Várépítő pályázat 2017 nyertesek: 16 nyertes intézmény, nettó 16 millió Ft felajánlás

Az ország minden részéről érkeztek a nyertesek Budaörsre

A 37 induló közel 42 millió Ft+ÁFA értékű építőanyagot igényelt idén a gyermekintézmények és műemlékek beruházásait közel két évtizede építőanyaggal támogató Várépítő pályázaton. Az utalványokat ünnepélyes keretek között Budaörs Város Önkormányzatának dísztermében vehette át a 16 nyertes, köszönhetően a meglepetésként kiosztott nyereményeknek, közel 18 millió Ft+ÁFA értékben.

A gyakran finanszírozási gondokkal küzdő intézmények és önkormányzatok képviselői idén is az ország minden részéből érkeztek Budaörsre, ahol a város polgármestere, Wittinghoff Tamás köszöntötte őket. "25 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy még ma is milyen nagy szükség lesz a Várépítő pályázathoz hasonló civil kezdeményezésekre. Három évvel ezelőtt szívesen mondtunk igent arra, hogy itt kerülhessen sor a pályázat díjátadójára. Mára közelről is láthattuk, milyen sok szerény anyagi helyzetben működő önkormányzat kaphatott támogatás, tehát nagy szükség van a civil szférára ma is." - mondta el köszöntőjében Wittinghoff Tamás, a Várépítő pályázat fővédnöke, a díjátadó házigazdája. A tetőfelújításhoz, homlokzati hőszigeteléshez és homlokzatképzéshez, gépészeti felújításhoz és beltéri felújításokhoz igényelhető építőanyagokat és szolgáltatást 16 építőanyag gyártó cég adta össze, hivatalosan nettó 16 millió Ft értékben, ám a meglepetés nyereményeknek köszönhetően további több millió forint értékű felajánlás is gazdára talált.

Idén is a legtöbben tetőfelújításba kezdhetnek
A legtöbben ezúttal is új tetőt kapnak, hiszen a pályázható különböző alapanyagú Creaton, Bramac és Terrán tetőcserép, a Prefa ereszcsatorna, Fakro tetőablak és Colt tetőbevilágító értéke a teljes keret több mint fele, nettó 8,5 millió Ft volt. A 16 nyertes közül 8 város, illetve község, Kurd, Cegléd, Vaskút, Nagylózs, Páty, Tác, Nagykölked és Szakmár egy-egy intézményénél indulhat idén tetőfelújítás.

Ismét van elnyerhető, a kivitelezésre fordítható készpénz is, aminek hiánya gyakran okoz fejtörést az intézményeknek. Szakmár Község Önkormányzata kapta idén a proidea.hu, ibuild.info és Magyar Építéstechnika szaklap által felajánlott "Jövőkuckó támogatást". Az 500 000 Ft készpénz jól fog jönni a közösségi ház tervezett felújításához.
A Colt Hungária Kft. által felajánlott készpénzből 7 pályázónak jutott egyenként 100-100 000 Ft. A készpénzbeli támogatásban részesülő pályázók a következők: Kurd, Vaskút, Nagylózs, Tényő, Tác, Szakmár és Debrecen.

Gyűlnek a munkában kínált felajánlások is: az Épületszigetelők, Tetőfedő és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ) tagjai, az ország legjobb tetőfedői idén Tác Község Önkormányzata az Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetőfelújítását fogják elvégezni társadalmi munkában. Négy év alatt ez lesz az ötödik épület, amelynek ilyen módon készülhet a tetője.
Emellett a Fakro cég munkatársai az elnyert tetőablakokat a Pátyi Waldorf Iskolában be is építik.

A gépészeti felújításhoz szükséges nettó 2 millió Ft értékű, csúcsminőségű Weishaupt kazánt egy debreceni és egy bajóti intézmény nyerte meg. Az 500 000 Ft+ÁFA értékű Schiedel kéményt pedig egy tényői bölcsőde építheti be.

A Bachl és a Baumit hőszigetelő anyagain és homlokzatképzésre szolgáló termékein túl idén további 500 000 Ft+ÁFA értékű Ravatherm hőszigetelés is rendelkezésre áll, így ebben a kategóriában is nettó 2,4 millió Ft a pályázható keret. A homlokzatképzéshez szükséges anyagokat elnyert városok: Szécsény, Nagykölked, Tényő és Balassagyarmat.

A beltéri megszépülés kategóriájában a burkolat-felújításhoz a Murexin és a Henkel Ceresit márka kínálta anyagait, összesen nettó 1,5 millió Ft értékben. Ezt három intézmény kaphatta meg, amelyek Balassagyarmaton, Egerben és Zalaegerszegen működnek.

Meglepetés volt, hogy az Europa Design Kft. két nyertesnek egyenként 250 000 Ft értékben adományozott irodabútort. Ezek a nyertesek a Szakmár Község felújítandó közösségi háza és a Tényő Községben létesülő új bölcsőde.

A Várépítő pályázat számokban 2010-2016 között
A majdnem két évtizede, korábban más néven működő Várépítő pályázat létjogosultságát bizonyítja, hogy annak 2010. évi újjáélesztése óta jelentkező közel 600 pályázó összesen több mint 450 millió Ft értékű építőanyagot igényelt. Az összesen 70 millió Ft + Áfa értékű felajánlást a zsűri közel 100 gyermekintézmény és műemlék között osztotta el.
    A Várépítő Pályázat bíráló bizottsága több mint egy évtizede, a cégektől független, neves közéleti személyiségekből áll:
  • Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
  • Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas színművész;
  • li> Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó; " Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője
  • és a zsűri új, idén csatlakozott tagja Beleznay Éva, okleveles építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze.
A Várépítő pályázat 2017. évi nyertesei gyermekintézményi kategóriában

A Kurdi Napsugár Óvoda és konyha épületük tetőfelújításához 1 483 552 forint értékben nyert Bramac beton tetőfedő anyagot és 100 000 Ft készpénzt a Colt Hungária Kft-től.

A Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola Petőfi Sándor utcai épületének tetőfelújításához nyert 998 228 Ft értékben Terrán beton tetőfedő anyagot, 247 825 Ft értékben Prefa ereszcsatornát és 100 000 Ft készpénzt, amely a Colt Hungária Kft. felajánlása.

A Szécsényben működő Liptay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium épületének felújításához a zsűri 496 080 Ft értékű Bachl hőszigetelő anyagot, 339 000 Ft értékű Baumit vakolóanyagot, és 449 280 Ft értékű Ravatherm lábazati hőszigetelő anyagot ítélt meg.

Nagylózs Község Önkormányzata az általános iskolás gyermekek étkeztetésének helyet adó épülete tetőfelújításához nyert Creaton tetőcserepet 763 835 Ft értékben, 249 995 Ft értékben Prefa ereszcsatornát, illetve további 100 000 Ft készpénzt a Colt Hungária Kft. jóvoltából.

A Budakörnyéki Waldorf Alapítvány pátyi iskolájuk tetőfelújításához nyert 495 512 Ft értékben Fakro tetőablakot és 500 000 Ft értékben Terrán beton tetőfedő anyagot.

Tényő Község Önkormányzata egy új bölcsőde építéséhez nyert 186 240 Ft értékű Ravatherm lábazati hőszigetelést, 500 000 Ft értékű Schiedel kéményrendszert, valamint 100 000 Ft készpénzt a Colt Hungária Kft. jóvoltából, valamint 250 000 Ft értékű irodabútor az Európa Design Kft-től.

Tác Község Önkormányzata az Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetőfelújításához nyert 659 695 Ft értékben Creaton tetőcserepet és a kivitelezéshez 100 000 Ft a Colt Hungária Kft-től. Az elnyert tetőcserepet az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) tetőfedő és bádogos mesterei társadalmi munkában építik be.

Szakmár Község Önkormányzata a közösségi ház felújításához nyert 500 000 Ft értékben Terrán beton tetőfedő anyagot, 100 000 Ft készpénzt, amelyet a Colt Hungária ajánlott fel, valamint a proidea.hu, ibuild.info és a Magyar Építéstechnika szaklap felajánlását, a "Jövőkuckó támogatást", amely további 500 000 Ft készpénz. A közösségi ház berendezéséhez az Europa Design Kft. 250 000 Ft értékű irodabútorral járul hozzá.

A Balassagyarmati Központi Óvoda Játékvár Tagóvodájának belső felújításához nyert Murexin termékeket 488 358 Ft értékben.

A zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületük étkezdéjének felújításához nyert 485 390 Ft értékben Murexin termékeket.

Kreatív Élet Alapítvány az Egri Waldorf Általános Iskola padlózatának felújításához nyert 457 297 Ft értékben Henkel-Ceresit termékeket.

A Balassagyarmati Központi Óvoda Meseerdő Tagóvodája épületének homlokzati felújításhoz nyert Baumit vakolóanyagot 273 000 Ft értékben.

A Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Bajóton található épületük fűtéskorszerűsítéséhez nyert támogatást, amely a Weishaupt Hőtechnikai Kft. felajánlása.

A debreceni Talentum Baptista Általános Iskola a fűtési rendszer felújításához nyert támogatást a Weishaupt Hőtechnikai Kft.-től, valamint 100 000 Ft készpénzt a Colt Hungária Kft. felajánlásában.

A Várépítő pályázat 2017. évi nyertesei műemléki kategóriában

A VÁRVAG Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. a ceglédi ügyészség műemléki épületének tetőfelújítását folytatja a Creaton-tól elnyert 1 439 520 Ft értékű kerámia tetőcseréppel.

A nagykölkedi műemlék lakóház tulajdonosai az épület belső felújításához nyertek 387 593 Ft értékben Baumit vakolóanyagot, 60 480 Ft értékben Creaton tetőcserepet, és 256 080 Ft értékben Ravatherm lábazati hőszigetelő anyagot.


Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kapcsolódó hírek

Várépítő pályázat 2017 -
 Építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek
Rendezvények
Archív hír
Várépítő pályázat 2017 - Építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek
Építőanyag és készpénz 16 millió Ft értékben, beadási határidő: 2017. május 16.
Várépítő pályázat 2017 - Építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...