proidea.hu online termékinformációs katalógus

Infrafűtő és sötétsugárzó berendezések most 10%-os szezonnyitó kedvezménnyel a B&K-tól


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2015. szeptember 11.

Az infrás fűtőkészülékek sokrétű felhasználási lehetőséget biztosítanak

A B&K Kft. infravörös melegítői és sötétsugárzó berendezései ökológiai alternatívát jelentenek a hagyományos fűtőanyag alapú készülékekkel szemben. E készülékek nagytömegű meleget állítanak elő anélkül, hogy szennyeznék a környezetet és mérgező gázokat bocsátanának ki. A berendezések "lelkét" jelentő fűtőszálak infravörös sugarakat bocsátanak ki. A sugarak azoknak a felületeknek a hőmérsékletét emelik meg, amelyekkel közvetlenül érintkeznek (emberi test, falak, padlók), ahelyett, hogy a környező légkört befolyásolnák: tehát a hatás azonnali és erőteljes. A készülékek víz- és porálló kivitelben készülnek, beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak (akár eső idején is).

Az infravörös sugarakkal történő fűtés legfontosabb előnye
A hagyományos, kültéri használatra alkalmatlan, elektromos (kvarc, halogén, stb.) hősugárzókkal szemben az infravörös hősugárzók és sötétsugárzók nem a környezetet (az ott található levegőt) fűtik, hanem az adott környezetben jelen lévő élő szervezeteket, tárgyakat. Kevesebb mint 20%-ban melegíti a levegőt és több mint 80%-ban melegíti az emberi testet, így a fellépő hőveszteség elenyésző. Ráadásul a felmelegített tárgyak visszasugározzák az elnyelt hőt.

Infrás melegítő berendezések és sötétsugárzók főbb jellemzői
Erős szerkezet, sokrétű felhasználási lehetőség, rendkívül rövid idő alatt jelentkező hőérzet, alacsony fogyasztási költség. Az infravörös technológia, halk, szagtalan, azonnali (3-5 perc után érezhető a hatása), széleskörű és általános melegítést tesz lehetővé, független a levegőmozgástól. A készülékben nincs üveg (vízálló fénycsőtartók) ezért nincs esetlegesen eltört üveg alkatrészekből származó üvegszilánk veszély. Összehasonlítva gázüzemű készülékekkel az infravörös rendszer nagyobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé, nem beszélve a gázzal kapcsolatos kockázatokról. A készülékek - típustól függően - IP55, IP65 védettségi fokozatúak.

Kihelyezés szempontjából három csoportra oszthatók: falra szerelhetők, mennyezetről láncon vagy speciális konzolon lógathatók le, de padlón álló változatban is rendelhetők. Az infrafűtők alapvető része a halogénnel töltött kvarc lineáris fénycső wolfram szállal, ami kb. 2200°C fokon működik, kvarc burkolattal. Utóbbi kiszűri a fehér fényt és rövidhullámú infravörös sugárzó hőt bocsát ki.

A B&K Kft. infravörös melegítő és sötétsugárzó választéka rendkívül széles, a kisebb helyiségekbe, teraszokra szánt típusoktól, a vendéglátó ipari helyiségek, idegenforgalmi létesítmények fűtésére alkalmas készülékeken át az ipari célokra (festő műhelyek, istállók, stb.) megfelelő berendezésekig. Kérje a cég ajánlatát a felhasználási terület megjelölésével!
Az infravörös hősugárzókkal és sötétsugárzókkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a B&K Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2200 Monor, Mátyás király u. 11.
Telefon: +36 29 413 553
Fax: +36 29 413 535
E-mail:
Web: http://www.bandk.hu
Web: http://www.nyilvanoswc.eu
Varga Gábor Zoltán
marketing manager +36 30 385 9971
   
   
   
   
A B&K Kft. 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy kiváló minőségű épületgépészeti, higiéniai termékeket gyártson és forgalmazzon az építőipar és az élelmiszeripar számára. A cég termékstruktúráját úgy alakította ki és formálja ma is, hogy partnerei számára biztosítani tudjon mindent ami a közösségi mosdókba kell, ami az élelmiszeripari, vendéglátói, kórházi higiéniához szükséges. A B&K Kft. 1996-tól rendelkezik ISO 9001 minőség tanúsítással, folyamataikat figyelve fejlesztik szervezetüket, technológiáikat, termékeiket és képezik kollégáikat.
További hírek az Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  B&K  infrafűtő  sötétsugárzó  infrás  fűtőkészülékek  infravörös  sugarak  infravörös  hősugárzó  inframelegítő