A RAVATHERM Hungary Kft. ISO 50001 energiapolitikája

Avagy hogyan lesz még "zöldebb" a RAVATHERM XPS hőszigetelés

A RAVATHERM Hungary Kft. a már évek óta jól működő ISO 14001 Környezetirányítási Rendszert a tavalyi évben sikeresen kiegészítette az ISO 50001 Energiairányítási rendszerrel, így a cég energiagazdálkodására még nagyobb figyelem jut. A cég tevékenysége során a folyamatos ellenőrzéssel és az ahhoz kapcsolódó korszerűsítések által csökkenteni tudja a RAVATHERM XPS hőszigetelés előállításához szükséges energiát is.
Az ISO 50001 Energiairányítási rendszerszabvány célja az energiaköltségeknek, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és az egyéb kapcsolódó negatív környezeti hatásoknak a csökkentése, az energiahatékonyság és energiateljesítmény fejlesztése. Az ISO 50001 szabványt 2011. júniusában bocsátotta ki a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet.

A RAVATHERM Hungary Kft. energiatudatos termékeket gyártó cégként 2014-ben kiépítette az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány szerinti Környezetirányítási Rendszert, mely segítségével a rendelkezésre álló erőforrások felhasználását optimalizálja, aktívan részt vesz a globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében és az ökológiai lábnyom mértékének csökkentésében is. Ezt kiegészítendő 2016-ban bevezette az ISO 50001:2011 Energiairányítási Rendszert is. Az energiafelhasználással és fogyasztással kapcsolatos tevékenységét e szabványok és a vonatkozó jogszabályi követelményekkel összhangban végzi.

A gyártás során felhasznált energia mennyiségének csökkentése jelentős szerepet játszik abban, hogy a RAVATHERM XPS hőszigetelésekkel az életciklusuk alatt elérhető energiamegtakarítás még nagyobb lehessen. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, törekszik a minél kisebb energia felhasználással járó technológiák alkalmazási arányának javítására, és folyamatosan fejleszti azon folyamatait, melyekben optimalizálni tudja az erőforrások felhasználását.

Mind munkatársaitól, mind alvállalkozóitól megköveteli, hogy munkájuk során betartsák az energiafelhasználással kapcsolatos előírásokat, ehhez pedig fejlesztő programokon való részvételt biztosít számukra. A cég a tevékenysége során pedig rendszeresen felülvizsgálja az energiafelhasználással kapcsolatos előírások betartását és törekszik arra, hogy jó példát mutasson.

A RAVATHERM XPS hőszigetelések műszaki katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés	RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS hőszigetelés
5 termék

A kék színű RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezek lehetővé teszik az olyan különleges igénybevételű épületrészek hőszigetelését, mint az épületlábazatok, lapostetők, pincefalak, ipari padlók, homlokzatok. Az XPS (extrudált polisztirolhab) egy olyan homogén, zártcellás anyagszerkezetű hőszigetelés, mely kiváló hőszigetelő képessége mellett vízálló, sőt nagy nyomószilárdságának köszönhetően ellenáll az állandó, több tonnás fizikai terhelésnek is.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

RAVATHERM XPS hőszigetelés környezettudatosan, energiatudatosan
RAVATHERM XPS hőszigetelés környezettudatosan, energiatudatosan
Idén is jelesre vizsgázott a RAVATHERM Hungary Kft. mind az ISO 14001, mind az ISO 50001 ellenőrzések során
RAVATHERM XPS hőszigetelés környezettudatosan, energiatudatosan

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...