módon legyen gyártva, egészséges, jó levegőjű élettereket biztosítson, és életciklusa végén lebomlásával se terhelje környezetünket.
A Knauf Insulation most is ilyen tulajdonságú hőszigetelő anyagokkal készült referenciát mutat be, egy fűtés nélküli mélygarázs mennyezetét, azaz egy alulról hűlő födém hőszigetelését.
A dübelkiosztás az alábbi ábrán látható:
A Knauf Insulation termékválasztékában sok, erre a szigetelendő felületre alkalmazható termék létezik, ezek közül a Heraklith CF25 táblás fagyapot termék és a Nobasil ADN 120 mm kőzetgyapot kombinációja került az egyik hazai presztízsberuházás, az Üllői úti FTC stadion mélygarázsába. Ez a termékkombináció az épületrész jelen szigetelési előírásainak megfelel, illetve teljesíti a 2015-ben érvénybe lépő szabványértéket is.
Tervező: S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft.
Kivitelezők: Market Zrt. generálkivitelező - Bakart Kft. szakkivitelező
Ha a Heraklith CF25 táblás fagyapottal és a Nobasil ADN 120 mm kőzetgyapottal kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Fagyapot és parafa szigetelések
Fagyapot és parafa szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...