proidea.hu online termékinformációs katalógus

Várépítő Pályázat 2014 eredményhirdetés


2014. május 19.

Tízszer több építőanyagra pályáztak, mint a felajánlás értéke

  • Rekord számú, 20 cég ajánlotta fel segítségét, 30 pályázó kapott építőanyagot
  • Műemlékek számára mára szinte egyetlen lehetőség a Várépítő pályázat
  • Egy műemléki tetőn az ország legjobb tetőfedői dolgoznak majd
  • További felajánlás érkezett a fűtéskorszerűsítést tervezők számára
A gyermekintézmények és műemlékek beruházásait építőanyaggal és szolgáltatásokkal támogató Várépítő pályázat idei éve több szempontból rekord eredményeket hozott. A pályázat 15 éves történetében a legtöbb, 20 cég ajánlotta fel termékeit és szolgáltatásit. Idén több pályázat érkezett, mint az előző két évben összesen és 10szer több értékű, közel 170 millió forintnyi építőanyagot igényeltek, mint amennyi felajánlást a zsűri eloszthatott. A 258 intézmény közül ezúttal 30 számára jutott több mint nettó 16 millió forintnyi támogatásból.

A gyermekintézmények és műemlékek számára építőanyagot biztosító pályázat díjátadóján Vadász György, Kossuth- Széchenyi- és Ybl díjas építész, a zsűri elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a nehéz helyzetben lévő intézmények kitartással és helyi összefogással érthetnek el eredményeket. A pályázat közösségi összefogás erősítő szerepét hangsúlyozta Styevó Gábor, Nézsa polgármestere is, aki második alkalommal vehetett át települése számára támogatást. "A Gyermeki Csodakert Óvoda megszépüléséhez a 2011-ben elnyert kerámia tetőcserép mellett a településen élők összefogására is szükség volt. Hasonló módon tervezzük az idén műemléki kategóriában nyertes Reviczky kis-kastély felújítását is." - hangzott el az Építésügyi Minőségellenőrző és Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) székházában tartott díjátadón. A helyszínt biztosító ÉMI idén már nem csupán a Várépítő védnöke, hanem mint szolgáltatásait felajánló cég is csatlakozott a 15 éves mozgalomhoz.
Idén több fajta, régen hiányolt építőanyag is bekerült felajánlások közé: ilyenek a világítástechnikai eszközök, a beltéri festékek és nyílászárók. Az összesen nettó 16 millió forint támogatásból 22 gyermekintézménynek jutott 9,5 millió forintnyi támogatás, míg a 8 műemlék számára összesen 5,5 millió forintot juttatott a neves közéleti személyiségekből álló zsűri. A nyertes pályázók tervezett beruházásai között a tetőfelújítás népszerűsége nem csak az elmúlt évek szélsőséges időjárásának, de annak is köszönhető, hogy a legmagasabb, több mint nettó 5 millió forint értékben jelentek meg a kiírásban a tetőfelújításhoz szükséges termékek. Így a 30 nyertes közül 7 intézmény tetője újulhat meg idén nyáron.

Az építőanyagok mellett gazdára talált a ProIDEA/E-Build és a Magyar Építéstechnika által biztosított 500 000 forintnyi, munkadíjra felhasználható készpénz támogatás is. A két szakkiadó egyedülálló felajánlását a tetőfelújításba kezdő Csokvaományi Óvoda nevében Mustos Tibor polgármester vehette át.

A műemlékeknek máshol szinte nem is pályázhatnak
Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Országos Szövetségének elnöke, a zsűri tagja szerint mára a műemlékek megújulásának anyagi forrásai annyira bekorlátozódtak, hogy a Várépítő pályázat mellett szinte alig van más lehetőség támogatás elnyerésére. Ezért is nagyra értékelendő a cégek támogatása, amellyel idén a pályázó 11 országos védettségű műemlékből 8 számára jutott építőanyag összesen 5,5 millió forint értékben.

Egy műemléki tetőn az ország legjobb tetőfedői dolgoznak
A pályázat védnöke az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ) szintén idén először elnyerhető felajánlásával a nagykölkedi tájház az elnyert kerámia tetőcseréppel történő fedését, a Szövetség tagjai, olyan tetőfedők végzik majd, akik az ország legjobb tetőfedői közé tartoznak.

További felajánlás érkezett fűtéskorszerűsítést tervezők számára
A Várépítő egyik újonnan csatlakozott felajánlója, a korszerű kondenzációs kazánokkal az intézmények energetikai korszerűsítéséhez hozzájáruló Weishaupt Hőtechnikai Kft. a díjátadó ünnepség keretei között jelentette be, hogy további pályázók jelentkezését várja. Ennek megfelelően a neves zsűri még idén újabb Weishaupt kazánokat ítélhet oda a www.varepitopalyazat.hu honlapján hamarosan megjelenő feltételekkel a pályázók között. Így a jelenlegi két nyertesen túl még idén további intézmények végezhetnek fűtéskorszerűsítést a cég támogatásával.

Az alábbi intézmények a következő beruházások elvégzéséhez nyertek építőanyagot.

A nyertes gyermekintézmények
- Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK a homlokzat és a födém hőszigeteléséhez valamint a nyílászárók cseréjéhez
- Csokvaomány Óvoda a tetőhéjazat felújításához
- Katicabogár Waldorf Óvoda udvari játékok elhelyezésére
- Bábolnai Százszorszép Óvoda és Bölcsőde az intézmény folyosójának felújításához
- Kápolnai Tündérkert Óvoda Aldebrői Óvodai Tagintézménye a beltéri ajtók cseréjéhez
- Gombai Gólyafészek Óvoda az épület statikai felméréséhez
- Pocsaj-Kismarja Óvoda Kikelet óvoda az intézmény termeinek festéséhez
- Ciráki Napköziotthonos Óvoda a homlokzat szigeteléséhez
- Iván Község Önkormányzat az iváni óvoda kerítésének felújítására
- VÁLLAI Német Nemzetiségi Óvoda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a Pilisszentiváni Óvoda tetőhéjazatának felújítására
- Balassagyarmati Központi Óvoda, Cseperedő Tagóvodája a burkolat cseréjéhez és a parketta lakkozásához, valamint belső termeinek festéséhez
- Süttői Százszorszép Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde a gázkazán cseréjéhez
- Becske Község Önkormányzatának Óvodája egy játszótér koncepciótervének készítéséhez
- Penészlek Község Önkormányzatának Óvodája szigetelési és burkolási munkák elvégzéséhez
- Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet a helyi családok átmeneti otthonának kibővítésére és felújítására
- Budapesti Korai Fejlesztő Központ a világítástechnika felújításához valamint az épület statikai vizsgálatához
- Down Egyesület a homlokzat szigeteléséhez, a nyílászárók cseréjéhez, a termek festéséhez, valamint a tetőhéjazat felújításához
- Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje a homlokzat szigeteléséhez, a nyílászárók cseréjéhez, valamint a termek festéséhez
- Dunaújvárosi Óvoda Katica egysége a gázkazán cseréjéhez
- Ajaki Tamási Áron Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Szabolcsbákai Tagiskolája a higiénés helyiségek felújításához
- Csehimindszenti Általános Iskola az intézmény parkolójának kialakításához

A nyertes műemlékek
- Borsosberény Község Önkormányzata a Tihanyi-Mocsáry Kúria tetőhéjazatának felújítására
- Nagykölkedi Népi tájház a homlokzat vakolásához és festéséhez valamint a tetőhéjazat felújításához
- Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend a világítástechnika korszerűsítéséhez
- Kisvárda Város Önkormányzata, a Várday István Könyvtár homlokzatának felújításához, valamint belső termek festéséhez
- Abony Város Önkormányzat, a Márton-kúria tetőhéjazatának felújítása céljából
- Az Apponyi Kastélyban működő VM DASzK, Szakképző Iskola - Apponyi Sándor Mg. Szakközépiskola és Kollégium termeinek festéséhez
- Nézsa Község Önkormányzata, a Reviczky kis-kastély előtti járda felújítására
- Őcsényi Református Egyházközség a tetőszerkezet faanyagvédelmi és statikai szakvéleményének megállapítására

Termékek felajánlói
Különdíj felajánlói


A pályázat médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Szelei Annamária
account executive  
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Kulcsszavak:  várépítő  pályázat  jövőkuckó  gyermekintézmény  műemlék