proidea.hu online termékinformációs katalógus

Családi házak ideális födémmegoldása


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2009. április 30.

Wienerberger Porotherm födém akció május 4. és 31. között

Használja a helyiség ötödik felületén is a Porotherm rendszert és élvezze a kerámia nyújtotta egészséges lakóklímát!
Ha már állnak a falak, folytassa az építkezést kerámia alapanyagú Porotherm födémmel és spórolja meg minden ötödik béléselem árát! A Wienerberger akciója alatt 2009. május 4. és május 31. között kedvezményes áron kínálják szerződött kereskedőpartnerei számára a Porotherm födém építéséhez szükséges födém béléstesteket. A konkrét akciós fogyasztói árakról érdeklődjön a cég kereskedőpartnereinél!
 
Porotherm födém akció  
A Porotherm kerámia födém átlagos födémterhelés és egyszerűbb geometriájú födémek esetén a családi házak ideális födémmegoldása.
Segítségével a ház szerkezetkész állapotig építhető úgy, hogy alkalmazásával adottak a kerámia nyújtotta kedvező tulajdonságok a falak mellett a helyiség ötödik felületén, a plafonon is.
Egy épület energiafelhasználása jelentős részben attól függ, milyen anyagokból épült (fal, födém, nyílászáró, tető stb.). Az égetett vázkerámia falazóelem, azaz a tégla optimálisan egyesíti a téli és a nyári hővédelemmel kapcsolatos jogos igényeket. A téglaház fala jó hőszigetelő és hőtároló: nyáron lassabban melegszik fel, hosszabb ideig tartja távol a meleget, télen pedig tovább bent tartja a fűtés melegét, ahogy a cserépkályha, azaz gazdaságos az üzemeltetése. Mindez kialakításának és alapanyagának az égetett kerámiának köszönhető.
Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a kerámia födém, és a falazathoz hasonlóan jótékony hatással van a ház üzemeltetésére és klímájára. A Porotherm födém alkalmazása mind az építés közben, mind pedig a használat során előnyöket nyújt.
 
A kerámia borítású ún. feszített vasbeton gerendák a hagyományos betongerendákkal megegyező nagy teherbírást biztosítanak a födémnek, ám csekély tömegük miatt kézzel beemelhetőek, darura nincs szükség. A gerendák széles hosszválasztéka miatt a gerenda - akár darabolása nélkül is - 7 méter fesztávolságig a legtöbb belméret lefedhető.
A gerendák közé kerülő Porotherm födémbéléstest is kerámia anyagú. Az egységes alsó kerámia felület kiváló vakolattartó tulajdonságokkal rendelkezik és a homogén érintkező felületek - kerámia burkolatú gerenda és béléstest - miatt repedésmentes födém építhető belőle.
A nútféderes Porotherm koszorútéglát a födém elé, a fal külső síkjában építjük be. A kerámiából készült elemeket keményhab szigeteléssel gyártják, ezáltal tökéletesen megoldja a koszorú hőszigetelését. Egyben a koszorútégla zsaluzatként is szolgál, így nincs szükség külön koszorúzsaluzatra. Nemcsak a Porotherm, de mindenféle födémhez alkalmazható. Felhasználható továbbá tetőtéri térdfalak vasbeton pilléreinek hőszigetelésére is. Kiváló tulajdonsága, hogy külső kerámia felülete által ugyanolyan jó tapadást biztosít a rá kerülő vakolatnak, mint a körülötte elhelyezkedő tégla.

A téglából épült ház mindig értéknek számított., környezetbarát, gazdaságosan megépíthető és energiatakarékosan üzemeltetésű egészséges lakóklímájú házhoz most kedvezményesen vásárolható kerámia alapú Porotherm födém.
Wienerberger födém - spóroljon az ötödén!

Az akció részleteiről a www.wienerberger.hu honlapon talál további információt.


Ha a Wienerberger termékakciójával kapcsolatban további információt szeretne kérni a cég munkatársától, használja az oldal alján lévő Információkérés gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek a Födémszerkezetek, nyílásáthidalók termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Épületszerkezetek termékkategóriában
Kulcsszavak:  Wienerberger  Téglaipari  Zrt  Porotherm  födémrendszer  födém  akció  béléstest  béléstestek