proidea.hu online termékinformációs katalógus

Aliplast MC-WALL látszóbordás függönyfal szerkezet az ABATON épületében


2015. március 31.

Eltérő színek és formák tömege a homlokzaton

A többfunkciós ABATON tervezése során a homlokzattal kapcsolatos koncepció szerint az eltérő színek és formák tömege jelenik meg a létesítményen, ezzel high-tech hangulatot és a naturalitás tökéletes kontrasztját alkotva. Ennek megvalósításában a legnagyobb szerepe minden kétséget kizáróan a függönyfal rendszernek volt, amely az Aliplast Aluminium Systems műszaki megoldásaival készült.

 
Aliplast Aluminium SystemsA Tátra mellett fekvő, szlovákiai Poprád településen felépített modern ABATON épület „nonfiguratív” megjelenésével az építészek körében sokak szerint ellentétet generáló lehet. Az objektum változatos funkciót lát el: irodaház, kereskedelmi központ és szálláshely egyidejűleg. A közegére rendhagyó hatással bíró épület tervezése során azonban a szándékosságé volt a főszerep.
Az épület újszerű, háromszög alakja kitűnik a környező épületek közül. Az üveg és az alumínium lendületes kombinációja hívogatja a tekintetet.
A homlokzat rendhagyó formája, a fények, és így az objektum egész tömege ezzel a miniatűr csempe design megjelenéssel olyan ingert kelt, mintha az épület örökös mozgásban volna. Az oszlop alakú architektúrán belül a design leginkább a szerteágazó faágakra emlékeztet, amely már csak a hab a tortán az épület stílusához vonatkozóan, hiszen nem ez a legfeltűnőbb.
 
Szabálytalanul szabályos
 
Absztrakt gyémánt az Aliplast megoldásaival

Sík üvegfelszín a látszóbordás struktúráig, kihangsúlyozott hőszigetelési vagy tűzgátlási szándék - az Aliplast műszaki fortélyai az összes felsorolt esetben elsőbbséggel használható.
Az ABATON épületében beépített MC-WALL egy látszóbordás függönyfal szerkezet, amelynél a lizénák és a bordák szélessége egyformán 55 mm. Ez a szélesség légies látványt nyújt. Ezen látszóbordás függönyfal esetében lehetséges íves és szög alatt csatlakozó, vagy tört tengelyű fal készítése is, ami nagy szabadságot nyújt az építészeti elgondolások megvalósításához.
Normál esetben egy épület függönyfal rendszere csupa derékszögből áll, így keltve tökéletesen szabályos látványt. A kivitelezők fő célja az volt, hogy olyan függönyfal rendszert találjanak, amellyel megvalósíthatóak a tervezők extrém ötletei, erre pedig kiválóan alkalmasak az Aliplast termékei. Az épület szerkezeti rendszerének köszönhetően az építészek meg tudták valósítani elsődleges és különleges tervüket, hogy az épület egészében ne jelenjen meg derékszög.

 
Szabálytalanul szabályos
 
A szlovákiai ABATON a hozzáértők tapasztalati alapján a legkülönbözőbb emocionális hatást váltotta ki eddig. Az azonban feltétlenül kijelenthető, hogy az objektum a kortárs építészet egyik olyan követe, amely a környéken eddig még nem látott, feledhetetlen és vitát provokál.
 
Az Aliplast függönyfal rendszerekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Aliplast Sp. z o.o. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Kereskedelmi iroda: H-1034 Budapest, Tímár utca 34.
Telefon: +36 1 430 1927
Fax: +36 1 388 1550
E-mail:
Web: www.aliplast.hu
Web: http://www.aliplast.pl/hu
Farkas Zita
kereskedelmi igazgató +36 30 542 3347
   
   
   
   
Az aliplast az építőipari alumíniumrendszerek felhasználóinak körében elismert CORIALIS (CORe Innovative ALuminium Integrated Solutions) konszern meghatározó tagja. A cég központja Lokerenben, Belgiumban van. 1984-ben kezdett működésünktől az építőipar igényihez igazodó folyamatos rendszerfejlesztések, a gyártmányok megbízhatósága, kedvező ára és stabil minősége lehetővé tették vállaltuk dinamikus növekedését.
További hírek a Függönyfalak, fémhálós homlokzatok, üvegtetők termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  függönyfal  alumínium  ablak  ablak  MC-WALL  függönyfal  szerkezet