Várépítő Pályázat 2014 eredményhirdetés

Tízszer több építőanyagra pályáztak, mint a felajánlás értéke

• Rekord számú, 20 cég ajánlotta fel segítségét, 30 pályázó kapott építőanyagot
  • Műemlékek számára mára szinte egyetlen lehetőség a Várépítő pályázat
  • Egy műemléki tetőn az ország legjobb tetőfedői dolgoznak majd
  • További felajánlás érkezett a fűtéskorszerűsítést tervezők számára
A gyermekintézmények és műemlékek beruházásait építőanyaggal és szolgáltatásokkal támogató Várépítő pályázat idei éve több szempontból rekord eredményeket hozott. A pályázat 15 éves történetében a legtöbb, 20 cég ajánlotta fel termékeit és szolgáltatásit. Idén több pályázat érkezett, mint az előző két évben összesen és 10szer több értékű, közel 170 millió forintnyi építőanyagot igényeltek, mint amennyi felajánlást a zsűri eloszthatott. A 258 intézmény közül ezúttal 30 számára jutott több mint nettó 16 millió forintnyi támogatásból.

A gyermekintézmények és műemlékek számára építőanyagot biztosító pályázat díjátadóján Vadász György, Kossuth- Széchenyi- és Ybl díjas építész, a zsűri elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a nehéz helyzetben lévő intézmények kitartással és helyi összefogással érthetnek el eredményeket. A pályázat közösségi összefogás erősítő szerepét hangsúlyozta Styevó Gábor, Nézsa polgármestere is, aki második alkalommal vehetett át települése számára támogatást. "A Gyermeki Csodakert Óvoda megszépüléséhez a 2011-ben elnyert kerámia tetőcserép mellett a településen élők összefogására is szükség volt. Hasonló módon tervezzük az idén műemléki kategóriában nyertes Reviczky kis-kastély felújítását is." - hangzott el az Építésügyi Minőségellenőrző és Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) székházában tartott díjátadón. A helyszínt biztosító ÉMI idén már nem csupán a Várépítő védnöke, hanem mint szolgáltatásait felajánló cég is csatlakozott a 15 éves mozgalomhoz.
Termékek felajánlói
Különdíj felajánlói
A pályázat médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.