proidea.hu online termékinformációs katalógus

40 éves az Uponor PEX cső


2012. augusztus 03.

A legmagasabb minőségű térhálósított polietilén cső

Az Uponor PEX csővezeték (korábbi nevén Wirsbo-PEX) az egyedi minőségével a legismertebb márka az iparágban. A mérnökök, a tanácsadók és a szerelők a világon azt vallják, hogy az Uponor nem csak egy megbízható márka, hanem szerves része a mindennapi munkájuknak.

A PE-Xa cső (kémiai nevén térhálósított polietilén) egyet jelent a legmagasabb minőségű térhálósított polietilén csövekkel. A tapasztalt európai építőipari szakemberek emlékeznek arra, hogy milyen csővezeték volt a PEX, főleg a padlófűtési területen. Ez a 70-es években tovább fejlődött, gyorsan terjedt, de már nem csak a padlófűtés területén.


1968-69-ben a Wirsbo Bruks AB Svédországban, mai nevén UponorAb, együttműködésbe kezdett Thomas Engellel, a nagynyomású térhálósított polietilén technológia feltalálójával. Együtt dolgozták ki a gyártási technológiát, amely lehetővé tette, hogy a PEX csöveket nagy mennyiségben lehessen gyártani.

A cső egyedülálló tulajdonságának köszönhetően - azaz vegyi ellenállása, termikus memóriája, kiváló rugalmassága, korrózió-és magas hőmérséklet ellenálló képessége révén - az Uponor verhetetlen előnyöket nyújt sokféle alkalmazásban. Hála a PEX-nek, az Uponor megteremtette a legkomfortosabb és a leggazdaságosabb padlófűtési rendszert.

Távhőellátás   Hómentesítés

Terjeszkedés, növekedés
1972-ben a Wirsbo volt az első márka a világon, ami által megindult a PEX csövek ipari termelése. Az 1980-as évek végén a Wirsbo céget felvásárolta az Uponor, ezzel a PEX csővezeték a kulcstermékek egyike lett az egész vállalat számára.

40 év után, több mint 3,3 billió méter csövet gyártottak le az európai és az Észak-amerikai üzemekben, valamint szereltek meg több mint 60 országban. Ebben az évben várhatóan 200 millió méter csővezetéket fognak megszerelni, mint a különböző rendszerek központi elemét.

Köszönhetően az egyedi minőségnek, az Uponor PEX megtalálta az utat a különféle igényes megoldásokhoz. Jelenleg a legtöbb terméket fűtésre, hűtésre és vízellátásra használják. Az Uponor PEX cső másfajta alkalmazási lehetőségeket is kínál, mint például tűzvédelmi, fedett és szabadtéri gázcsövek (ez Magyarországon nem engedélyeztetett), távhőellátás, meleg-és hidegvíz hálózat kialakítása. Létezik egy gyorsan növekvő piac az Uponor PEX számára, ez pedig nem más, mint az ipari megoldások piaca.

Az Uponor mindig aktív szerepet vállalt a normáknak és a szabványoknak megfelelő fejlesztésekben világszerte, ezzel hozzájárult ahhoz, hogy egy jól ismert márka legyen az iparágban.

Az Uponor PEX csövekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/b.
Telefon: +36 1 203 3611
E-mail:
Web: www.uponor.hu
Uponor ügyfélszolgálat
   
   
   
Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, mára már világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. A vállalat több mint 4000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, jelen van több mint 100 országban, az éves árbevétele meghaladja az 1 milliárd €-t. A cég több mint 20 éve nyújt ügyfelei számára sugárzó fűtési-hűtési, radiátoros, vízellátási, valamint távhőellátással kapcsolatos megoldásokat Magyarországon is. Az alkalmazások rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereken keresztül. Folyamatos fejlesztések energiahatékony termékeket eredményeznek, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembevételével. Az Uponor célja a jobb emberi környezet kialakítása a minőség szem előtt tartásával.
Kulcsszavak:  Uponor  PEX  cső