proidea.hu online termékinformációs katalógus

Alulról hűlő födém korszerű szigetelése - Az FTC Stadionban már 2015-öt írnak


2014. július 02.

Heraklit fagyapot és Nobasil kőzetgyapot termékek alkalmazásával

Az elmúlt évek pozitív tapasztalataként elmondható, hogy az épületek hőszigetelésénél egyre inkább meghatározó kritérium a hőszigetelő anyag minősége, és vastagsága. Míg pár évvel ezelőtt 5 cm vastagságú homlokzati hőszigetelés volt az átlag, mára ez a szám már 10 cm-es vagy annál vastagabb hőszigeteléssé fejlődött. A hőszigetelés, mint az épületszerkezet fontos eleme, elnyerte megérdemelt pozícióját mind a felújítások, mind az új építések esetében. A hőszigetelő anyaggal kapcsolatos elvárások is ennek megfelelően alakultak; ma már piaci elvárás, hogy egy szálas hőszigetelő anyag ne csak A1/A2-es (nem éghető) tulajdonságú legyen, hanem páraáteresztő, zajgátló tulajdonságokkal is rendelkezzen, amellett, hogy környezetkímélő módon legyen gyártva, egészséges, jó levegőjű élettereket biztosítson, és életciklusa végén lebomlásával se terhelje környezetünket.
A Knauf Insulation most is ilyen tulajdonságú hőszigetelő anyagokkal készült referenciát mutat be, egy fűtés nélküli mélygarázs mennyezetét, azaz egy alulról hűlő födém hőszigetelését.

Nobasil ADN 120 mm + Heraklith A2 CF 25 mm
élképezve, fehér (vagy kívánt) színre festve

A dübelkiosztás az alábbi ábrán látható:


A Knauf Insulation termékválasztékában sok, erre a szigetelendő felületre alkalmazható termék létezik, ezek közül a Heraklith CF25 táblás fagyapot termék és a Nobasil ADN 120 mm kőzetgyapot kombinációja került az egyik hazai presztízsberuházás, az Üllői úti FTC stadion mélygarázsába. Ez a termékkombináció az épületrész jelen szigetelési előírásainak megfelel, illetve teljesíti a 2015-ben érvénybe lépő szabványértéket is.

Tervező: S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft.
Kivitelezők: Market Zrt. generálkivitelező - Bakart Kft. szakkivitelező


Ha a Heraklith CF25 táblás fagyapottal és a Nobasil ADN 120 mm kőzetgyapottal kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
Kulcsszavak:  födém  hűlő  szigetelés  Nobalis  Heraklit  fagyapot  kőzetgyapot  Knauf  Insulation