proidea.hu online termékinformációs katalógus

Újjáépített csónakház tervezői kapták az Europa Design Belsőépítészeti Különdíjat a MÉD gálán


2017. január 02.

Értékmentés és kortárs közösségi terek

Az Építészfórum 12 éve alapította a Média Építészeti Díját azzal a céllal, hogy áttörje a kommunikációs korlátot az építészet és a nagy nyilvánosság között. Az idei átadó gála december 11-én, immár hagyományosan az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében zajlott, ahol a legjobb épület és terv fődíján túl a közönségdíjak, valamint a különdíjak is átadásra kerültek.

A harmadik alkalommal átadott Europa Design Belsőépítészeti Különdíj célja az építészeti és belsőépítészeti értékek közötti harmónia erősítése. A zsűriben a következő designer generáció tanárai, azaz szakmai egyetemek oktatói vesznek részt, akik mind a MÉD szellemiségét, mind a különdíj célját figyelembe vették a győztes kiválasztásakor.
A szakmai zsűri tagjai:
- Bachmann Bálint - dékán, Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar
- Juhász Ákos - MOME Építészeti tanszék, intézetigazgató, egyetemi docens
- Kovács Zoltán - Budapesti Metropolitan Egyetem, egyetemi docens, szakvezető, Belsőépítész környezettervező művész szak; főiskolai docens
- U. Nagy Gábor - intézetigazgató, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet, Belsőépítész Tanszék

A döntésben kiemelt szerepet játszott a meglévő épített környezet figyelembe vétele, a tervezési folyamat attitűdje, és az örökség fenntartható megóvásának kérdéseire adott válaszok. Ez alapján a a Pesterzsébeti Hullám Csónakházak projekt alkotói, a Blokk Építész Stúdió nyerte el a Belsőépítészeti Különdíjat, és ezzel együtt egy Wilkhahn ON típusú, háromdimenziós szinkronmechanikával ellátott munkaszéket. A zsűri az épület kategóriában induló 91 pályázat közül választotta ki a győztest.
A Blokk Építész Stúdió és Feuertag Ottó, az Europa Design alapító-tulajdonosa - fotó: Europa Design
Hullám Csónakház - tervező: BLOKK Építész Műhely - fotó: Danyi Balázs

A zsűri kiemelte, hogy a múlt század elején épült csónakház revitalizációjának fő érdeme a közösségépítő helyteremtés, amely a szentimentalizmust elkerülve, korszerű műszaki megoldásokkal igazítja a mai igényekhez a régi-új épületet.
Hullám Csónakház - tervező: BLOKK Építész Műhely - fotó: Danyi Balázs

A megvalósult épületegyüttes és a még tervezett közösségi fejlesztések teljes összhangban állnak az Europa Design Belsőépítészeti Díj értékelési szempontjaival, a bírálókat az sem tántorította el az pesterzsébeti Hullám Csónakházak díjazásától, hogy belső terei a páyázati dokumentációban - a csónakokon kívül - üresek.

Ha további információt szeretne kérni az Europa Design Hungary Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1025 Budapest, Törökvész út 71-73.
Telefon: +36 1 274 000 1
E-mail:
Web: www.europadesign.hu
Feuertag Ottó
alapító tulajdonos  
   
   
Az 1994-ben alapított cég alappillérét a világ 2. legnagyobb irodabútor gyára, a Herman Miller termékei képezik. Ülőbútorok tekintetében a német Wilkhahn gyárat képviselik. A latinos stílus kedvelőinek olasz kínálatukból a Sitland gyár szinkronmechanikás székeit, az olasz Alea, valamint a spanyol Actiu és Akaba gyárak teljes operatív és vezetői bútorválasztékát, exkluzív irodaberendezéseit, beépített szekrényrendszereit, válaszfalait forgalmazzák. A berendezés kialakítása során ügyfeleik tervezőinek bevonásával egyaránt figyelembe veszik az irodai és más közületi terekre vonatkozó nemzetközi trendeket és kiemelt hangsúlyt helyeznek az ergonómiai komfortra, a tér akusztikájának a javítására, amely kulcsa a hatékony munkavégzésnek. Ennek tudományos alátámasztásaként irodájuk a Well Certification rendszerében elsőként lesz minősített Magyarországon, így ezentúl tanácsadást is nyújtanak megrendelőiknek, ingatlanos és tervező partnereiknek.
Márkanevek: Wilkhahn, Herman Miller, Dencon, Barrisol, Metalco
Hír
Hullám Csónakházak - MÉD Europa Design Belsőépítészeti Különdíj 2016
2017.02.14    
Kulcsszavak:  Europa  Design  Hullám  Csónakház  MÉD  Média  Építészeti  Díja  Blokk  Építész  Stúdió