Támogatás intézményeknek fűtéskorszerűsítésre

A dunaújvárosi óvodát újabbak követhetik

Manapság pályázati támogatás nélkül nehéz bármilyen funkciójú intézménynek épületkorszerűsítő beruházásba fognia. Különösen ritka, hogy egy önkormányzati óvoda önerőből a legfelső minőségi kategóriába tartozó, hosszú élettartamú kondenzációs kazán beépítésével korszerűsítse fűtési rendszerét. Ennek ellenére a dunaújvárosi Katica óvoda a Várépítő pályázaton felajánlott Weishaupt modern kondenzációs kazánnal újította meg fűtési rendszerét. De ha valaki mégis lemarad az idei pályázatról, a tavaszi fordulóhoz már most kezdheti előkészíteni a terveket, valamint gyűjteni a szükséges dokumentációt.

Az immáron 15 éve működő Várépítő pályázat legutóbbi fordulójára érkező több mint 250 pályázat egyikeként Dunaújváros Városüzemeltetési Irodája is sikeres jelentkezést nyújtott be a város egyik közintézménye energetikai korszerűsítésére. A városvezetés megfontolt döntésének eredményeképpen a Katica Tagóvoda 500 000 Ft+ÁFA támogatással jutott hozzá a felajánló, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. WTC 32-A / H-PEA kondenzációs gázkazánjához, amely beépítve már idén szolgálja az intézmény kényelmét: 25 kis lurkó és az őket nevelő 5 felnőtt komfortját. A modern és korszerű fűtési megoldás komplett egységként került az intézményhez: a szerelvények- és különböző idomelemek, a kazántól a kéményaknáig majd az aknán keresztül égéstermék elvezető elemek, a külső és belső hőmérsékletérzékelő, távvezérlő egység mind-mind a beépített korszerű fűtési rendszer tökéletes működését szolgálja. Az óvoda vezetése és üzemeltetője a régi kazán lecserélésével 40%-os energia-megtakarításra számít.
"Óvodánk számára a fűtési rendszer korszerűsítésében valósult meg az energetikai felújítás. A szemlélődő számára láthatatlan, az intézményben tartózkodók komfortérzetére azonban jelentős hatással bíró beruházásra - pályázati segítség nélkül - nem lett volna keretünk. Régi épületünkben a gyerekek számára megfelelő fizikai/esztétikai körülmények biztosítására fókuszáltunk első sorban. Költségvetésünkbe idén egy egészségügyi festés fért bele, most az épülethez tartozó kert parkosítása, a játékok újrafestése zajlik. Egy következő lépésben kerülhet sor akár nyílászárók cseréjére vagy szigetelésre is, de ezek is komoly anyagi megterhelést jelentenek pályázati támogatás nélkül." - mondta el Kis Erzsébet tagintézmény-vezető.

A prémiumszolgáltatásról az intézményeknek sem kell lemondaniuk
"A Várépítő pályázat tavaszi beadása előtti napokban sokat csörgött a telefon, számos ajánlatkérés érkezett a legkülönbözőbb intézményektől. A folyamatos érdeklődés mutatja, hogy az intézményvezetők, üzemeltetők tisztában vannak a megfelelő kazán energia-megtakarításban játszott tagadhatatlanul nagyon jelentős szerepével. Minden érdeklődő, a hazai piacon egyedülálló Környezetbarát Termék Védjegyes készülékeinkkel, az intézmény egyedi igényeire, az épülete műszaki feltételeire szabott ajánlatot kapott. Ez a jelenlegi pályázaton való részvétel feltétele is." - emelte ki Rácz József, a Weishaupt Kft. ügyvezetője. A pályázaton való részvételnek megalapozott döntésnek kell lennie, hiszen az elnyert támogatás nem feltétlenül fedezi a teljes fűtési rendszer megújításának bekerülési költségeit. A minden műszaki adat tekintetében precíz pályázati dokumentum összeállítása is időt vesz igénybe. Az idei beadási határidő november közepe, ezért már most érdemes tájékozódni és a Weishaupt szakemberével felvenni a kapcsolatot.

Pályázati lehetőség az energia-megtakarításra fókuszálva
A Várépítő pályázat hiánypótló módon biztosít teret építőipari cégeknek, hogy termékfelajánlással segítsenek olyan gyermekintézményeket, illetve műemlékeket, amik támogatás nélkül nem tudnák elkezdeni a sürgető felújítást. A Weishaupt idei őszi, nettó 5 000 000 Ft-os termékfelajánlásával nem először fejezte ki a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelem iránti elkötelezettségét. A cég magyarországi képviselete vallja, hogy a rászoruló emberek, legfőképpen a kiszolgáltatott gyerekek jólétének biztosítása egy nagyvállalat számára sem nem lehet közömbös.

Új kazángeneráció
A gázkazánok legkorszerűbb fajtája a kondenzációs (zárt égésterű) kazánok. A kondenzációs kazán mellett szóló legfontosabb érv az energia-megtakarítás. A hagyományos kazánokkal szemben ezek a hőtermelő berendezések akár 25-50%-kal magasabb hatásfok elérésére képesek - ez a technika tehát nem csak az új építésű házak esetében ésszerű választás, hanem a régi épületekben is. A kondenzációs technika titka, hogy nem csak az égéskor felszabaduló hőt adja át a fűtési rendszernek, hanem a forró égéstermék gázokban lévő ún. rejtett hőt is hasznosítani tudja.

A pályázatról bővebb információt itt talál: http://varepitopalyazat.hu/

A kazánokkal kapcsolatban ajánlatkérés, konzultáció a Weishaupt Hőtechnikai Kft.-nél lehetséges a +36 30 429 5277 telefonszámon. Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Weishaupt Thermo Condens WTC-GW (45, 60 kW) kondenzációs gázkazán

Családi házak és társasházak, kereskedelmi és ipari építmények fűtésére szolgáló energiaközpont, mely sokoldalú alkalmazhatóságával és nagyon csendes üzemével tűnik ki.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Várépítő pályázat: 10 kondenzációs kazán vár gazdára
Bármilyen intézmény pályázhat, beadási határidő: 2014. november 14.
Várépítő pályázat: 10 kondenzációs kazán vár gazdára

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...