40 éves az Uponor PEX cső

A legmagasabb minőségű térhálósított polietilén cső

Az Uponor PEX csővezeték (korábbi nevén Wirsbo-PEX) az egyedi minőségével a legismertebb márka az iparágban. A mérnökök, a tanácsadók és a szerelők a világon azt vallják, hogy az Uponor nem csak egy megbízható márka, hanem szerves része a mindennapi munkájuknak.

A PE-Xa cső (kémiai nevén térhálósított polietilén) egyet jelent a legmagasabb minőségű térhálósított polietilén csövekkel. A tapasztalt európai építőipari szakemberek emlékeznek arra, hogy milyen csővezeték volt a PEX, főleg a padlófűtési területen. Ez a 70-es években tovább fejlődött, gyorsan terjedt, de már nem csak a padlófűtés területén.
1968-69-ben a Wirsbo Bruks AB Svédországban, mai nevén UponorAb, együttműködésbe kezdett Thomas Engellel, a nagynyomású térhálósított polietilén technológia feltalálójával. Együtt dolgozták ki a gyártási technológiát, amely lehetővé tette, hogy a PEX csöveket nagy mennyiségben lehessen gyártani.

A cső egyedülálló tulajdonságának köszönhetően - azaz vegyi ellenállása, termikus memóriája, kiváló rugalmassága, korrózió-és magas hőmérséklet ellenálló képessége révén - az Uponor verhetetlen előnyöket nyújt sokféle alkalmazásban. Hála a PEX-nek, az Uponor megteremtette a legkomfortosabb és a leggazdaságosabb padlófűtési rendszert.
Távhőellátás   Hómentesítés

Terjeszkedés, növekedés
1972-ben a Wirsbo volt az első márka a világon, ami által megindult a PEX csövek ipari termelése. Az 1980-as évek végén a Wirsbo céget felvásárolta az Uponor, ezzel a PEX csővezeték a kulcstermékek egyike lett az egész vállalat számára.

40 év után, több mint 3,3 billió méter csövet gyártottak le az európai és az Észak-amerikai üzemekben, valamint szereltek meg több mint 60 országban. Ebben az évben várhatóan 200 millió méter csővezetéket fognak megszerelni, mint a különböző rendszerek központi elemét.

Köszönhetően az egyedi minőségnek, az Uponor PEX megtalálta az utat a különféle igényes megoldásokhoz. Jelenleg a legtöbb terméket fűtésre, hűtésre és vízellátásra használják. Az Uponor PEX cső másfajta alkalmazási lehetőségeket is kínál, mint például tűzvédelmi, fedett és szabadtéri gázcsövek (ez Magyarországon nem engedélyeztetett), távhőellátás, meleg-és hidegvíz hálózat kialakítása. Létezik egy gyorsan növekvő piac az Uponor PEX számára, ez pedig nem más, mint az ipari megoldások piaca.

Az Uponor mindig aktív szerepet vállalt a normáknak és a szabványoknak megfelelő fejlesztésekben világszerte, ezzel hozzájárult ahhoz, hogy egy jól ismert márka legyen az iparágban.

Az Uponor PEX csövekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Uponor PE-Xa csővezeték rendszer
4 termék

Engel eljárással térhálósított polietilén cső sugárzó fűtések / hűtések, konvekciós fűtések / hűtések, vízellátás és klímarendszerek építéséhez. Nincs vízkőlerakódás. Korrózió és kopásálló. Rugalmas és hosszú élettartamú. 9,9-110 mm mérettartomány. Quick & Easy kötéstechnológia. Memóriaeffektus (emlékezőképesség).

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Műanyag csőrendszerek
Műanyag csőrendszerek
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...