Padló alatti rendszerek a modern irodaépületek számára

60 éves az OBO UFS padló alatti rendszere

Az OBO Bettermann idén ünnepli a padló alatti rendszerek bevezetésének 60. évfordulóját. Az elmúlt évtizedek hatalmas fejlődést hoztak ezen a területen. Egy dolog azonban mindvégig változatlan maradt: a padlóban kiépített rendszerek rendkívül rugalmas hozzáférést tesznek lehetővé a villamos installációkhoz a helyiség építészeti kialakításának megzavarása nélkül és a legoptimálisabb helykihasználás biztosítása mellett.
Pontosan ez a cél vezette Albert Ackermannt, amikor az 1956-os hannoveri kiállításon bemutatta első padló alatti rendszerét, a "teliflur"-t. Mára az OBO és Ackermann márkák szorosan összefonódtak. Ennek köszönhetően számos új fejlesztésű és továbbfejlesztett termék jött létre, amelyek mára a világ minden részében megtalálhatóak a legkülönfélébb épületekben, így az irodaépületekben is.

Sok üvegfelület, nyitott terek, letisztult formák: a kortárs építészeti trendek az irodaépületek villamos infrastruktúrájának tervezőit is új kihívások elé állítják. Az OBO padló alatti rendszerei rugalmas megoldásokkal szolgálnak.
"A kábelek és vezetékek mennyisége, az utólagos szerelési igény és a padló terhelhetőségével szemben támasztott követelmények meghatározzák az alkalmazható termékek körét", - mondja Ingolf Stiens, az OBO Bettermann UFS termékmenedzsere. "További fontos kritérium a padlóburkolat típusa és az abból következő ápolási mód. Ehhez adódnak még az optikai követelmények, illetve a speciális építészeti adottságok, mint például a portál-ablakok." A vezetékezés kiindulópontját a különböző alaprendszerek adják. A villamos installációhoz való hozzáférést a szerelvénybeépítő egységek széles választéka biztosítja, amelyek az összes használatos padlóburkolathoz alkalmazhatóak. A nagy értékű padlóburkolatok esetében a környezetbe simuló, padlószintű padlódobozok jelentik a legmegfelelőbb választást.


OKA - nyitott csatornarendszer
Az "Ackermann made by OBO" OKA nyitott csatornarendszere rugalmas megoldást nyújt az esztrichben történő kábelfektetéshez. A szerelőcsatornák fedelei beépített, burkolt állapotban is teljes hosszban nyithatók. Ennek köszönhetően a csatornákban kiépített villamos installáció bármikor átalakítható. A süllyeszthető burkolatprofilok és a gyorsszintező elemek jelentősen megkönnyítik a szerelést. A fém szitaszövetből készült rugalmas oldalfalakkal rendelkező OKA-G rendszer és az acéllemezből készült, zárt fenéklemezzel rendelkező OKA-W rendszer kombinálhatóak egymással. A csatornák különböző szélességüknek és magasságuknak köszönhetően minden beépítési igényhez megfelelően méretezett belső térrel rendelkeznek. A szerelvénybeépítő egységek beépítése a csatornához csatlakozó ráépíthető egységekben történik. Ezáltal a csatornák hasznos keresztmetszete nem csökken.

EÜK - esztrichbe ágyazott csatornarendszer
Az EÜK esztrichbe ágyazott csatornarendszer bevált és sokoldalú rendszer nemcsak az irodákhoz, hanem például a nagy teherbírást igénylő kiállítási terek villamos installációjához is. "A rendszer kiválóan alkalmas nagy, fix bútorozással tervezett terekhez", - magyarázza Ingolf Stiens. "A szerelőcsatornák szigetelő rétegben történő elhelyezésével fűtött esztrichben is alkalmazhatók."
Az esztrichbe ágyazott fém csatornákat két- illetve három rekeszes formában kínálja az OBO. Kis terek és hatalmas egyterű irodák ellátásának biztosításához egyaránt rendelkezésre állnak csatornák megfelelő kábel elhelyezési kapacitással. Az EÜK rendszer rugalmasságát az esztrich-padlódobozok nagy választéka is bizonyítja, amelyek minden rendelkezésre álló szerelvénybeépítő egységhez és kazettához alkalmazhatók. Az esztrich-padlódobozok fölé bármilyen padlóburkolat fektethető. A nedves ápolású padlókon, mint amilyenek a kerámia- vagy csempeburkolatok a tubusos kazetták használata lehetséges.

Hozzáférés a villamos installációhoz: szerelvénybeépítő egységek és kazetták
A villamos installáció kiépítéséhez a szerelvénybeépítő egységek és kazetták sokoldalú megoldást jelentenek. Az ideális kiegészítést az OBO Modul45 csatlakozó szerelvényei biztosítják: a csatlakozóaljzatoktól a sokoldalú adatátviteli és multimédia-csatlakozókig minden alkalmazási területhez megoldást nyújtanak.
A műanyag szerelvénybeépítő egységeket rendszerint szőnyegpadlós klasszikus irodákban alkalmazzák. A termékek nyitott és esztrichbe ágyazott padló alatti rendszerekkel kombinálhatóak és álpadlókban illetve üreges padlókban is beépíthetőek. A fém szerelvénybeépítő egységek esetében kábelkivezetővel és tubussal ellátott kivitelek állnak rendelkezésre.
A szintezhető kazetták pontosan a padlóburkolat felső pereméhez illeszthetőek. Keskeny, rozsdamentes acélból vagy sárgarézből készült kereteikkel remekül illeszkednek az olyan értékes padlóburkolatokhoz is, mint a parketta vagy a finom kerámiaburkolatok. A nedves ápolású padlóburkolatok esetében a rozsdamentes acél tubusos kazetták alkalmazása ajánlott. A kábelkivezetés speciális kialakításának köszönhetően használat közben is megvédik a villamos installációt a víz bejutásától.
UDHOME - elegáns megoldás kisebb terekhez
Ha egy komplex padló alatti rendszer túlságosan költséges, például kisebb vagy otthoni irodákban, az UDHOME beépíthető egységek jelentik az optimális megoldást. A kompakt kialakítás és a sárgaréz vagy rozsdamentes acél látható elemek kiválóan illeszkednek a modern belsőépítészetbe. Eközben az UDHOME-sorozat kompakt és magas minőségű erősáramú és adatátviteli csatlakozást biztosít - a HDMI-től az USB-csatlakozókig. A padlódobozok az esztrich munkálatok előtt a helyiség bármely kívánt pontján beépíthetők. "A kábeleket és vezetékeket az esztrichben fektetett műanyag csövekben vezetik az UDHOME-hoz. Így a helyiség különböző pontjainak áramellátása látható vezetékek nélkül biztosítható", - mondja Ingolf Stiens.

Modern dizájn, mobil munkahelyek, horizontális munkakapcsolatok - ez csak néhány azon szempontok közül, amelyek a vezetékezés és a villamos installáció tervezésénél szerepet játszanak a modern irodák esetében. Az "Ackermann made by OBO" rendszerekkel a tervezők és kivitelezők szinte minden elképzeléshez találhatnak megfelelő megoldást.

Az UFS padló alatti rendszerek részletes termékismertetőiért kattintson a hír alatti terméksorra. Amennyiben további információt vagy árajánlatot szeretne kérni az OBO Bettermann Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
OBO UDHOME padlódobozok OBO EÜK esztrichbe ágyazott, zárt csatornák OBO OKA nyitható, esztrichbe süllyesztett csatornák OBO OKB nyitható, esztrichszintű csatornák
 
OBO UFS padló alatti rendszerek
17 termék

Az OBO UFS padló alatti szerelési rendszerek jól illeszkednek valamennyi padlótípushoz, és ezeknek megfelelően három kategóriába sorolhatók: szőnyegpadlók; száraz- és nedves technológiával; ápolt hideg-, és melegpadlók

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Elektromos padlócsatornák, padlódobozok
Elektromos padlócsatornák, padlódobozok
Szerelvények, kábelezés
Szerelvények, kábelezés
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...