proidea.hu online termékinformációs katalógus

Tények a Knauf Insulation üveggyapot termékeiről


2017. november 20.

Öt éven át tartó kutatási-fejlesztési munkának eredményeként született meg a szabadalmaztatott ECOSE® Technology

A laikus építtetők és nyugodtan kimondhatjuk, az építőiparos szakemberek körében is elterjedt álláspont, hogy a szálas szigetelőanyagok közül többségében inkább a kőzetgyapotot (bazaltgyapot) tartják hosszú távon megbízható szigetelési alternatívaként.

Ez a hit évtizedes előzményeken alapul. A kilencvenes évektől tapasztalható volt, hogy a kedvező áron elérhető üveggyapot termékek közül a szakmai hozzáértés hiányának és a nyereségtartalom csábításának következtében tömegesen történtek nem a műszaki igényeknek megfelelő termékválasztások és beépítések. A kivitelezők, beruházók abba a csapdába estek, hogy nagyrészt a termékskála aljából választottak. A beépített termékek alulmúlták a velük szemben támasztott műszaki elvárásokat, hiszen azokra nem is voltak alkalmasak, a megfelelő termékeket viszont nem használták, elsősorban az áruk miatt.
Mindezek miatt sokszor találkozunk csalódott üveggyapot felhasználókkal, hiszen a látszó, vagy megbontott szerkezetekben összezsugorodott, elvékonyodott hőszigetelő üveggyapot maradványokat találunk. A probléma oka a rossz termékválasztásból fakad, hiszen vékony, kis testsűrűségű, roskadásra hajlamos, olcsó anyagot választottak és építettek be.

A rossz hírek gyorsan terjednek, főleg, ha a szakiparban ilyen nagy számban fordulnak elő, így megszületett a gyors és téves „népítélet”, amely szerint az üveggyapot hosszú távon nem alkalmas minőségi hőszigetelésre. A téves következtetések alapján kialakult általános vélemény káros fényt vet a minőségi, prémium termékekre is.

Néhány tény az üveggyapotról, azon belül is a Knauf Insulation üveggyapot termékeiről

Az üveggyapot termék az üveg olvadáspontja feletti hőmérsékletre hevítését követő centrifugális szálképzéssel majd a létrejött szálak összeragasztásával, tömbösítésével készül.
Öt év intenzív kutató- és fejlesztő munka eredményeként egyedülállóan környezettudatos természetes kötőanyagú terméket tudtak létrehozni, ez az ECOSE technológiájú üveggyapot. A termék glükóz alapú kötőanyaggal készül, ezért nem tartalmaz hozzáadott fenol-formaldehidet vagy akrilt, ennek köszönhetően többszörös Eurofins beltéri levegőminőség arany kategóriával díjazták a Knauf Insulation üveggyapot anyagait.

A különleges kötőanyagnak köszönhetően a Knauf Insulation terméke jó tapintású, kevésbé porzó, kevésbé szúrós, ám rendkívül rugalmas, 80%-ban újrahasznosított alapanyagból gyártott, természetes barna színű üveggyapot.

A Knauf Insulation üveggyapot szigetelésekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  üveggyapot  szigetelés  ecose  hőszigetelés  hangszigetelés