proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. felületkezelési technikái


2018. szeptember 19.

Basic, Colorsystem, Resistor és ClimaControl felületkezelések a Terrán tetőcserepeken

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. új felületkezelési technikákkal és új színekkel kíván folyamatosan megfelelni a piaci igényeknek és a kor magas minőségi elvárásainak.
Minden cserepük és betonkiegészítőjük felületkezelt. Három felületkezelési típust kínálnak, melyek összetettségében és minőségében különböznek egymástól:

1. Basic (kétszer felületkezelt)


A legelterjedtebb felületkezelő anyagok használatával készült termékek tartoznak ebbe a csoportba. A felhasznált anyagok, festékek több évtizede beváltak és bizonyított tudásúak.

A Basic felületkezelés előnyei:
 • jó ellenálló-képesség,
 • jó színtartósság,
 • jó felületi szerkezet és kidolgozottság.

A Basic felületkezelést nem jelölik külön, minden termék Basic felületkezelt, melyek nem Colorsystem vagy Resistor jelölésűek.

2. Colorsystem

Colorsystem felületkezelés A technológia továbbfejlődésével ez az iparág is további előnyökkel bíró anyagokat tud felhasználni. A Colorsystem színvédelem elsősorban a színek tónusát, az újszerű állapotuk tartósságát célozta meg. Az így kezelt termék emellett már sokkal jobban kivédi az időjárási viszontagságokat.

Jelölés: minden ColorSystem színvédelemmel ellátott terméknél feltüntették a hivatalos ColorSystem logót.

A ColorSystem egy speciális felületkezelési eljárás, mely biztosítja a termékek, cserepek eddigieknél hosszabb színtartósságát. A ColorSystem színvédelemmel a tetőcserép színei frissebb és mélyebb tónusúak lesznek, legyen szó élénk téglavörösről, érettebb ódonról vagy éppen intenzívebb antracitról. A hosszantartó színvédelem megőrzi a színek tónusát, intenzitását. Az öntisztuló felület jóvoltából a tető tisztább, élénkebb színű lesz, sőt az UV sugárzásnak is jobban ellenáll.

A ColorSystem felületkezelési eljárás előnyei:
 • hosszabb színállandóság, magas színvédelem,
 • vonzó, természetes hatású selyemfény,
 • magas öntisztuló képesség,
 • kiváló kopásállóság,
 • oldószer- és ammóniamentes környezetbarát gyártási technológia.
A Terrán Colorsystem felületkezeléssel ellátott tetőcserepek: Coppo Ferrara, Coppo Modena, Coppo Ódon, Coppo Velence, Danubia Antracit, Danubia Sötétbarna, Danubia Bordó, Danubia Tégla, Rundo Antracit, Rundo Sötétbarna, Rundo Bordó, Rundo Ódon, Rundo Tégla, Zenit Ódon.

3. Resistor (prémium felületkezelési eljárás)

Resistor felületkezelés
A Terrán Resistor új prémium kategóriás felületkezelési eljárás, mely biztosítja a termékek, cserepek eddigieknél hosszabb élettartamát.
A mai technológiai tudás legmagasabb szintjét képviselő Resistor felületkezelési eljárás – a fokozott színvédelmen túl – már sok tulajdonságában túlmutat a korán. Olyan felület alakítható így ki mely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi legmagasabb minőséget képviseli.

Jelölés: minden Resistor felületkezeléssel ellátott terméknél feltüntették a hivatalos Resistor logót.

A Resistor felületkezelési eljárás előnyei:
 • rendkívül finom, sima felületi kidolgozottság,
 • rendkívül ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, kemény felület,
 • fokozott védelem a mohásodás ellen,
 • nincs vízfelvétel,
 • rendkívül hosszú élettartam,
 • esztétikus fényesség.

A Terrán Resistor felületkezeléssel ellátott tetőcserepek: Danubia Carbon, Danubia Korall, Danubia Merlot, Danubia Mocca, Rundo Carbon, Rundo Korall, Rundo Merlot, Rundo Mocca, Zenit Carbon, Zenit Grafit, Zenit Gránit, Zenit Grosso

4. ClimaControl

ClimaControl felületkezelés
ClimaControl felületkezeléssel akár 10°C-kal alacsonyabb hőmérséklet érhető el a hagyományos tetőfedő anyagokhoz képest.
A Construma szakkiállításon bemutatásra került Zenit ClimaControl termék hosszú távú védelmet nyújt a héjazat felmelegedését okozó infravörös sugárzás ellen. A felületkezelés stabil, nem lebomló alkotóelemeinek köszönhetően a Terrán tetőcserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nyáron a tetőtérnek jóval kisebb hőteherrel kell megbirkóznia, mint a hagyományos felületkezelési eljárással ellátott Terrán tetőcserepek esetében.

Optimális lakókomfort a ClimaControl komplett tetőrendszerben való alkalmazásával érhető el. A ClimaControl felületkezeléssel ellátott tetőcserép a MediComfort tetőhőszigetelő rendszerrel együtt alkalmazva még nagyobb hatékonysággal tudja otthona hőszigetelését biztosítani. Így jelentős energia-megtakarítás érhető el, hisz a lakótér klimatizálására nincs, vagy csak csekély mértékben van szükség. A Resistor felületkezelésünk kedvező tulajdonságait is biztosító felületkezelés jelenleg a Terrán legmodernebb megoldása.

A Zenit ClimaControl felületkezeléssel ellátott termékek Space (fekete), Moon (antracit) és Mars (téglavörös) színekben kerülnek bevezetésre.

A Terrán tetőcserepekről bővebb információt talál a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-7754 Bóly, Tompa Mihály u. 10.
Telefon: +36 69 569 950
Fax: +36 69 569 953
E-mail:
Web: http://www.terranteto.hu
Takaró Gábor
alkalmazástechnikai vezető  
   
   
   
A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. csaknem 90 éves gyártástechnológiai és formatervezési tapasztalattal készít betoncserepet és teljes tetőfedési rendszert európai színvonalon. A magyar tulajdonú vállalkozás széles modell- és színválasztékával különleges egyedi megoldásokat és kiváló minőséget kínál több generáció számára. Országos értékesítő hálózatuk tagjai teljes körű és ingyenes szolgáltatási csomaggal várják az építkezőket és a beruházókat.
További hírek a Tetőcserepek termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Terrán  Tetőcserép  Gyártó  Kft  Terrán  felületkezés  Basic  Colorsystem  Resistor  ClimaControl