A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. felületkezelési technikái

Basic, Colorsystem, Resistor és ClimaControl felületkezelések a Terrán tetőcserepeken

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. új felületkezelési technikákkal és új színekkel kíván folyamatosan megfelelni a piaci igényeknek és a kor magas minőségi elvárásainak.
Minden cserepük és betonkiegészítőjük felületkezelt. Három felületkezelési típust kínálnak, melyek összetettségében és minőségében különböznek egymástól:

1. Basic (kétszer felületkezelt)


A legelterjedtebb felületkezelő anyagok használatával készült termékek tartoznak ebbe a csoportba. A felhasznált anyagok, festékek több évtizede beváltak és bizonyított tudásúak.

A Basic felületkezelés előnyei:
 • jó ellenálló-képesség,
 • jó színtartósság,
 • jó felületi szerkezet és kidolgozottság.

A Basic felületkezelést nem jelölik külön, minden termék Basic felületkezelt, melyek nem Colorsystem vagy Resistor jelölésűek.

2. Colorsystem

Colorsystem felületkezelés
Colorsystem felületkezelés
Galéria
A technológia továbbfejlődésével ez az iparág is további előnyökkel bíró anyagokat tud felhasználni. A Colorsystem színvédelem elsősorban a színek tónusát, az újszerű állapotuk tartósságát célozta meg. Az így kezelt termék emellett már sokkal jobban kivédi az időjárási viszontagságokat.

Jelölés: minden ColorSystem színvédelemmel ellátott terméknél feltüntették a hivatalos ColorSystem logót.

A ColorSystem egy speciális felületkezelési eljárás, mely biztosítja a termékek, cserepek eddigieknél hosszabb színtartósságát. A ColorSystem színvédelemmel a tetőcserép színei frissebb és mélyebb tónusúak lesznek, legyen szó élénk téglavörösről, érettebb ódonról vagy éppen intenzívebb antracitról. A hosszantartó színvédelem megőrzi a színek tónusát, intenzitását. Az öntisztuló felület jóvoltából a tető tisztább, élénkebb színű lesz, sőt az UV sugárzásnak is jobban ellenáll.

A ColorSystem felületkezelési eljárás előnyei:
 • hosszabb színállandóság, magas színvédelem,
 • vonzó, természetes hatású selyemfény,
 • magas öntisztuló képesség,
 • kiváló kopásállóság,
 • oldószer- és ammóniamentes környezetbarát gyártási technológia.
A Terrán Colorsystem felületkezeléssel ellátott tetőcserepek: Coppo Ferrara, Coppo Modena, Coppo Ódon, Coppo Velence, Danubia Antracit, Danubia Sötétbarna, Danubia Bordó, Danubia Tégla, Rundo Antracit, Rundo Sötétbarna, Rundo Bordó, Rundo Ódon, Rundo Tégla, Zenit Ódon.

3. Resistor (prémium felületkezelési eljárás)

Resistor felületkezelés
Resistor felületkezelés
Galéria

A Terrán Resistor új prémium kategóriás felületkezelési eljárás, mely biztosítja a termékek, cserepek eddigieknél hosszabb élettartamát.
A mai technológiai tudás legmagasabb szintjét képviselő Resistor felületkezelési eljárás – a fokozott színvédelmen túl – már sok tulajdonságában túlmutat a korán. Olyan felület alakítható így ki mely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi legmagasabb minőséget képviseli.

Jelölés: minden Resistor felületkezeléssel ellátott terméknél feltüntették a hivatalos Resistor logót.

A Resistor felületkezelési eljárás előnyei:
 • rendkívül finom, sima felületi kidolgozottság,
 • rendkívül ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, kemény felület,
 • fokozott védelem a mohásodás ellen,
 • nincs vízfelvétel,
 • rendkívül hosszú élettartam,
 • esztétikus fényesség.

A Terrán Resistor felületkezeléssel ellátott tetőcserepek: Danubia Carbon, Danubia Korall, Danubia Merlot, Danubia Mocca, Rundo Carbon, Rundo Korall, Rundo Merlot, Rundo Mocca, Zenit Carbon, Zenit Grafit, Zenit Gránit, Zenit Grosso

4. ClimaControl

ClimaControl felületkezelés
ClimaControl felületkezelés
Galéria

ClimaControl felületkezeléssel akár 10°C-kal alacsonyabb hőmérséklet érhető el a hagyományos tetőfedő anyagokhoz képest.
A Construma szakkiállításon bemutatásra került Zenit ClimaControl termék hosszú távú védelmet nyújt a héjazat felmelegedését okozó infravörös sugárzás ellen. A felületkezelés stabil, nem lebomló alkotóelemeinek köszönhetően a Terrán tetőcserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nyáron a tetőtérnek jóval kisebb hőteherrel kell megbirkóznia, mint a hagyományos felületkezelési eljárással ellátott Terrán tetőcserepek esetében.

Optimális lakókomfort a ClimaControl komplett tetőrendszerben való alkalmazásával érhető el. A ClimaControl felületkezeléssel ellátott tetőcserép a MediComfort tetőhőszigetelő rendszerrel együtt alkalmazva még nagyobb hatékonysággal tudja otthona hőszigetelését biztosítani. Így jelentős energia-megtakarítás érhető el, hisz a lakótér klimatizálására nincs, vagy csak csekély mértékben van szükség. A Resistor felületkezelésünk kedvező tulajdonságait is biztosító felületkezelés jelenleg a Terrán legmodernebb megoldása.

A Zenit ClimaControl felületkezeléssel ellátott termékek Space (fekete), Moon (antracit) és Mars (téglavörös) színekben kerülnek bevezetésre.

A Terrán tetőcserepekről bővebb információt talál a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Terrán beton tetőcserepek
7 termék

A hazai tetőcseréppiacon a 100%-ban magyar tulajdonú Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. komplett tetőrendszert kínál. A ColorSystem és a Resistor felületkezelési eljárások összetettségben és minőségben különböznek egymástól, eltérő fokban garantálják a betoncserepek szín- és kopásállóságát.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tetőcserepek
Tetőcserepek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...