Új lángvágó berendezéssel bővült a MEISER Ferroste Kft. gépparkja

Az új gép alkalmazásával 30%-kal növekedett az alakos vágások volumene

Új lángvágó berendezéssel bővült a MEISER Ferroste Kft. gépparkja
Új lángvágó berendezéssel bővült a MEISER Ferroste Kft. gépparkja

A termelési folyamatok hatékonyabbá tétele, a gazdaságosság növelése, valamint az emberi erőforrással történő tudatos gazdálkodás szempontjából is nagy előrelépést jelent egy-egy gyártási folyamatban az automatizáltsági szint növelése. Ezek a piaci versenyelőnyök fontosak a MEISER Ferroste Kft. számára is, így az idei év elején termelésbe állt az acél járórács gyártásban az új ESAB Suprarex™ típusú lángvágó berendezés.

A nagy teherbírású portálszerkezetre szerelt, sokoldalúan alkalmazható gépkonstrukció az innovatív műszaki megoldások révén olyan kiemelkedő teljesítményt nyújt, ami fenntartható termelékenységet eredményez.

Új lángvágó berendezéssel bővült a MEISER Ferroste Kft. gépparkja
Új lángvágó berendezéssel bővült a MEISER Ferroste Kft. gépparkja

Az alakos megmunkálást korábban AutoCad programban megtervezett, kinyomtatott, majd kivágott papíralapú sablonok segítségével végezték a MEISER Ferroste Kft.-nél. A kivágott sablonformákat fel kellett jelölni az acélrácsokra, majd autogén technológiával történt az alak rávágása a rácsra, a műveletsor a nyitott szélek beszegésével fejeződött be.

Az új lángvágó berendezés alkalmazása során a beérkező megrendelésekhez tartozó rajzokat digitálisan dolgozzák fel, majd hálózati csatlakozáson keresztül közvetlenül a lángvágó berendezésre továbbítják a szükséges gyártási információkat. A gépkezelő a megfelelő vágási program kijelölésével indítja el a vágási folyamatot, majd a gép automatikusan kivágja a kívánt alakot. A következő fázisban már csak a szegéseket kell felhegeszteni a rácsra és készen is van a termék.

Az új berendezés alkalmazásával a rácsvágás egy 3 vágófejes technológián alapszik, melynek lényege, hogy a fúvókák által előhevített vágási területen a lehető legnagyobb vágási sebesség és a lehető legjobb vágási minőség érhető el.

A berendezés maximális munkaterülete 2000 x 3000 mm, amely a nagyobb méretű járórács elemek megmunkálását is lehetővé teszi.

Új lángvágó berendezéssel bővült a MEISER Ferroste Kft. gépparkja
Új lángvágó berendezéssel bővült a MEISER Ferroste Kft. gépparkja

Az új technológia előnyei közé tartozik a gyors és pontos vágás, valamint a gyakorlatilag korlátlan lehetőségek az alakosság tekintetében. Az anyagmozgatási, emelési műveletek csökkenése révén könnyebb a munkavégzés. A végtermék felületi minősége javul, megjelenése esztétikusabb lesz. A vállalási határidők pontos betartása és a termelési üzemidő kihasználásának javítása pedig fontos piaci előny a vállalat számára.

A lángvágó berendezés alkalmazásával az alakos vágások mennyisége mintegy 30%-kal növekedett az elmúlt időszakban. Éves szinten átlagosan 9-10 ezer kisalakos (0,5 folyóméter alatti), illetve 10-11 ezer folyóméter nagyalakos (0,5 folyóméter feletti) vágás végrehajtására képes a MEISER Ferroste Kft. Az új lángvágó berendezés üzembe állítása az európai versenytársakéhoz képest is rövidnek számító vállalási határidők további csökkentését is lehetővé teszi. S ami még inkább növeli a beruházás jelentőségét: a korábbi fejlesztésekhez hasonlóan a MEISER Ferroste Kft. ezt a gépbeszerzést is külső források bevonása nélkül, önerőből finanszírozta.

A hírben szereplő termékek

MEISER Ferroste lemezrácsok MEISER Ferroste GFK műanyag rácsok MEISER Ferroste raktártechnológiai rácsok MEISER Ferroste Stephuit FH tűzgátló lemezrács
 
MEISER Ferroste járórácsok
4 termék

A MEISER-típusú járórács termékek több évtizedes termékfejlesztés eredményeként érték el jelenlegi megjelenési formájukat. Eközben a termékek eljutottak a statikailag lehetséges legkarcsúbb alakig, a legkisebb saját tömegig, a tűzihorganyzás révén a legcélszerűbb felületvédelemig, amit a termék, a funkció és a felhasználó igényel.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...