RAVAK zuhanykabinok keretes, félig keretes és keret nélküli változatban

A megfelelő zuhanykabin kiválasztásánál fontos szempont a zuhanykabin szerkezetének és a zuhanyajtóknak a kiképzése

Miben rejlik a kiváló zuhanyzó titka? A zuhanyzás élménye a kiváló zuhanykabinon múlik, amit azonban sokszor nem is olyan egyszerű kiválasztani a fürdőszobába, mint gondolnánk. Vajon mi a titka egy remek zuhanykabinnak?
Több fontos szempont is felmerülhet a megfelelő szaniter kiválasztásánál: a méret, a forma, a zuhanytálca vagy zuhanyfolyóka kialakítása, a zuhanyajtó betétlemezeinek anyaga, az eredeti design és sorolhatnánk… ezek mind megfontolandó nézőpontok, azonban sok esetben két dolgon áll vagy bukik, szeretni fogjuk-e a zuhanyzót: ez pedig a zuhanykabin szerkezetének és a zuhanyajtóknak a kiképzése.

A következőkben a RAVAK bemutatja az egyes típusok jellemzőit, amelyek segíthetnek eldönteni, milyen modell lesz majd a megfelelő.

Variációk a zuhanyzó szerkezetére - Keretestől a keret nélküli megoldásig

A zuhanykabinok többféle módon csoportosíthatók formájuk, funkcióik és egyéb tulajdonságaik szerint, azonban ha a szerkezetüket vesszük górcső alá, három típust különböztethetünk meg:
  • keretes zuhanyzók
  • félig keretes zuhanyzók
  • keret nélküli zuhanyzók
Ez a három típus mind más és más kategóriát képvisel funkció, design és ár tekintetében, valamint eltérő előnyökkel rendelkezik.

Keretes zuhanyzók
A keretes zuhanyzók például hibátlan vízzárást biztosítanak és rendkívül masszív konstrukciót képviselnek, ugyanis ebben az esetben az üveg betétlemezeket alumínium keretbe foglalják, mely erőteljesen körbefogja a betétlemezeket és így a zuhanyzó még az extrém gyakori használatot is remekül bírja. A Supernova termékcsalád éppen ilyen.

Profi tipp: Valamennyi konstrukció közül a keretes megoldások biztosítják a legjobban a vízzárást. Válasszunk hozzá tolóajtót, amely gondoskodik róla, hogy az ajtó nyitása és zárása közben se folyjon le a víz a fürdőszoba padlójára! A megfelelő vízzáráshoz mindenképpen szükséges a beszereléskor a szerelési utasításban foglaltak betartása.
RAVAK Supernova zuhanykabin
RAVAK Supernova zuhanykabin


Félig keretes zuhanyzók
A félig keretes típusra példaként szolgálhat a Blix, a Pivot és a Chrome zuhanyzó. Esetükben olyan könnyített konstrukcióról van szó, mely nem rendelkezik belső függőleges profilokkal, illetve a Chrome esetében nincsenek vízszintes profilok. Mindez letisztult, légiesebb megjelenést kölcsönöz az egyébként strapabíró és hosszú távon is helytálló szanitereknek. Ideális választás kisebb alapterületű fürdőszobákba is, ahol a zsúfoltság érzetén a design könnyedsége képes javítani.
RAVAK Blix zuhanykabin
RAVAK Blix zuhanykabin


Keret nélküli zuhanyzók
A keret nélküli konstrukcióra remek példa a SmartLine és a Brilliant zuhany termékcsalád. Közkedvelt szaniterek, mert nem csak megbízhatóak, hanem szépek, esztétikusak is egyben. Ezek a keret nélküli zuhanykabinok csak biztonsági üvegekből állnak, amelyek zsanérok és falipántok segítségével kerülnek rögzítésre. A fix üvegek 8 mm, az ajtók minimum 6 mm vastagok, ezáltal megfelelnek a szigorú biztonsági követelményeknek. A biztonságról a zsanérok és pántok is gondoskodnak, amelyek rézből készülnek, hogy elbírják a nehéz üvegeket és kifogástalanul bírják a gyakori használatot.
RAVAK SmartLine és Brilliant zuhanykabinok
RAVAK SmartLine és Brilliant zuhanykabinok


Zuhanyajtó típusok
Ha a zuhanykabin szerkezetét már sikerült kiválasztani, érdemes elgondolkodni a zuhanyajtó típusán is, hiszen ahány zuhanyzó és fürdőszoba van, annyi lehetséges megoldás létezik. Egyesek a tolóajtót kedvelik, míg mások számára szimpatikusabbak a kifelé vagy befelé nyitható modellek. Átfogóan a következő zuhanyajtó konstrukciók közül választhatunk:
  • tolóajtó
  • befelé nyíló
  • kifelé nyílók
  • befelé és kifelé nyíló
A tolóajtók lehetővé teszik, hogy a róluk lefolyó víz a zuhanytálcába/zuhanyzótérbe folyjon, ezáltal elkerülve, hogy a fürdőszoba padlója vizes legyen, a csendes és megbízható működésért pedig az AntiBlock rendszer felel. Az AntiBlock egy RAVAK által szabadalmaztatott mechanizmus, amely meggátolja, hogy a tolóajtók akadozzanak működés közben és ezáltal garantált a csendes és hibamentes ajtóműködés. Az AntiBlock műszaki megoldásra a Supernova termékcsaládnál ráadásul 10 év garanciát is biztosít a RAVAK.

A befelé nyíló zuhanyajtók egyik közkedvelt megoldása a kétrészes befelé nyíló ajtó, melyre jó példa többek között a Supernova termékcsalád. Előnye a nagy belépési méret alacsony beépítési szélesség esetén is. Praktikus, mert az ajtók befelé nyílása megakadályozza, hogy a víz az ajtó nyitásakor a zuhanykabinon kívülre kerüljön.

A kifelé nyíló ajtók esetében hagyományos ajtónyitási rendszerről van szó, melynek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: nem igényel karbantartást, a zsanér jó minőségű műanyagból (Supernova) vagy rozsdamentes acélból, szatén, fehér vagy króm kivitelben (Pivot) készül.

A kifelé és befelé is nyíló zuhanyajtó megoldásra remek példát kínál a Chrome zuhanykabin termékcsalád. A klasszikus design nagy belépőnyílással párosul, ráadásul használat után a zuhanykabin anélkül is kiszellőztethető, hogy a víz a fürdőszoba padlójára csepegne.
RAVAK Chrome és Pivot zuhanykabinok
RAVAK Chrome és Pivot zuhanykabinok
A RAVAK zuhanykabinok és zuhanyajtók letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a RAVAK Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek
RAVAK Nexty zuhanykabinok és zuhanyajtók RAVAK 10° zuhanykabinok és zuhanyajtók	RAVAK Blix zuhanykabinok és zuhanyajtók RAVAK Blix Slim zuhanykabinok és zuhanyajtók
 
RAVAK zuhanykabinok és zuhanyajtók
12 termék

Engedje szabadjára fantáziáját és válasszon tetszőlegesen egy RAVAK zuhanykabint, melyeknek magas minősége garantált. A RAVAK zuhanykabinokkal minden kívánsága teljesülhet hála a végsőkig variálható széles kínálatnak. A RAVAK zuhanykabin termékcsaládokban számtalan méret, forma, nyílásirány, szín és betétlemez közül választhat. Zuhanykabinját egyedivé teheti a RAVAK kiegészítők széles választékával, a stílusosan megformált csaptelepektől kezdve a zuhanyülőkéken át egészen a különféle zuhanyfejekig. A zuhanykabin alját saját elképzelése szerint alakíthatja, ebben lehetnek segítségére a RAVAK zuhanytálcák, illetve a jól bevált kerámiaburkolatok beépített minőségi, rozsdamentes lefolyóval. Mindez kiváló minőségben a gyártási folyamatokat gondosan ellenőrző cseh RAVAK gyártótól. Minden RAVAK zuhanykabinra és ajtóra 5 év a garancia!

12 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...